עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ישראפוד - פאנל שווקי אוכל: ישן מול חדש

    1/1/16 14:49
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2016-01-01 14:49:52
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ ישראפוד 2015, מסעדנות, בתי קפה, מסעדות שוק, שוק לווינסקי ]

     

    כיום יש חיבור הדוק בין שוק לבין אוכל ויותר ויותר מסעדות גם נפתחות בשווקים.

    חברי הפאנל:

    אביבית פריאל – אזוריה , קוקבוק שוק לוינסקי

    יומי לוי – מעדניית יום טוב שוק לוינסקי

    עמרי שחר – מרקטו עכו

    מיכאל כץ – טרטוריה חבה מחנה יהודה ירושלים

     

    ''

     

    מיכאל מציין את השינוי הטרנדי בשווקים ( שוק מחנה יהודה), קפה מזרחי שהחל להגיש פסטה, רביולי וקפוצ'ינו. השינוי הזה משוק של חמין וסופריטו הוא סמן לנישה חדשה בשוק, נכון שהיה צריך אומץ בשוק שמרני כזה, אבל זה נותן מענה חדש שמתפתח. השינוי מוכיח את עצמו והמסעדה מכפילה ומשלשת את מספר הלקוחות., גם ההקמה של מסעדת מחנה יהודה כמסעדה לא כשרה בירושלים בסביבה שומרת מסורת היא אחד השינויים בתמהיל של מסעדות שוק, הטרנד החדש הוא גם מלחמות אגו של המשפחות ששולטות בשוק מי מצליח יותר ומי מנצח. או לפי דבריו " למי יש את ה SAY".

    אביבית פריאל מציינת את המיקום של אזוריה בשוק לוינסקי בין חמארות ותיקות והמטרה שלה בהקמה הייתה לעשות אפילו לבנות במו ידיה את המקום האישי והאינטימי שלה, מקום שיאפשר לתת ביטוי למטבח כפי שהיא רוצה ללא הכתבות. אבל לנהל מקום שמחובר לשוק לא נוצץ ומותאם לאווירה האזורית תוך הדגשה עם אווירה ים תיכונית.

    ההזדמנות שמקום שהיה סגור על יד המסעדה סיים סכסוך והיה ניתן לרכוש אותו פתח הזדמנות נוספת ואחרת , "קוקבוק" בית קפה ומעדניה שבין היתר שונה בכך שהוא מגיש ארוחות בוקר וקפה, אולם למשל המחשבה שיהיה מקום ל  Take Away לא התממשה, אנשים מהעסקים באיזור מגיעים לארוחת בוקר ובעצם הפך לחדר אוכל לסביבה, ובהחלט יש תנועה שצריך גם לציין שהיא מתגברת מאוד בשיש ושבת.

    יומי לוי ממעדנית יום טוב בשוק לוינסקי הוא דמות ידועה בשוק, הרעיון של המקום התחיל באיסטנבול ב 1947 שהבסיס היה להכין מה שאפשר במקום, ז"א לכבוש את הדגים, להכין נקניקים וגם גבינות ועוד. בשנת 1969 הסבא עשה עליה לארץ והקים את המעדניה כאשר צריך לזכור שבשנים האלו שוק לוינסקי היה הכי חזק בשווקים הקולינריים דאז.

    בשנים האלו דאז האבא והסבא עבדו יחד יומי אמנם למד ועבד שם אבל ב 2002 הוא החל לנהל את המקום וכיום יש לו מטבח חיצוני עם טבחים שבעצם מכינים את המעדנים, השינוי שעברה הקולינריה בארץ משנות האלפיים חייבה התאמות וכך הוא מוצא את עצמו מייבא לדוגמא את כל סוגי החמוצים שיש בעולם, או מלחים ומוצרים שאי אפשר להשיג בארץ. ובשנים האחרונות המעדניה עברה שיפוץ ומתיחת פנים להתאים את עצמה לתקופה. ההתייחסות שלו למקומות החדשים היא שהם מחזקים את השוק ונוצרת תנועה טובה יותר. השוק למרות שהוא מצטייר כשמרני יש לצד האוכל הטורקי והאוכל המוכן יש אופציות קולינריות והמקום רק מתפתח.

    עומרי שחר ממרקטו עבר דרך ארוכה במסעדות בארץ ובחו"ל עד שפתח את מרקטו בלב של הבזאר הטורקי בשוק עכו. המסעדה  היא לא משהו רגיל לסביבה, לא מסעדת דגים או חומוס אבל שימוש בחומרי הגלם הנדירים שיש בשוק הזה, דגים או ירקות, הקסם של המקום עם החיבור לחומרי הגלם הביא אותו לפתוח מסעדת שף בסגנון איטלקי, מסעדה קטנה של 18 מ"ר וסמטה אבל הוא עושה בה קסמים. היה דרוש אומץ וזה נוצר בשהייה שלו בארה"ב ואיטליה או לפי דבריו המקום מאפשר להיות ממזר אבל איכותי. לגבי השכנים וההשתלבות שם הוא מגדיר " מסתדרים ולא מסתדרים"

    בנושא הכלכלי יומי דיבר על פתיחת גלידריה וההפתעה שדברים חדשים מצליחים למרות שכר דירה שעלה בשנים האחרונות , הוא לא מפסיד ומרוויח. יומי מציין שכעסק קטן הוא מעדיף את הסביבה של שוק לוינסקי ולדעתו יש מספיק חשיפה בשוק לוינסקי. על מקומות כמו שרונה שבהם נדרש גב כלכלי והכנסות בסדר גודל אחר. ממולו אביבית אומרת שיש בעלי עסקים שאומרים שמכניסת אזוריה ומסעדות לשוק מחירי השכ"ד\ נדל"ן עלו , יש שינוי היא מציינת, ברגע שהשוק פורח המחירים עולים.

    מיכאל  מציין שרוב בעלי הנכסים בשוק הם בעלי הבתים או שזה דמי מפתח כך שהמחירים נמוכים, גם רוב העסקים הם משפחתיים ובעלי נכסים וזה בהחלט מוריד עלויות. אין בשוק מה מותר ומה אסור התמהיל לא ברור, מקום שמתפנה המחירים שונים לגמרי ממה שהיה פעם ,ולכן כניסת חנויות חדשות כמו לדוגמא ארומה יש להם גב כלכלי כי המחירים עולים. עסקים קטנים מתקשים להיכנס או לשרוד.

    בעכו כמו בעכו אין בעיות של שכר דירה, המחירים שפויים מציין עמרי.

    בנושא המצב הביטחוני ואוכלוסיות מעורבות איך  זה משפיע, האם העסקים פונים לכולם והאם יש אמירה מובהקת או חזון?

    מיכאל: חזון של אוכל רחוב זה שידבר אל כולם, משהו שלא היה בשוק ויתאים לכיסו של כל אדם. בתחרות שקיימת בשוק הם מנסים לתת מוצרים טובים  באיכות אבל במחירים נמוכים מאחרים ולהנגיש את המקום לכל אחד, השק משתנה משוק של לקוחות מעוטי יכולת, לקהל מקומי וקהלים אחרים הסביבה הופכת לבתים של אנשים עשירים והצפי שהכל הולך ומשתנה ויהיה צורך לתת מענה לאנשים האמידים שבאו מצרפת וארה"ב שהשתקעו סביב השוק.

    אביבית מציינת שיחסית לזמנים יש תנועת תיירים די סבירה.

    עומרי מציין שקהל מהמגזר לא ממש מגיע לבזאר שהם מכנים הבזאר היהודי, יש תנועה של תיירות פנים וחוץ ואלו הם שמחזיקים את עכו מבחינת תנועה. המצב הביטחוני השפיע על עכו בסוכות והוא מגדיר" עכו שבתה, אין נכנס ואין יוצא" הוא מציין פעילות עם ההנהגה של המקום כי בעכו לא קרה כלום והתושבים ניטרליים  עכו כיום מאוד שקטה ואין בעיה להסתובב.

    מיכאל מציין שלמצב יש השפעה, הוא מציין כבר את ההשפעה מצוק איתן על המסעדות והמסעדנים. ירושלים היום , כל אחד נפגע עסקית, התייר הישראלי כבר לא רוצה להגיע לירושלים ושוק מחנה יהודה מאבד את האנשים שהיו באים. לעומת זאת מסעדות שנמצאות בשכונות לא רק שלא נפגעו אלא יש ריבוי לקוחות ( סביבתיים)

    מי שנכנס לענף הזה צריך להכין שיעורי בית לקראת תקופה כזו ולהבין לאן הוא נכנס ואיך הוא יכול להתמודד.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ישראפוד - פאנל שווקי אוכל: ישן מול חדש"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ישראפוד - פאנל שווקי אוכל: ישן מול חדש"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה