עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אור (שפירא) ממסעדת לומינה

    4/11/14 07:08
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2014-11-04 07:08:50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    זה מה שהיה לנו ביום ששי האחרון במטבח של מאיר השמן (ביום ששי הקרוב - אסף שטרן מהמזללה!)

     

    בדרך כלל, כשמספרים לי על מסעדה טובה וכשרה, אני מרים גבות בחשדנות. אני יודע כמה קשה לותר על כל הדברים הטובים ההם ...

     

    אבל ביום ששי האחרון, אור שפירא, השף של מסעדת לומינה (לומינה פירושה מוארת. אור – מוארת – מעניין) הראה לנו שאפשר גם אפשר!

     

    בכלל, בשבועות האחרונים אנחנו מתמוגגים מנחת מסדנאות של השפים של קבוצת כתית:

    לפני שבועיים היתה אצלנו הילה פרי – השף-קונדיטורית של הקבוצה

    לפני שבוע – יוני דנון – השף של מסעדת כתית

    וביום ששי האחרון – אור שפירא, השף של מסעדת לומינה ממלון קרלטון בתל אביב.

     

    אור, ביחד עם שני עוזריו המסורים גל ואופיר המטירו עלינו מנות טעימות ויפות.

     

    אור שפירא

     

    ''

     

    אופיר

     

    ''

     

    גל

     

    ''

     

     

    דרך אגב, בתמונה האחרונה, בנוסף לגל הסו-שף, אפשר לראות את מאיר השמן טורף אחת מהמנות וממלמל "לא כדאי לכם, זה בכלל לא טעים", בתקווה שיישאר לו יותר לאכול.

     

    אז פתחנו במה שאור קרא פוקצ'ה רומנית – פרוסה קלויה עם חצילים עגבניות ועוד ועליה פרוסת קרפצ'יו של פילה עגל.

    הערה חשובה: אין לי ספק שבתיאור המנות אפספס כמה רכיבים חשובים, אבל אנסה בכל זאת להעביר את רוח המנה.

     

     

    ''

     

     

    ''

     

     

    אחר כך – משקה קטן עם עראק, דובדבני אמרנה ועוד לעיצוב מצב הרוח (בעצם כמה...)

     

    ''

     

    מכיוון שלומינה מאמינה במטבח רב תרבותי, המנה הבאה היתה בריוש, ועליו איקרה שהוכנה במקום ודג מלוח. נפלא!

     

     

    ''

     

     

    אחר כך יצירת פאר רבת שכבות – ג'לי תפוזי דם, טרין כבד אווז כבוש, טרין כבד עוף וג'לי מרק עוף. מנה יפה כשם שהיא טעימה.

     

     

    ''

     

     

    ''

     

     

    דרך אגב, אני נאלץ לותר על תיאורי כל מיני פירוטכניקה קולינרית, כגון התותים שעברו הקפאה בחנקן נוזלי, גורדו במיקרופליין, ונבזקו כאבקה על גבי המנה. תוספת קטנה אך מרהיבה (והיו המון כאלה בסדנה)

     

    אחר היה לנו סלט של חסה אייסברג צרובה במבער, ובתוכה דפי אורז ממולאים בחזה אווז עם ירקות ותבלינים

     

     

    ''

     

    אחר כך קוסקוס: אור הדגים לנו איך להכין קוסקוס בחצי שעה, בלי לותר על האיכויות של קוסקוס ביתי!

    הקוסקוס הלך עם פירות יבשים ממולאים בבשר טחון וספייר ריבס של עגל (כשר! כשר!) נהדרים.

     

     

    ''

     

     

    לקינוח שתינו תה עם ג'ינג'ר וציפורן ועוד כל מיני מרכיבים נהדרים וקינחנו בעוגיות מדלן אלוהיות

     

     

    ''

     

    מה אומר ומה אדבר ? השתכנעתי שאפשר להכין אוכל כשר וטעים!

     

    תודה ענקית לאור שפירא ולעוזריו הנאמנים גל ואופיר, שטרחו ועמלו והעניקו לנו בוקר נפלא, ולילדי בת ים העניקו עוד סיוע חשוב. תודה גדולה למשתתפים בסדנה, שתרומתם תאפשר לנו לסייע לילדים הנזקקים.

     

    תודה ענקית למאיר אדוני, שבימים אלה תורם תרומה אדירה למטבח - 6 סדנאות נהדרות, עם צוות גדול וכל חומרי הגלם!!!

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים קרוב ל-10 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

     

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אור (שפירא) ממסעדת לומינה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אור (שפירא) ממסעדת לומינה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה