עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ארררריבה דליה! סדנה לטינית נפלאה עם דליה אלחדף במטבח של מאיר השמן

    20/12/13 20:51
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-12-20 20:51:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    אָרִיבָּה בספרדית זה למעלה, ובעברית – קדימה (כמו קדימה הפועל), ודליה ראויה לכל התשואות והמחמאות על הסדנה הכיפית והטעימה שהעבירה לנו הבוקר.

     

    לפני הסדנה התכבדנו במוחיטו – הקוקטייל המוכר על בסיס רום, ובצ'יפס עשויים מיוקה ופלנטיין עם גואסקה.

    ועכשיו הפרשנות:

    יוקה היא מין שורש ארוך, שבמצבו הגולמי הוא רעיל למדי, אבל אחרי שמבשלים אותו הוא טעים ביותר. פלנטיין הוא פרי דומה לבננה גדולה, עם טעם שמזכיר בננה לא בשלה, אבל אחרי שמבשלים אותו הוא מזכיר בטעמו ערמונים.

    ואחרון חביב – גוּאָסָאקָה (מבטאים וואסאקה) הוא השם הוונצואלי של גואקמולה (שמבטאים וואקאמולה).

    אחרי ההסברים הארוכים כדאי להזכיר שהצ'יפס עם המטבל היו טעימים להפליא, ונטרפו בקלות ראש, בלי להשאיר מקום למנות הבאות.

     

    ראשית הכינה דליה את נזיד העוף, שכולל גם חתיכות יוקה, פלנטיין, גזר ובטטה לבנה (מכיוון שהוא זקוק לזמן ארוך כדי להתבשל).

     

    בעוד הנזיד מתבשל לו להנאתו, לקחה דליה נתחי דג מוסר, והפכה אותם לסביצ'ה טעימה.

    הסביצ'ה קיימת כמעט בכל ארצות דרום אמריקה, אבל מקורה בפרו, ואנחנו טעמנו את הנוסח הפרואני: קוביות דג די גדולות (כ-ס"מ), עם הרבה מיץ לימון טרי, שנכבשות לזמן קצר, ומוגשות עם מעט מאוד ירקות (בעיקר בצל סגול וקצת פלפל אדום). אני השתכנעתי שזו הצורה הנכונה להכין סביצ'המגניב

     

    אחר כך הכינה דליה טָאמָאלֶס : לביבות שעשויות מתירס (עם תוספת של קמח תירס להסמכה), ומתבשלות בתוך כיס עשוי מעלי תירס. הטאמאלה הוגש כשמעליו פרוסת גבינה מלוחה למחצה. הצירוף של המתיקות של התירס והמליחות העדינה של הגבינה היה ממש נפלא

    .

    אחר כך הגיע תור הנזיד, שהיה טעים במיוחד, עם טעמים עדינים ולא מוכרים של היוקה, פלנטיין והבטטה הלבנה.

     

    ולבסוף, המנה העיקרית: אָרֶפָּה – מין פיתה קטנה עשויה מקמח תירס, שאותה ממלאים בכל מיני מילויים. הארפה היא אוכל הרחוב הפופולרי ביותר בוונצואלה, והיא נאכלת בכל מקום ובכל זמן.

    אנחנו מלאנו את הארפה שלנו (לא יודע איך אומרים את זה בלשון רבים, אבל זה היה כל כך טעים שאכלנו יותר מאחת) בבשר חוטים (צלי בקר רך שנתלש והופרד לסיביו), שעועית שחורה ו-וואסאקה (שהוא כאמור הגירסה הוונצואלית של גואקאמולה).

     

    ולבסוף – דליה הביאה שלוש עוגות מצוינות, שאני מודה שטעמתי רק בחטף (מפאת חוסר מקום), ואני יודע שעשיתי להן עוול.

     

    הוסיפו לכל אלה את הקסם של דליה ומשפחתה, והרי לכם סדנה לתפארת!

     

     

    והנה הסיפור בתמונות:

     

    דליה 

     

    ''

     

    מוחיטו ישמח לב אנוש תמים 

     

    ''

     

    לא כל שכן  גואסקה (שזו הגירסה הונצואלית של גואקמולה) עם צ'יפס מיוקה ופלנטיין (בצד אפשר לראות חתיכת שורש יוקה) 

     

    ''

     

    ''

     

    פלנטיין (כדי שתראו שזו אינה בננה) 

     

    ''

     

    קוביות דג מוסר עסיסיות 

     

    ''

     

    הופכות לסביצ'ה מעולה 

     

    ''

     

    ''

     

    שהוגשה בכוסות חד פעמיות, לזכר פירות הים שנמכרים בכוסות כאלה בחופי ונצואלה (בשלב הזה כמה מהמשתתפות מחו דמעה נוסטלגית, והעלו זכרונות) 

     

    ''

     

    טָאמָאלֶה תירס לפני הבישול

     

    ''

     

    הטאמאלס בסיר 

     

    ''

     

    לאחר הבישול 

     

    ''

     

    על הצלחת עם פרוסת גבינה מעליו. מזכיר לי את ירושלים בשלג חיוך 

     

    ''

     

    מרק מצוין עשיר בטעמים

     

    ''

     

    ''

     

    אָרֶפָּה עם מילויים – גואסקה, בשר חוטים ושעועית שחורה  

     

    ''

     

    אָרֶפָּה מוכן לאכילה 

     

    ''

     

    לקינוח – 3 עוגות מצוינות 

     

    ''

     

    וסתם לסיום – דליה והמשפחה המקסימה שלה  

     

     

    ''


     

    ''

     

    תודה ענקית לדליה, למשפחתה שנרתמה לעזרה, ולעופרה קיוי שתפקדה כסו-שפית יוצאת מהכלל, על הבוקר הנפלא שהעניקו לנו, תודה מיוחדת על שזכינו להכיר מטבח חדש (לי לפחות) ומצוין,  ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

    תודה למשתתפי הסדנה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדים נזקקים בבת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

     

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים למעלה מ-8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

     

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ארררריבה דליה! סדנה לטינית נפלאה עם דליה אלחדף במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ארררריבה דליה! סדנה לטינית נפלאה עם דליה אלחדף במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה