עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יעלי 65
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    באה מאהבה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יואל עיני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מאכלים אותנטים מרחבי תבל

    21/10/13 15:16
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 15:16:24
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: עו"ד ועוד 2013-10-21 14:22:25

    לזה קוראים בעברית קרניבור מוטרף רעב שבינתיים הקפיץ לעצמו עוף על מצע אטריות ביצים, פלפל ירוק, בצל והמווון כוסברה. ולא נודע כי בא אל קירבו.

    נהדר. אז כעת אזמין אותך לקינוח עוגה מדהימה שזה עתה יצאה מהתנור .

    תתכבד

    ''

     


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    21/10/13 20:15
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 20:15:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ז...ה שששש...וקולד...?
    9/11/13 11:28
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-11-09 11:28:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: Ezer 2013-09-25 07:40:35

    ישראל - פלאפל - ארוחה עממית ישראלית [אוכלים בישיבה בעמידה במכונית...]

    ''

     

     


    עוד על הפלאפל:

    • מאיפה הגיע הפלאפל? קודם כל: אף אחד לא באמת יודע. על-פי גירסה אחת, הוא הומצא על-ידי נוצרים קופטים בתחילת האלף הראשון לספירה. יש סברה שהקופטים, מצרים במוצאם, הביאו את הפלאפל לאזורנו ממצרים הפרעונית. הגירסה שנראית הכי הגיונית ממקמת את המצאת הקציצה איפשהו באלף הראשון לספירה, או אפילו קודם, בתת-היבשת ההודית. הודו, שהיא גם מקור החומוס, היא אחד המקומות בהם אוכלים פלאפל עד היום.
    • וישנה הגירסה הציונית: הפלאפל הומצא על-ידי בני ישראל במצרים והגיע להודו עם עשרת השבטים. כמו שנאמר בספר הספרים: "זכרנו את הבצלים, השומים, החומוס והפלאפל שאכלנו בארץ מצרים" (טוב, האמת היא שהחומוס והפלאפל לא הוזכרו. אבל תודו שזו תיאוריה מעניינת).
    • מתי הפך הפלאפל למאכל הלאומי של ישראל? זה קרה בשנות החמישים, כאשר עולים ממדינות ערב החלו לפתוח דוכני פלאפל. לפני כן, היה כאן כמובן פלאפל שהכינו ערבים, והחלוצים ראו כי טוב ואימצו אותו. בכל אופן, דוכן הפלאפל היהודי הראשון בתל-אביב, עד כמה שהצלחתי לברר, הוקם על-ידי אלמנה יקית בסוף תקופת המנדט. על-פי גירסה אחרת, הפלאפל היהודי המסחרי הראשון בארץ היה זה של סעיד חממי, משכונת בן-ציון בנתניה.
    • הפלאפל הישראלי, מכל מקום, הוא כנראה הראשון שבו הקציצות נכנסו אל תוך הפיתה. מוזר ככל שזה יישמע - זו המצאה שלנו. מנת הפלאפל הישראלית היא ככל הנראה גם מקום המפגש הראשון של הפלאפל עם מאכל מטוגן אחר: הצ'יפס.
    • ואם הזכרנו תימנים - הפלאפל התימני, שנבדל מהפלאפל הלא-תימני בעיקר בטעם החריף יותר, הומצא גם כן בישראל. בתימן לא אכלו פלאפל.
    • ומה מקור השם "פלאפל"? על-פי דעה מסויימת מהמילה "פילפיל" (פלפל בערבית). על-פי דעה אחרת מהמילה pippali (גם כן, פלפל, אבל בסנסקריט). לגירסה העשויה מפול קוראים "טעמייה", והיא נפוצה בעיקר במצריים.
    • ארצות נוספות בהן אפשר למצוא דוכן פלאפל תחת כל עץ רענן: סוריה, לבנון, טורקיה, פקיסטן, וקצת פחות מזה ביוון. המהגרים הטורקים והלבנונים הביאו את הפלאפל גם לאירופה. בברלין למשל, הפלאפל הוא הפאסט-פוד הכי פופולרי אחרי הוורסט (נקניקייה), הדונר קבב (שווארמה) והפיצה.
    • הפלאפל הטורקי שונה מאד מזה שלנו. הקציצות גדולות, לעיתים פיקנטיות אבל באופן כללי תפלות יותר. הם לא מוסיפים פטרוזיליה ולא כוסברה. הפלאפל מוגש בלחם טורקי קלוי, עם יוגורט ולעיתים עם רוטב שום או רוטב פיקנטי. בלבנון, מכינים לעיתים פלאפל מתערובת של חומוס ופול.
    • הפלאפל הישראלי הוא הכי אוורירי, וזה בגלל המסורת של הוספת לחם וסודה לשתייה. במקור, הם התוספות הללו נועדו נפח אותו, ולנצל את שאריות הלחם היבש בבית - בדיוק כמו שעשו עם קציצות בשר ודג. אבל האמהות הפולניות שהגו את הרעיון כנראה הבריקו, כי רוב הישראלים מעדיפים את הפלאפל שלהם אוורירי ונימוח, בניגוד לפלאפל הערבי שהוא דחוס יותר.
    • בפלאפל טעים יש הרבה כוסברה - על זה כמעט שאין ויכוח בין המבינים. גם אנשים שלא יכולים לסבול כוסברה במאכלים אחרים, בדרך-כלל מעדיפים פלאפל עם הרבה כוסברה ואפילו לא יודעים את זה. כדי לשמור על הצבע הבהיר של הפלאפל, מערבבים לתוכו את הכוסברה והפטרוזיליה רגע לפני הטיגון. כשלא עושים את זה, הפלאפל מקבל צבע ירוק וארומה חזקה יותר של כוסברה.

    קרדיט לאתר חומוס 101 ('')

    http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=3249874


    --
    Cogito ergo sum


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מאכלים אותנטים מרחבי תבל "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה