עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יריד הלחם – אנשי הלחם

    24/10/14 09:49
    0
    דרג את התוכן:
    2014-11-03 11:48:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יריד הלחם, אנשי הלחם ]

     

    בחופשת סוכות התקיים במוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב יריד הלחם – אנשי הלחם, חגיגה של אנשי הלחם והאפייה בישראל המצטרפת לחגיגות יום הלחם הבינלאומי. במהלך חודש אוקטובר יחגגו 64 מדינות את יום הלחם, במסגרתו מוצגים חידושים בתחום האפייה ונחשפים מוצרים חדשים, לצד אטרקציות ופעילויות בנושא הלחם ומוצריו. עם שפע לחמים ומאפים לטעימה ורכישה, מפגשים, סיורים מודרכים בתערוכות מוזיקאליות במתחם מיוחד שהוקם עבור האירוע בחצרות המוזיאון ובדוכנים, הושקו מוצרים חדשים, הפעלות וסדנאות לילדים ועוד.

     

    ''

     

    לחם שברכתו " המוציא" הוא הרבה מעבר למוצר יסוד, לחם כמו מים הוא אחד מיסודות ומרכז החיים הקיומיים שלנו ( ויש לחם ללא גלוטן אבל לחם!), אלא שמגוון הלחמים והטעמים הפך אותו כבר לקולינריה בפני עצמה. כך שיריד הלחם שהתקיים בסוכות זה צוהר לעולם המקצועי של הלחם, המאפיות והקונדיטוריות ועוד, הזדמנות נדירה להציץ הצוהר שמגלה טפח מעולם האפייה שקיים בארץ מעבר ללחם שאנחנו מושיטים אליו יד בסופר ובמכולת.

    יש בארץ מגוון עצום של בתי מאפה ומאפיות שמוציאות לחמים ודברי מאפה ברמה מאוד גבוהה

    מסתבר שמאחורי כל העשייה והתצוגה והארגון עומד ג'ק חזן מנכ''ל האופים והמגדנאים באיגוד השפים בישראל. אחד האנשים שמובילים את נבחרת ישראל לתחרויות בינלאומיות שבה בדרך כלל אנחנו זוכים במקומות הראשונים ( לא מעט בזכות אלי אברהם ממאפיית לחמא ) ואחרים, מסתבר שיש בישראל אימפריה של מאפיות איכותיות ברמה בינלאומית שכדאי להכיר, חלק מהן הציגו ביריד זה.

     

    ''

     

     בין היתר חברת הקמח הצרפתית Foricher אירחה ביריד את האופה הצרפתי הנחשב Julien L'hermite–  מאסטר בייקר אשר הדגים אפייה צרפתית מקצועית, ותייצר מהדורה מוגבלת של קמח איכותי מסדרת Label rauge המשווק למאפיות הנחשבות בעולם- במיוחד עבור היריד. במקום נמכר קמח מיוחד להכנת באגטים.

    במרכז היריד בכניסה דגם של טחנת הקמח שבנה משה מונטיפיורי, בגובה 2 מ', העשוי כולו מלחם שהוכן על ידי מאפיית לחמא.

    היריד כלל דוכנים עם טעימות וכמובן גם מכירה של לחמים ומאפים, אבל חשוב יותר הוא לטעום ולהכיר את עולם האפייה והמאפיות שיש לנו בארץ.

     בין היתר הציגו מאפיית לחמים, ארקפה, בית-לחם, ביגה, טאוברד, הרמן, פולנסקי, מרגוזה,
    קמח תמי (ללא גלוטן), עמית מאפים, לחמא, אווה קפה, נתי שטרודל ועוד והיו כמה דוכנים נוספים שלא בכולם  אם בכלל התמקדתי בסיור שלי.

    סיירתי בין הדוכנים והתצוגות והנה חלק מההתרשמות שלי:

    מאפיית מרגוזה מהלב של שוק הפשפשים ביפו ברחוב מרגוזה 24 נמצאת המאפיה המשפחתית אשר מאז 2009 שוקדת על אפיית לחמים איכותיים, ממש בולונז'רי צרפתי ( החבר'ה למדו בצרפת ), המחסור בחמאה צרפתית החל כאן. ויש כאן לחמי שיפון, לחמים כפריים, לחם כוסמין, באגטים, מאפי בוקר, שוקטים לפחזניות, בורקסים, רוגלעך, קרואסונים, דינייש ועוד. תמצאו במקום גם סנדוויצ'ים מושקעים.

    ''

    מאפיית עמית רעננה, המאפייה בקדימה ובברקן, גם כאן חברה משפחתית, כאן אתה מוצא מציינות ואיכות ( תקן ISO:9001), יצוא לארה"ב, קנדה, אירופה ואוסטרליה ומאות נקודות אפייה בישראל.

    מגוון ענק של מאפים מתוקים - פטיסרי, גביניות, קרואסונים ורוגלעך דניש , פן במילויים שונים. מאפי עלים ופילאס, בורקסים, מאפי חמאה קרואסונים של שחיתות טעימה. עוגות קראנץ' והעיקר: לחמים אפויים ולחמים קפואים מבצק מחמצת בעבודת יד מקמחים שונים. ג'בטות, חלות, לחמניות, באגטים ועוד.

    ''

    נתי שטרודל וינאי, מנתניה באהבה, עוגות ומאפים  וכאן ביריד שטרודל בשלושה מילויים: תפוחים, גבינה ופרג, בצק דל שומן ובלי סוכר אפשר מוכן אפשר קפוא, רק לאפות ולהשוויץ לאורחים...

    ''

    מאפיית לחמים, כאן אנחנו כבר בלב של האפייה התל אביבית, מי לא עמד בתור לקנות לחם או מאפים ברחוב חשמונאים. 10 שנים של עבודה סביב השעון ותוצאה מדויקת בהכנת לחמים ומאפים שהקהל אוהב. שיטות אפייה מסורתיות, חומרי גלם משובחים זה כנראה הסוד שלהם פרט לניסיון והסודות המקצועיים. התמחות בלחמי שאור ולחמי שיפון צפון אירופאיים, לחמים צפופים ועשירים שמקורם בדנמרק, עם מרקם מיוחד וערך תזונתי גבוה. וכן תנור אבן שעושה את העבודה. כאן קניתי את הלחם שלי שהבאתי הביתה מהיריד!

    ''

    במקומות בילוי רבים בקניונים , בסינימטק , בהבימה אני נהנה מהסנדוויצ'ים של ארקפה הפעם נפגשתי כאן עם המאפיה שנמצאת בפולג אשר אופה את הלחמים והמאפים לארקפה. השוס הגדול לחם בחוש, לחם שיפון אגוזים ולחם זיתים איטלקי, כאתם יושבים ברשת בתי הקפה של ארקפה ונהנים מקפה ומאפה תדעו שיש להם מאפייה של הרשת שמספקת יום יום תוצרת טרייה איכותית וטעימה שהסודות שלה הגיעו מהאופה אריק קייזר  מצרפת.

    מאפיית אנג'ל ומחלבות גד ערכו הפעלות לילדים והציגו מספר מוצרים.

    ''

    אבל אני נמשכתי למאפיה קסומה מטבעון ביגה מגוון של לחמים איכותיים ומקרונים שהתאפקתי לא לקנות. לחמי מחמצת  איכותיים בעבודת יד, מאפים ובולונז'רי.

    מכאן לדוכן של לחם ללא גלוטן  " קמח תמי" של תמי בן דוד  , קמח תמי  מיוצר לאשים שסובלים מצליאק ולמי שנמנע מגלוטן, טעמתי במקום את  הלחמים והמאפים שתמי הכינה במקום, אם זה היה במבחן טעימה לא הייתי יודע שזה ללא גלוטן!

    ''

    והסיום כמובן במאפיית לחמא, שם בלחמא במאפיה התחלתי לפני שנה את ההבנה שלי המעשית איך "מגדלים" מחמצת שאור ואיך מכינים לחמי מחמצת מהטובים במדינה! אלי אברהם מלך האופים  אלוף העולם באפייה ממנו למדתי להכין לחם כוסמין ועוד הוא העומד בראש המאפיה של לחמא.
    אלי אברהם, אדם שאומנותו מלאכתו אופה לחמי מחמצת שאור, בגישה מסורתית במאפיית " לחמא " במאפיית לחמא בחולון מיצרים לחם, הרבה מאוד לחם, וגם פוקצ'ות, פיצות, לחמניות וכל מה שיש בו קמח ותורה. 10 טון בצק עוברים כאן ביום ואתם כשאתם יושבים במסעדות הכי טובות מגישים לכם את הלחמים והמאפים של לחמא ואתם אומרים ורושמים לחם הבית היה מעולה, כן גם הפוקצ'ות. אלי אברהם  הקים פה בארץ דור של אופים. אדם שמלאכתו אומנותו. ואת חלק מהתוצאות  אנחנו רואים וראינו כאן ביריד הלחם שנערך במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב.

     

     

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יריד הלחם – אנשי הלחם"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    3/11/14 11:48
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2014-11-03 11:48:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    זהירות. אפשר להשמין מקריאת הפוסט הזה!


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "יריד הלחם – אנשי הלחם"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה