עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    אס לב אדום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עו"ד וע...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ד. צמרת
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ארנה א
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרגא ז.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צלילי הלב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    לימונצ'לו- כי החורף כבר כאן!

    12/11/13 11:17
    3
    דרג את התוכן:
    2013-11-24 12:11:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ מתכון, לימונצלו, ליקר, ליקרים, סדנאות אלכוהול, סדנאות קוקטיילים, סדנאות יין, סדנאות גיבוש, סדנאות לאנשי מקצוע ]

    מתכון להכנת ליקר לימונצ'לו בייתי:

    עצי ההדר פורחים בשיא תפארתם וזה זמן טוב לקטוף מעט לימונים ולהכין ליקר ביתי משגע שמתאים לכל אירוע ואירוח. עכשיו זו תקופה מצוינת להתחיל להכין לימונצ'לו מכיוון שהלימונים מצוינים ומלאים ריח וטעם.

     

    לימונצ'לו, הוא ליקר לימונים איטלקי, בעל צבע צהוב זרחני ובשומת קטיפתית, המופק מקליפות הלימון. הליקר מגיע בעיקר מאזור קמפניה, שבדרום המדינה, בו גדלים הלימונים המשובחים ביותר המהווים חומר גלם עיקרי להכנת הליקר.

    הכנת הלימונצ'לו פשוטה למדי ולא דורשת מאמץ רב, אבל זכרו שמילת המפתח בהכנה היא סבלנות. הכנת הליקר אורכת זמן רב. אתם לא צריכים להתערב יותר מידי בתהליך, אלא לתת לאלכוהול ולקליפות הלימונים לעשות את שלהם.

     

    להכנת הליקר אסכולות רבות ואין סוף גרסאות (שוודאי הופיעו לא פעם בפורום). בחרתי להציג את המתכון המועדף עליי ביותר, אותו ניסית מספר פעמים, שיפרתי ושדרגתי עם הזמן.

     

    מרכיבים:

    16 לימונים גדולים, בעלי קליפה עבה וללא פגמים.

    1 ליטר בקבוק אלכוהול נקי (שרף) 95%

    3.5 כוסות סוכר לבן

    4.5 כוסות מים

    צנצנת זכוכית (מעוקרת)

    אופן הכנה:

    • * יש לנקות ולקרצף את קליפות הלימונים היטב במברשת מטבח עם מעט סבון. חשוב להוריד את הסבון מהקליפה ולייבש      את הלימונים.
    • * קילוף הקליפה החיצונית בלבד (רק הצהוב). ניתן לעשות זאת בעזרת קלפן ירקות, פומפייה או זסטר.
    • * יש להכניס את קליפות הלימון לצנצנת זכוכית מעוקרת ולצקת עליהן את האלכוהול.
    • * איטמו את הצנצנת היטב והעבירו אותה למקרר. בעוד חודש חיזרו אליה.
    • * כעבור חודש ימים, מכינים סירופ-סוכר: מיזגו את המים לסיר וחממו אותם. בהדרגה, יש להוסיף את הסוכר עד שזה    "נבלע" במים. אין להגיע לרתיחה, שכן הסוכר יישרף והסירופ יהיה מריר. סיגרו את האש והמתינו לקירור הסירופ.
    • * כאשר הנוזל התקרר, הוסיפו את סירופ הסוכר לצנצנת קליפות הלימונים והאלכוהול שהמתינה בסבלנות. אטמו אותה    בשנית, אחסנו את הצנצנת במקרר למשך שבועיים נוספים.
    • * כעבור חודש וחצי מתחילת הכנת ליקר הלימונצ'לו, סננו את קליפות הלימון והעבירו את תכולת הצנצנת לבקבוקים.

     

    שמרו בהקפאה (אל חשש, האלכוהול לא קופא במקפיא הביתי) והגישו בכוסות שאט.

     

    לרוויה!

     

    ליאור שדמתי

    Wine & Spirits Connoisseur

    סדנאות אלכוהול, יין וקוקטיילים

    lior.shdemati@gmail.com

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לימונצ'לו- כי החורף כבר כאן!"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    12/11/13 12:35
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-12 12:35:12
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תודה על המתכון!

    --
    Felix Fikhman
    14/11/13 11:45
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-14 11:45:17
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בהודעה פרטית שקיבלתי אמש, נשאלתי כיצד ניתן "לשדרג" את המתכון ולהפתיע עם לימונצ'לו ייחודי. ובכן, כל שינוי במתכון לעיל, לא יהיה קביל אצל האיטלקים, שכן כך הם מכינים את המשקה. - ניתן כמובן "להצניח" את אחוזי האלכוהול בליקר הסופי (ולקצר בזמני ההכנה) בשימוש וודקה ולא עם אלכוהול נקי. - ניתן להפתיע בכך שלסירופ-הסוכר נוסיף תבלינים כמו לואיזה, נענע או קליפות הדרים כלשהן. פחות או יותר, כך "משדרגים" את המתכון. יום מקסים לכולם, ליאור שדמתי Wine & Spirits Connoisseur סדנאות אלכוהול, יין וקוקטיילים

    --
    Wine & Spirits Connoisseur
    Lior Shdemati
    14/11/13 17:53
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-14 17:53:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יופי תודה, כעת ממתין לקרוא על מתכון לליקר ביצים גרמני, בילדותי אבי היה מכין כעת מגיעה עונת החורף ואין על שתיית ליקר ביצים לפני השינה.

    --
    "כפתור ועוד כפתור והמכנסיים נופלים" רספוטין.
    16/11/13 22:02
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-16 22:02:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מה הסיבה להקפאה? שימור או טעם?
    17/11/13 09:33
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-17 09:33:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: pbhba 2013-11-16 22:02:29

    מה הסיבה להקפאה? שימור או טעם?

     

    הרעיון להחזיק משקאות בהקפאה הוא בכדי להקל על שתייתם.

    לרוב, כשמדובר במשקה עתיר אלכוהול, נהוג לאחסנו במקפיא בכדי שמולקולות-הטעם "ייצמדו" זו לזו והמשקה יחליק בגרון בקלות.

    בלימונצ'לו הבייתי, מדובר במשקה (לפי הערכות בלבד!) שאינו עובר את ה35%. למרות מתיקותו האלגנטית, נחמד לשתות אותו כשהוא נשמר במקפיא. הוא מחליק בצורה נעימה וחלקה בגרון.


    --
    Wine & Spirits Connoisseur
    Lior Shdemati
    17/11/13 09:46
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-17 09:46:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ליאורשדמתי 2013-11-17 09:33:41

    צטט: pbhba 2013-11-16 22:02:29

    מה הסיבה להקפאה? שימור או טעם?

     

    הרעיון להחזיק משקאות בהקפאה הוא בכדי להקל על שתייתם.

    לרוב, כשמדובר במשקה עתיר אלכוהול, נהוג לאחסנו במקפיא בכדי שמולקולות-הטעם "ייצמדו" זו לזו והמשקה יחליק בגרון בקלות.

    בלימונצ'לו הבייתי, מדובר במשקה (לפי הערכות בלבד!) שאינו עובר את ה35%. למרות מתיקותו האלגנטית, נחמד לשתות אותו כשהוא נשמר במקפיא. הוא מחליק בצורה נעימה וחלקה בגרון.

     

     

     

    תודה.

    17/11/13 17:45
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-17 17:45:17
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ובמחשבה נוספת:

    האם יש סיכוי להמיר את תועפות הסוכר כאן - או חלק מהכמות - בממתיק מלאכותי?

    או שזה יפגע אנושות במשקה ובמסורת הכנתו?



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "לימונצ'לו- כי החורף כבר כאן!"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה