ידידה מימים נהדרים ב קבוץ דביר , כיום גרה עם בעלה אורי ב צרפת . מכינה מעץ תפוחים ענק שגדל ע"י ביתם
רצוי שתהיה תבנית פאי אבל גם תבנית 26 זה בסדר. מקלפים מגלענים וחותכים לקוביות גדולות כ-8 תפוחים גדולים. במחבת גדולה עמוקה וכבדה מכינים קרמל מכוס וחצי סוכר. פשוט שמים את הסוכר ומחכים שימס ויקבל צבע זהוב. לא מערבבים ולא נודעים עד שזה קורה. אם מתחיל להשלים מידי בשוליים ולא נמס באמצע לא נורא מוסיפים 100 גרם חמאה ואת קוביות התפוחים ומערבבים עד שכל התפוחים מתרככים והמים שלהם מתאדים. בארץ יש בהם המון מים. אפשר להוסיף צימוקים. משטחים בצק עלים על תבנית משומנת. לא למתוח אותו יותר מידי. לשים את תערובת התפוחים ואפשר מעליהם למרוח ריבה. אני מורח ריבת תאנים שאני מכינה מהעץ שלנו.. לחתוך עוד בצק עלים לפסים ולסדר שתי וערב. למרוח ביצה ולאפות בחום של 180 מעלות לחצי שעה ארבעים דקות.
הוספת תגובה על "עוגת תפוחים - רותם"
נא להתחבר כדי להגיב.
התחברות או הרשמה