עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכלים בחוץ

    ברוכים הבאים לקהילת אוכלים בחוץ. כאן זה המקום לדבר על חוויותיכם ממסעדות, בתי קפה, ברים, מעדניות ועוד.

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (2132)

    rossini
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שולה63
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דודישרון
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פרא אציל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    JoelSam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אמיר לשם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    kimchid
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חגית רימון
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יחי ה"אותנטיות"

    29/11/15 16:14
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-11-29 16:14:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ מחניודה, אסף גרניט ]

    אוֹתֶנְטִי
    מקורי, לא מזויף ולא מועתק, אמיתי.
    שרלטן
    אדם המשתמש באחיזת עיניים, בשקרים ובטכניקות שונות כדי להציג את עצמו בציבור כבעל מקצוע או בעל יכולת אחרת, וזאת על מנת להרוויח כסף, כבוד או טובות הנאה שלא ביושר. 
    אין לי מושג מתי זה קרה, אבל האליבי של כל שרלטן בימינו הפך להיות האותנטיות.
    המשורר כותב בשגיאות כתיב, נסלח לו כי הוא אותנטי.
    הזמר מזייף נסלח לו עקב האותנטיות.
    שרת התרבות לא ראתה הצגה בחייה, לא נורא היא אותנטית.
    המטבח מוציא אוכל לא אכיל, אבל היי... השף אותנטי.
    איפה שלא ניגע בחיי היום יום שלנו, נתקל בשרלטנות האותנטית הזאת.
    היום זה נתקלתי בה במסעדת "מחניודה". 
    כן זאת של השף אסף גרניט. כן כוכב הטלוויזיה, הסלב הלונדוני החדש, המנטור לשאר מסעדות ישראל באשר הם שם. כל המסעדות חוץ משלו כנראה.
    כשאני בא למסעדה אני מצפה לאווירה של מסעדה לא של באר ולא של מועדון ריקודים. אני לא מדבר על איכות המוזיקה וסגנונה, זה עניין של טעם והחלטה של הבעלים, אני מדבר על הווליום. במסעדה היתה עוצמה שתמצא אולי במועדון הפלקה בדרום ת"א. לא יכול להיות שאתה יושב במסעדה והמלצרית צריכה לצעוק את דבריה מהסיבה הפשוטה שאדם היושב שלושים סמ' ממנה פשוט לא שומע אותה. לא יתכן שמנהל המסעדה יגיד לנו שזאת מסעדה אותנטית עם מוזיקה אותנטית אבל הוא יחליש את המוזיקה אבל תיכף יגביר מחדש. הוא עמד בדבריו באופן חלקי... הוא הגביר את המוזיקה. (דרך אגב ההסבר האותנטי יחזור על עצמו בהמשך)
    השלב הבא היה הזמנת המנות
    בתפריט כתוב ארוחת טעימות 256 ₪ לסועד. מה שלא כתוב ולא נאמר עד שהזמנתי זה שרק אם כל השולחן כולו מזמין את ארוחת הטעימות במחיר של 256 ₪ ניתן להזמין אז חזרנו לתפריט
    היינו שני זוגות והזמנו 3 מנות : חלקי פנים על מחבת (72 ₪), תמנון(72 ₪), וסביצה (52 ₪). התמנון היה קצת גומי אבל אכיל. חלקי הפנים כנ"ל אבל לא משהו שלא ראינו בכל שיפודיה בשליש המחיר , אבל "גולת הכותרת" של המנות הראשונות היתה הסביצ'ה. מקבץ של חתיכות דג ללא כל טעם. לא מלח, לא לימון, כלום. פשוט תפל ולא אכיל.

    למנה עיקרית הזמנו: מנת פילה מוסר ים(135 ₪ ) ערמת פירות ים (145 ₪ ) וחורש זבזי (119 ₪ ) ומנת ריזוטו (90 ₪)

    הפילה הגיע בבודדת כלומר לא דג שלם ללא עצמות כפי שניתן לחשוב אלא פרוסה אחת בלבד. למי שעדיין לא הבין 135 ₪ לחצי דג וזה עוד היה השיא הטוב של הארוחה.
    החורש זבזי היה אמור להיות מנת אורז ובקר פרסי מתובלת למעשה זאת היתה מנת קינמון עם בשר ואורז שלושת רבעי מנה חזרה למטבח כמו שבאה
    הריזוטו היה בסדר לא יותר
    ערמת פירות ים היתה הקש ששבר את גב הגמל. חצי המולים שהגיעו היו שבורים או לא פתוחים (למי שלא מבין מה זה, אז מול שבור או סגור אומר שהרכיכה מתה עוד לפני שדלו אותה מהמים כלומר היא בשר פיגולים עכשיו, רעל! ולאכול אותה זה להסתכן במקרה הטוב בהרעלת קיבה ובמקרה הרע באשפוז בבית חולים). השרימפסים שהגיעו מצופים בשריון שלהם היו רכים עד כדי דמיון לדייסה (למי שלא מבין מה זה אומר אז שרימפס רך אומר שהוא לא טרי ועיין ערך מולים מתים לגבי התוצאה של אכילת שרימפס לא טרי) הסרטנים היו באותו מצב בדיוק כמו השרימפסים. 
    המנה היתה לא אכילה אבל לפחות המסעדה אותנטית.
    לזכות המקום יאמר שאת הסביצ'ה ופירות הים הם לא חייבו

    אותו מנהל משמרת שדוגל באותנטיות עוד ניסה בדלת להסביר לי שהמולים נשברו מעצם תהליך הבישול. בנקודה הזאת כבר לא היתה לי בעיה מצפונית לקרוא למסעדה הזאת שרלטנות!

    אסף גרניט היקר
    אני יודע שאתה מאד עסוק בתוכניות הטלוויזיה , המסעדות החדשות של הקבוצה שלך ובכלל במסעדה המצליחה בלונדון. אני שמח בשמחתך שאתה מפיץ את האותנטיות שלך בעולם בהצלחה רבה
    חבל רק שבבית שלך האותנטיות הזאת הפכה לשרלטנות

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יחי ה"אותנטיות""

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יחי ה"אותנטיות""

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה