עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכלים בחוץ

    ברוכים הבאים לקהילת אוכלים בחוץ. כאן זה המקום לדבר על חוויותיכם ממסעדות, בתי קפה, ברים, מעדניות ועוד.

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (2132)

    rossini
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שולה63
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דודישרון
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פרא אציל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    JoelSam
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אמיר לשם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רינת אגרנט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    kimchid
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חגית רימון
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מי הוא בכלל אותו מיץ פטל שנקרא בוז'ולה ???

    15/11/15 16:41
    0
    דרג את התוכן:
    2016-01-03 11:39:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יוסי בן אודיס, סומלייה, הטרקלין, טרקלין, יין, יינות, בוזולה ]
    מי הוא בכלל אותו מיץ פטל שנקרא בוז'ולה ???

    מאת: יוסי בן אודיס - סומלייה (מומחה יינות) ובעלים של הטרקלין - ביסטרו בשרים ויין 

    שוב מגיע יום חמישי בשבוע השלישי של נובמבר ואיתו חגיגות השקת הבוז'ולה, חגיגת היין הגדולה בעולם בו כולם ילגמו את אותו יין צעיר (שלא לומר מיצי, קליל ומתקתק) שאיכותו מוטלת בספק.
    מה ידוע לכם על היין הזה???....ומדוע כולם חוגגים??? - להלן התשובות :

    בימים אלה ממש מטיסים עשרות מטוסים מיליוני בקבוקי יין לכל מדינות העולם ומיליוני חובבי יין מחכים לחצות הלילה של יום ה' בשבוע השלישי של נובמבר. ביום ובשעה אלה בדיוק, ולא דקה לפני, ייפתחו אותם מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם וחובבי המסיבות יחלו לטעום יחד את הבוז'ולה נובו של הבציר האחרון (לפותחים לפני המועד צפויים קנסות גבוהים). רגע לפני שאתם רצים לשתות, לטעום ולקנות, להלן מספר דברים שכדאי לדעת:

     

    בוז'ולה הוא שמו של אזור גבעות יפהפה בחבל בורגונדי שבצפון-מזרח צרפת. על אזור זה נאמר שיש בו יותר גפנים מאנשים ויותר יין ממים. המגזימים בעניין אומרים שבזמן חגיגות הבוז'ולה הנהרות הופכים אדומים. שטח הכרמים בחבל זה נאמד ב-220,000 דונם והזן השולט בכרמים הללו הוא הגאמיי השחור ממנו מיוצרים יינות הבוז'ולה.

     

     

    יינות הבוז'ולה מיוצרים בתהליך תסיסה מיוחד הקרוי "תסיסה קרבונית". בשיטה זו מתסיסים חלק מהיין בתוך הענבים עצמם ולא במיכל נירוסטה כנהוג ביינות רגילים. יינות הביכורים בכלל ויינות הבוז'ולה נובו בפרט אינם מיועדים להשבחה, אלא לשתייה מיידית ולא יאוחר מ-3 חודשים מיום ההשקה.

    לצערי, עדיין ניתן לפגוש את היינות הללו לאחר התקופה המיועדת גם בחנויות וגם במסעדות אשר נשארו עם מלאי מיותר – ראו הוזהרתם! - יינות בוז'ולה נובו נהוג לסיים לשווק ולמכור תוך 3 חודשים מיום הכנתם .
     עם זאת, לפני שהנכם מתרגזים ומוציאים את זעמכם על בעל אותה חנות היין או אותו סומלייה במסעדה שהציע לכם לרכוש בקבוק רצוי להבדיל בן חמש קטגוריות שונות של יינות בוז'ולה:
    ''

    1.בוז'ולה נובו - יוצא בשבוע השלישי של נובמבר ומיועד לשתייה עד חודשיים שלושה מיום ההשקה.
    2.בוז'ולה וילאז' נובו – כנ"ל, אבל יין זה מגיע מאזור גידול מובחר במיוחד באזור בוז'ולה, והוא מעט איכותי יותר.
    3. בוז'ולה - יוצא לשוק מעט מאוחר יותר, כאשר בזמן זה הייננים משקיעים יותר בטעמו של היין, ולכן מומלץ לשתייה עד שנה מיום הביקבוק.
    4. בוז'ולה וילאז' - מיוצר מענבים הגדלים באזור מוגדר בצפון בוז'ולה, מחזיק מעמד שנתיים ויותר, אך המלצתי לשתות בשנה הראשונה.
    5. בוז'ולה מובחר (cru) - יינות אשר עוברים לעיתים השתבחות בחבית עץ אלון וניתן לשמור אותם אפילו יותר מ-10 שנים. מומלץ לפתוח רק לאחר שנתיים השבחה בבקבוק.
    יינות הבוז'ולה נובו נפתחים באותו היום ובאותה השעה בכל העולם בדיוק, הארוע בד"כ מלווה במסיבות בוז'ולה, השקות מיוחדות, וארועים יחצניים - האמת היא שארוע זה הינו תעלול שיווקי  למכור יין נחות דליל, קליל וחסר צבע ועוצמות במחיר של יין יוקרה !!!  אם החלטתם לא אקנות - אל דאגה ליקבים בצרפת - הסינים והיפנים רוכשים את היינות הללו ושותים אותם בהנאה מרובה ובמחירים מופקעים :-) 

    השנה יערכו מספר השקות בחנויות דרך היין ורשת חינאווי בת"א - אנו בטרקלין נשיק את יינות שאטו דה גליליי החדשים ביום זה - הנכם מוזמנים לצאת ולבלות, לשתות בזהירות ולא לנהוג אח"כ .

    ''

    שאטו דה גליליי - משיקים את הבציר החדש ביום הבוז'לה 

     

    גם השנה, כמו בשנים האחרונות, הבינו יבואני היין את מה שהבין הקהל כבר מזמן - שהיין ממש לא מציאה גדולה, והחלו לצמצם את מגוון בתי הבוז'ולה המיובאים לארץ. במקביל, כאקט שיווקי, החלו גם יצרנים מקומיים לרכב על הגל היחצני וכך גם ארצנו הקטנטונת מייצרת כמה יינות בסגנון בוז'ולה: רמת הגולן, ובנימינה הם היקבים המייצרים יין בסגנון בוז'ולה והוא ניתן לרכישה במסעדות ובחנויות יין ברחבי הארץ ויקב תישבי מידי שנה מצטרף לחגיגה גם כן .

     

    בין אם אתם מחובבי הז'אנר ובין אם לא, עד שכבר יש כאן ערב שהוא סיבה למסיבה בלי מטענים עודפים, כדאי לנצלו ולצאת ולחגוג את לידתו של יין חדש יחד עם שאר העולם.

     

     

    השנה יערכו מספר השקות בחנויות דרך היין ורשת חינאווי בת"א - אנו בטרקלין נשיק את יינות שאטו דה גליליי החדשים ביום זה - הנכם מוזמנים לצאת ולבלות, לשתות בזהירות ולא לנהוג אח"כ .

    ''

     

     

    יוסי בן אודיס - מחצור הגלילית - לצמרת היין הישראלית 
    סומלייה ובעלים של הטרקלין - ביסטרו בשר ויין גילה את אהבתו ליין בנעוריו כאשר
    הבחין בכמות עצומה של יינות במחסן מסעדה בגליל בעת שרכב כהרגלו כנער על סוסים באזור.
    הכמות האדירה גרמה לו להבין שעולם היין הוא עולם ומלואו. הנושא ריתק אותו ומאז הוא לא הפסיק ללמוד,
    לטעום לדבר עם אנשי יין מהשורה הראשונה, כבר 9 שנים הוא משמש כבעלים וכסומלייה של
    "הטרקלין - ביסטרו בשרים ויין",עובד מול מיטב היקבים בישראל,כותב על יין, חי ונושם יינות ישראלים. 
    הוא מעדיף תמיד להמליץ ללקוחותיו על היקבים והיינות המיוחדים ולא את המובן מאליו.
    כאידיאולוגיה פילוסופית וכלכלית יש לו חיבה עזה לחומרי גלם בכלל וליינות בפרט אשר
    מיוצרים בארץ ישראל.
    כיום יוסי הוא הסומלייה (מומחה יינות) הוותיק ביותר בארץ, ומכהן כיו"ר
    עמותת היין הישראלי - המקדמת תוצרת מקומית .

    היכנסו לדף האוהדים: הדף של סומלייה יוסי בן אודיס 
    https://www.facebook.com/ pages/ הדף-של-סומלייה-יוסי-בן-אודי ס/171106223023492

    לראיון וידאו עם הסומלייה: 
    https://www.facebook.com/ photo.php?v=647830745242966
    בבעלותו של הסומלייה חנות יינות יחודית ליקבי בוטיק איכותיים ונדירים - כחול לבן כמובן : http://www.israwines.co.il/

    בימים אלו מקיים סומלייה יוסי בן אודיס את מסטרשוק
    Master Market - סיורים קולינרים בשוק הכרמל וכרם התימנים  
     http:// www.master-market.co.il/

    לאחרונה חבר למספר ייננים מובילים, אשר יחדיו, הקימו את יקב הבוטיק 'שאטו דה גלילי' 
    אשר שם לו למטרה לייצר יינות איכות ייחודיים מכרמי הגליל העליון
    אותו אזור בו נהג לרכב עם הסוסים בנערותו - רובו של היין ליצוא לחו"ל ומעט ממנו לחנויות יין מובחרות 
    http:// www.chateau-de-galilee.com/
    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מי הוא בכלל אותו מיץ פטל שנקרא בוז'ולה ???"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מי הוא בכלל אותו מיץ פטל שנקרא בוז'ולה ???"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה