עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ליאון אלקלעי חוזר למטבח של מאיר השמן

    4/11/13 12:57
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-04 12:57:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל ויין, תרומה לקהילה, מעשים טובים ]

    ליאון אלקלעי הולך אצלי עם שפם גדול, חוש הומור נהדר, ובעיקר: אוכל טעים וחכמת בישול מאין כמוה.

    האיש, שחתום על כמה מסעדות היסטוריות בקולינריה הישראלית, לא מפסיק להפתיע. ביום ששי לפני שבוע חזר אלינו ליאון ובאמתחתו מתכונים חדשים וטעימים.


    אז מה היה לנו?

    • קפונטה: סלט חצילים איטלקי חמוץ-מתוק נהדר
    • פירות ים עם ירקות שורש – וואו!
    • ריזוטו עם פטריות פורצ'יני ושמן כמהין: ריזוטו זה טעים, והריזוטו של ליאון, עם פטריות פורצ'יני ושמן כמהין שהוזלף אחרי סיום הבישול (לא לשכוח!) היה עילאי.
    • טורטיה של חזה אווז: טורטיה זו הגירסה הספרדית של פריטטה: חביתה תפוחה עם תוספות, עשירה, טעימה ומשביעה. במקרה הזה התוספות היו תפוחי אדמה וחזה אווז.
    • מליגטוני: מרק ירקות הודי עשיר בטעמים ונפלא
    • אטריות אודון בטוביקו: מנה יפנית פשוטה להכנה וטעימה להפליא

     

    בואו ונראה את זה בתמונות:

     

    ליאון אלקלעי – האיש והשפם 

     

    ''

     

    ''

     

    מוליגטוני – מרק הודי נפלא 

     

    ''

     

    ריזוטו : זה נראה קצת כמו בוץ, אבל הטעם ממש גן עדן 

     

    ''

     

    פירות ים עם ירקות שורש – כל המוסיף גורע 

     

    ''

     

     

    ''

     

    ''

     

    אטריות אודון עם ביצי דג (טוביקו) : כמה פשוט – ככה טעים 

     

    ''

     

    ''

     

    פריטטה 

     

    ''

     

     

    קפונטה 

     

    ''

     

    ''

     

    כל הדברים הטובים נגמרים... 

     

    ''

     

    ''

     

    תודה ענקית לליאון על הסדנה הנהדרת, על כל מה שלמדנו, ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

    תודה למשתתפי הסדנה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדים נזקקים בבת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים למעלה מ-8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ליאון אלקלעי חוזר למטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ליאון אלקלעי חוזר למטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה