עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yoyo50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עו"ד וע...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אם החיטה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ד. צמרת
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אילנה.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שיאצו, דיקור...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    lioba
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תחרות הבישול ההודי "מבשלים הודו טסים הודו" 2015

    25/8/15 23:32
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2015-08-25 23:32:53
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ תחרות בישול, אוכל הודי ]

     

    ''

     

     

    שגרירות הודו בישראל, המשיכה את המסורת של תחרות הבישול ההודי שהחלה אשתקד עם הצלחת הסרט "לאנצ' בוקס". השנה נרשמו כ30 איש לתחרות ולחצי הגמר הגיעו 20 מתחרים.

    חצי הגמר התקיים בביתה ובחצרה של סגנית השגריר Dr. Anju Kumar בכפר שמריהו.

    השופטים לתחרות היו: ליאון מנחם יו"ר איגוד השפים, המסעדנית הידועה רינה פושקרנה, שף ניצן רז ממסעדת טוקו ועוד, סרנדה דילבסקי יוצאת תכנית הריאליטי מסטר שף.

    המנות שהוגשו בחצי הגמר היו מגוונות, טעימות, ומיוחדות דבר שהקשה על השופטים בבחירת העולים לגמר.

    בסוף בחרו השופטים בשלש מתמודדות לגמר

    נורית הרץ, טבעונית

    היא-לי הירט, מתמחה לאסיה והודו

    אילנית מנחם, יוצאת עדת קוצ'ין

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

     

     

    גמר התחרות התקיים במסעדת טוקו ( ניצן רז) במתחם היס פלאנט ראשון לציון.

    אותם שופטים חביבים : ליאון מנחם יו"ר איגוד השפים, המסעדנית הידועה רינה פושקרנה מטנדורי, שף ניצן רז ממסעדת טוקו ועוד, סרנדה דילבסקי ממאסטר שף.

    ''

    התחרות היתה קשה, גם התנאים לחימום ובישול היו קשים, הפלטות החשמליות איטיות ולמתמודדות הוקצבה שעה זמן להכנת מנה עיקרית, ולפחות 2-3 מטבלי צ'אטני ואולי מנה אחרונה. בשלב מסוים נאלצו להוציא מתוך המסעדה שמן רותח כי אי אפשר היה להתקדם, אבל את התחרות הזו אי אפשר לעצור גם אם שעה זה זמן "הודו"

    מרפסת הקבלה התמלאה אורחים, ישראלים, הודים ויוצאי הודו, במהלך ההמתנה המסעדה גם הוציאה תקרובות ושתיה ומנות של המתמודדות לטעימה.

    רות  היימס ממאסטר שף העונה הנוכחית (בת 80) , יוצאת קהילת הודו, נכחה באירוע, הנוכחים ביקשו להצטלם עם הסלבריטאית החדשה. נשות הדיפלומטים של השגרירות הוסיפו צבע לאירוע בלבוש של סארי, בגד הודי המסורתי.

    הבנות עמלו ועבדו במרץ ובחן על הכנת המנות, ועם הכרזת הסיום הוגשו המנות לטעימה

    ''

    עבודת השופטים לא הייתה קלה לא רק השף ניצן רז הדעתן, אלא גם רינה פושקרנה וסרנדה שמתמחות בטעמים והתבלינים ההודים ומאידך השף ליאון מנחם שהחן את מבחן הטעם. גם שגריר הודו מר ג'אידיפ סארקר והסגנית הצטרפו וזה כבר לא היה פשוט, המנות היו מיוחדות וטעימות וזה לא היה קל לבחור, אם כי באופן מובהק המנה של נורית הרץ הוציאה מהשופטים כולם קריאות התפעלות.

    מצגת של התחרות

    https://www.youtube.com/watch?v=RRYoB_abYhc

     

    עם סיום השיפוט נערך טקס הודי של הדלקת נרות, ולאחריו מופע מרהיב של רקדניות הודיות.

    עם סיום החלק התרבותי הוכרזו הזוכות:

    מקום שלישי

    ''

    אילנית מנחם:   שהעילה לגמר בתחרות הראשונה של "מבשלים הודו – טסים הודו" ,מנהלת בלוג של אוכל הודי, http://chipappam.blogspot.co.il/ מזה שלוש שנים בעקבות מותו של הסבא שלה. שם הבלוג צ'יפאפאם – הוא שם של חטיף קוצ'יני שהיה אהוב על סבי. המטרה של אילנית היא לשמר את המטעמים- המאכלים המיוחדים של הקהילה  הקוצ'ינית.

     

    במקום השני

    ''

    היא-לי הירט  בוגרת תואר שני בלימודי מזרח אסיה ומדעיה חברה, עבדה בשגרירות הודו, כיום עובדת בתכנית PEARS באוניברסיטת ת"א ביצוא טכנולוגיות ישראליות למדינות מתפתחות. מאוהבת בהודו, טיילה שם כמה פעמים. ואף דוברת הינדית. נהנית לבשל ולהפתיע אחרים.

     

    במקום הראשון והזוכה בפרס טיסה ואירוח בהודו מתנת הבנק ההודי זכתה

    נורית הרץ

    ''

    גרה במושב מטע שבהרי ירושלים, אמא ל2 ילדים חמודים. מורת דרך ומורה ליוגה. 
    מאוהבת בהודו, בתרבות, בנופים, באוכל כבר 12 שנה ומשתדלת לחזור לשם בכל הזדמנות.
    כצמחונית מזה 20 שנה, המטבח ההודי שבה את לבי וחיכי, המגוון העצום של הטעמים, הריחות והרטבים. בישול בשבילי הוא המקום בו אני יוצרת, והמטבח ההודי הוא בית בשבילי ואהבה גדולה.

    ''

    המתכון הזוכה

    מלאי כופתה טבעוני/ נורית הרץ

    מנה ל-3-4 סועדים.

    לכופתות:

    3-4 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים לפירה

    5-6 אבקת שקדים (או שקדים טחונים דק מאוד)

    1/2 כפית פלפל שחור

    1/4-1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום

    1/4-1/2 גראם מסאלה/פאב בהאג'י

    2 כפות כוסברה קצוצה

    3-4 כפות קורנפלור

    3-4 כפות תערובת פירות יבשים (קשיו, צימוקים, שקדים, פיסטוקים)

    1 כף קסורי מטהי (עלי חילבה מיובשים)

    2 כפות שמרי בירה – לא חובה

    מלח לפי הטעם

    קורנפלור לגלגול הכופתות – לא חובה

    שמן לטיגון עמוק

     

    למלאי:

    תבלינים שלמים:

    1 עלה דפנה (רצוי טרי)

    1 מקל קינמון קטן

    1-2 תרמילי הל שחור

    2-3 תרמילי הל ירוק

    2 ציפורן

    קורט קליפה מגורדת של אגוז מוסקט

    לקארי:

    1/2 כוס בצל טחון למשחה ומסונן מנוזלים

    1 כוס עגבניות מרוסקות

    3/4 כוס קרם קשיו במרקם של שמנת (טוחנים בבלנדר חזק קשיו ומים עד למרקם חלק)

    1/4 כפית כורכום

    3/4 כפית אבקת צ'ילי אדום

    3 ס"מ ג'ינג'ר + 5 שיני שום טחונים למשחה חלקה עם קצת מים

    1/4 גראם מסאלה

    2 כוסות מים

    1 כף קסורי מטהי

    מלח לפי הטעם

    1/2 כף סוכר – לא חובה

     

    להכנת הכופתות:

    1. מערבבים היטב את כל החומרים עם תפוחי האדמה, למעט הקורנפלור והשמן לטיגון.
    2. בודקים ומתקנים תיבול.
    3. יוצרים כופתות עגולות בגודל בינוני קטן.
    4. מחממים שמן לטיגון עמוק. ניתן לגלגל את הכופתות בקורנפלור לפני הטיגון אם רוצים. מטגנים עד הזהבה.
    5. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

    להכנת המלאי:

    1. מחממים 1.5 כפות שמן בקדאי או סיר רחב ונמוך ומטגנים בהם את התבלינים השלמים כ10 שניות, עד שהארומה מתפשטת.
    2. מוסיפים בצל ומאדים עד הזהבה. להיזהר לא לשרוף.
    3. מוסיפים משחת ג'ינג'ר – שום ומאדים עוד כדקה.
    4. מוסיפים עגבניות, מערבבים ומאדים 2-3 דק'.
    5. מוסיפים את קרם הקשיו ותבלינים טחונים. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה עם סיר מכוסה עד שהשמן מתחיל להיפרד בצדדים. לוקח כ10 דק'.
    6. מוסיפים מים (להתחיל מחצי הכמות ולראות אם צריך להוסיף עוד, לפי הטעם. אם רוצים מאוד סמיך, פחות מים ולהיפך) מערבבים ומבשלים עוד כ10 דק' עד הסמכה.
    7. לקראת הסוף מוסיפים מלח, סוכר וקסורי מטהי מעוכים. מערבבים, מבשלים עוד 2 דק' ומכבים את האש.
    8. להרכבת המנה: מניחים בקערת הגשה כופתות ומעליהן את הקארי. מעטרים בכוסברה קצוצה. מומלץ להגיש עם אורז בסמטי או נאן.

    צ'אטני עגבניות תמרים:

    לצנצנת של 330 מ"ל.

    3 עגבניות בשלות שטופות וחתוכות לרבעים

    6-7 תמרי מג'הול מגולענים

    1 כפית תמצית תמרהינדי

    1-2 כפות תערובת 5 התבלינים לצ'אטני (זרעי חרדל, זרעי כמון, זרעי חילבה, קצח וזרעי שומר)

    כמה פלפלים אדומים חריפים מיובשים

    מלח לפי הטעם

    הכנה:

    מחממים כף שמן בסיר ומוסיפים לו את תערובת התבלינים ופלפלים חריפים. מטגנים עד שהחרדל מתחיל לקפוץ ומוסיפים עגבניות, תמרים, תמרהינדי ומלח.

    מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם הרבה זמן (כחצי שעה) עד שהכל מבושל היטב.

    מקררים וטוחנים למרקם חלק.

    מגישים כתוספת לאורז, לחם הודי או מנות קארי.

     

    חגיגה!

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תחרות הבישול ההודי "מבשלים הודו טסים הודו" 2015"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תחרות הבישול ההודי "מבשלים הודו טסים הודו" 2015"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה