עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מאכלים אותנטים מרחבי תבל

    24/9/13 15:45
    4
    דרג את התוכן:
    2013-11-09 11:28:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    חגי תשרי מזמנים לנו הרבה ארוחות ,אירוחים, והתארחויות.  

    אז מהם  המאכלים הכי מיוחדים ואותנטיים במדינות תבל ?

    .
    מוזמנים להוסיף לתגובה מנה מומלצת שלכם בתמונה .
     
    חג שמח  לכולם

    אוסטרליה: פאי בשר

     
     
    נחשב לרוב כתרופה המושלמת לחמרמורת (האנגואבר), מדובר בפאי בשר בסגנון אוסטרלי המוגש בתוך קערה של מרק אפונה ירוק. לפעמים מוסיפים לו רוטב עגבניות, חומץ ומלח ופלפל.

     

    אוסטריה: שניצל וינאי

     
     
    השניצל הווינאי הוא כמעט ומילה מקבילה לאוסטריה. מדובר בנתח דק ביותר של בשר עגל בטיגון עמוק. לרוב מוגש עם לימון ופטרוזיליה, ומלווה בתוספות כמו תפוח אדמה או אורז.
     

    ארגנטינה: אסאדו

     
     
    אסאדו הוא המונח שמתאר את הבשר הצלוי הטעים של ארגנטינה, והסטייק הארגנטינאי הצלוי טעים במיוחד. אף שהטענה היא שמרבית הבשר האיכותי מיועד לייצוא, אסאדור (האיש שאחראי על הכנת האסאדו) טוב יהפוך את הטעם לשמימי.
     

    בלגיה: מולים וצ'יפס (Moules-Frites)

     
     
    מנה של מולים וצ'יפס אולי זמינה גם במדינות אחרות כמו צרפת וארצות הברית, אך השילוב הטעים הזה מקורו בבלגיה. ניתן להכין את המולים במספר דרכים שונות, כמו בישול עם יין או טיגון בחמאה ומגישים אותם עם צ'יפס מלוחים ופריכים.
     

    ברזיל: הפֵייז'וֹ‏אדה

     
     
    ברזיל היא מדינה רחבת היקף עם מטבח מגוון, כך שקשה לבחור רק מנה אחת ייצוגית, אך ניתן לומר כי המנה הברזילאית האייקונית ביותר היא ככל הנראה הפֵייז'וֹ‏אדה, קדירה של שעועית שחורה ובשר בקר וחזיר מעושן. המנה לרוב מוגשת עם אורז, כרוב ירוק, רוטב חריף ופלח של תפוז שאמור לעזור בעיכול.
     

    קנדה: פוטין

     
    מנה עתירת קלוריות שמקורה בקוויבק, שמחממת את הגוף מבפנים. מדובר בצ'יפס שמעליהם רוטב חום וגושי גבינה.
     

    סין: xiaolongbao

     
     
    קשה לבחור רק מנה אחת עבור מדינה כל כך גדולה ומגוונת כמו סין, אך כופתאות המרק הללו מהוות בהחלט את אחת המנות הזכירות ביותר במדינה. מקור המנה בשנגחאי, ולרוב ממלאים את הכופתאות בבשר ומגישים אותן בציר מרק שאודה בסל מבמבוק.
     

    קרואטיה: גבינת פג

     
    גבינה קרואטית קשה המיוצרת מחלב כבשים. היא מיוצרת באי פג, וכל כך מפורסמת שמייצאים אותה לכל רחבי העולם.
     

    מצרים: מלוח'יה

     
    המנה מוגשת ברחבי צפון אפריקה, אך פופולארית במיוחד במצרים, שם המקור שלה ככל הנראה. הגרסה המצרית של המנה כוללת עלים של צמח המלוח'יה המבושל ביחד עם כוסברה, שום וציר מרק. לרוב מוגש עם עוף או ארנב.
     

    אנגליה: רוסטביף ופודינג יורקשייר

     
     
    נחשב למנה לאומית באנגליה. הטעם של רוטב הבקר נספג במאפה החם.
     

    גיאורגיה: חצ'פורי

     
     
    לחם עשיר וערב לחיך הממולא בגבינה מבעבעת או ביצה, באדיבות המדינה הקטנה במזרח אירופה.
     

    הולנד: הרינג כבוש

     
     
    פילה של הרינג נא המושרה בנוזל כבוש שמכיל סיידר, יין, סוכר, עשבי תיבול ותבלינים. נהוג לאכול את המנה על פרוסת לחם קלוי כשעליה פזור בצל קצוץ.
     

    הודו: עוף טנדורי

     
     
    בהודו המטבח משתנה במידה ניכרת מאזור לאזור, כך שכמעט ובלתי אפשרי לבחור מנה אחת שתייצג את המדינה כולה. בצפון, המנות הן בשריות יותר וכוללת קארי עשיר ולחמים מתובלים. בדרום יש הרבה יותר מנות של ירקות ותבלינים חריפים. בסופו של דבר נבחרה מנת העוף טנדורי. המנה מכילה עוף המתובל בטנדורי מסאלה ונצלה בתנור חימר פתוח. המנה לרוב מוגשת בליווי ירקות, רוטב יוגורט ואורז.
     

    אינדונזיה: Martabak Manis/Terang Bulan

     
    פנקייק אינדונזי מתוק ועבה . מעין סנדוויץ שבתוכו אפשר לשים כל דבר מתוק שרק רוצים החל מפצפוצי שוקולד ועד לבוטנים או בננות. נמכר בעיקר בדוכנים ברחובות ברחבי המדינה.
     

    איטליה: פיצה

     
     צילום: דוד הכהן
     
    מקור הפיצה הוא בנאפולי בדרום איטליה. פיצה נפוליטאנית היא פריכה, לעיסה ומגיעה עם תוספות איכותיות כמו עגבניות טריות, מוצרלה, בזיליקום ומגוון של בשרים.
     

    יפן: קאטסודון

     
     
    סושי אולי נשמע כמו הבחירה המובנת מאליה, אבל הגולשים היפניים המליצו דווקא על קאטסודון. מדובר על קציצת חזיר המטוגנת בשמן עמוק, ומעליה ביצה ותבלינים. המנה מוגשת מעל קערה של אורז.
     

    מלזיה: נאסי למק (Nasi lemak)

     
    נחשב לרוב למנה הלאומית הלא רשמית של מלזיה. המנה מכילה אורז המבושל בחלב קוקוס ותבלין ה- pandan. באופן מסורתי המנה עטופה בעלי בננה ולרוב מלווה בצ'ילי, בוטנים וביצה קשה. רבים גם מאמינים שהיא עוזרת לטפל בחמרמורת.
     

    מקסיקו: רוטב מולה

     
    הרוטב מורכב ממאה מרכיבים, והוא אחד הרטבים המורכבים ובעלי הטעמים החזקים ביותר בעולם, שמסתכמים בטעם עשיר, סמיך, שוקולדי וחריף. בדרך כלל הרוטב משמש לעוף או אנצ'ילדות.
     

    נורבגיה: Rakfisk

     
     
    מדובר במנת דג טרוטה שהותסס במשך מספר חודשים. הוא נאכל לא מבושל, לרוב מלווה בבצל ושמנת חמוצה. מרבית המאכלים הנורבגים הם מעושנים או כבושים בשיטות שונות, בשל חודשי החורף הקרים.
     

    פיליפינים: אדובו

     
    אדובו הוא תבלין פופולארי, אך בפיליפינים הוא לרוב מלווה בשר המבושל בחומץ, רוטב סויה, שום ושמן. הוא מתבשל לאורך זמן במרינדה וסופג לעצמו את הטעמים. המנה כל כך פופולארית שהיא נחשבת למנה הלאומית הלא רשמית של המדינה.
     

    פורטוגל: Francesinha

     
     
    פירוש השם הוא צרפת הקטנה, וזהו כריך פורטוגלי המורכב מלחם, ירך חזיר, נקניק מעושן וסטייק, שמעליהם גבינה מותכת ורוטב עגבניות. הכריך הוא חלומו של כל קרניבור, ורצוי להוסיף לו תוספות של צ'יפס ובירה קרה.
     

    רומניה: Sarmale

     
     
    זוהי מנה של כרוב חמוץ הממולא באורז ובשר. היא פופולארית במיוחד בחורף ברומניה.
     

    רוסיה: בורשט

     
      צילום: אוראל כהן
     
    מרק של שורשי סלק, שלטענת המקומיים הוא חובה לכל מי שמבקר ברוסיה. לרוב מוגש קר, ולעיתים מוסיפים לו שמנת חמוצה. ההמלצה היא ללוות את האכילה עם וודקה.
     

    סעודיה: קבאש (Kabsah)

     
     
    מנת אורז חריפה שעשירה בתבלינים כמו קינמון, פלפל, זעפרן, ציפורן, הל ואגוז מוסקט. לרוב מעורבבים בתוכו בשר וירקות. המנה נפוצה בכל המזרח התיכון, אך פופולארית במיוחד בסעודיה.
     

    סקוטלנד: סלמון מעושן על לחם מחיטה מלאה

     
    סלמון מעושן היא מנת חובה בסקוטלנד. הסקוטים מפזרים על הסלמון לימון טרי ואוכלים אותו על לחם פשוט מחיטה מלאה המרוח בחמאה או גבינת שמנת.
     

    סלובקיה: Bryndzove Halusky

     
     
    כופתאות קטנות של תפוחי אדמה המוגשות עם חלב כבשים ובייקון.
     

    סלובניה: קלובסה (Kranjska klobasa)

     
    נקניקייה סלובנית, המיוצרת מבשר חזיר, מלח, פלפל, מים ושום בלבד.
     

    דרום אפריקה: בילטונג

     
    בילטונג הוא מנה של בשר מעושן מדרום אפריקה. ניתן להכין אותה עם בקר או בשר צייד כמו יען.
     

    דרום קוריאה: Banchan

     
     
    ארוחה מסורתית בדרום קוריאה מורכבת מהרבה מנות קטנות, כך שקשה לבחור רק אחת. הקוריאנים אוהבים Banchan, כלומר מספר מנות קטנות שמוגשות עם אורז ומיועדות למספר סועדים.
     

    ספרד: חמון איבריקו

     
    בשר חזיר מעושן שנחתך מהירך של חזיר. זוהי מנה ספרדית ידועה, ומוגשת לרוב עם יין, לחם וזיתים.
     

    איחוד האמריויות: שווארמה

     
     צילום: מאיר פרטוש
     
    שווארמה היא אחת המנות הזולות ביותר במדיניות האמירויות, הידועות ביוקר המחייה שלהן. זו כנראה אחת הסיבות לכך שמדובר באחת המנותץ הפופולאריות ביותר.
     

    אוקראינה: ורניקי

     
     
    כופתאות ממולאות בפירה, גבינה, כרוב כבוש או בשר, הדומים לקרפלך. ניתן לבשל או לאדות את הבצק, ולרוב המנה מלווה בבצל מטוגן ושמנת חמוצה.
     

    ארה"ב: המבורגר

     
    המבורגר. מנת הדגל האמריקאיתהמבורגר. מנת הדגל האמריקאית
    מתוך : כלכליסט
     
    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מאכלים אותנטים מרחבי תבל "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    25/9/13 07:37
    3
    דרג את התוכן:
    2013-09-25 07:40:35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ישראל - פלאפל - ארוחה עממית ישראלית [אוכלים בישיבה בעמידה במכונית...]

    ''

     

    תימן - ג'חנון, שבת ארוחת בוקר

     

    ''

     

     

    מרק תימני אותנטי [כולל תוספות - חילבה, ירקות ולימון]

    ''


    --
    למילה Right (ימין) - באנגלית יש כמה משמעויות..
    ......
    ' אֱהוֹב - להיות נֵאֱהָב '
    ' לשנוא - להיות שנוא '
    25/9/13 21:47
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-09-25 21:47:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: Ezer 2013-09-25 07:40:35

    ישראל - פלאפל - ארוחה עממית ישראלית [אוכלים בישיבה בעמידה במכונית...]

    ''

     

    כמה דברים לגבי הפלאפל   

     מאיפה הגיע הפלאפל? קודם כל: אף אחד לא באמת יודע. על-פי גירסה אחת, הוא הומצא על-ידי נוצרים קופטים בתחילת האלף הראשון לספירה. יש סברה שהקופטים, מצרים במוצאם, הביאו את הפלאפל לאזורנו ממצרים הפרעונית. הגירסה שנראית הכי הגיונית ממקמת את המצאת הקציצה איפשהו באלף הראשון לספירה, או אפילו קודם, בתת-היבשת ההודית. הודו, שהיא גם מקור החומוס, היא אחד המקומות בהם אוכלים פלאפל עד היום.

    וישנה הגירסה הציונית: הפלאפל הומצא על-ידי בני ישראל במצרים והגיע להודו עם עשרת השבטים. כמו שנאמר בספר הספרים: "זכרנו את הבצלים, השומים, החומוס והפלאפל שאכלנו בארץ מצרים" (טוב, האמת היא שהחומוס והפלאפל לא הוזכרו. אבל תודו שזו תיאוריה מעניינת).

    מתי הפך הפלאפל למאכל הלאומי של ישראל? זה קרה בשנות החמישים, כאשר עולים ממדינות ערב החלו לפתוח דוכני פלאפל. לפני כן, היה כאן כמובן פלאפל שהכינו ערבים, והחלוצים ראו כי טוב ואימצו אותו. בכל אופן, דוכן הפלאפל היהודי הראשון בתל-אביב, עד כמה שהצלחתי לברר, הוקם על-ידי אלמנה יקית בסוף תקופת המנדט. על-פי גירסה אחרת, הפלאפל היהודי המסחרי הראשון בארץ היה זה של סעיד חממי, משכונת בן-ציון בנתניה.


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    25/9/13 23:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-09-25 23:39:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: נירית.. 2013-09-25 21:47:54

    צטט: Ezer 2013-09-25 07:40:35

    ישראל - פלאפל - ארוחה עממית ישראלית [אוכלים בישיבה בעמידה במכונית...]

    ''

     

    כמה דברים לגבי הפלאפל   

     מאיפה הגיע הפלאפל? קודם כל: אף אחד לא באמת יודע. על-פי גירסה אחת, הוא הומצא על-ידי נוצרים קופטים בתחילת האלף הראשון לספירה. יש סברה שהקופטים, מצרים במוצאם, הביאו את הפלאפל לאזורנו ממצרים הפרעונית. הגירסה שנראית הכי הגיונית ממקמת את המצאת הקציצה איפשהו באלף הראשון לספירה, או אפילו קודם, בתת-היבשת ההודית. הודו, שהיא גם מקור החומוס, היא אחד המקומות בהם אוכלים פלאפל עד היום.

    וישנה הגירסה הציונית: הפלאפל הומצא על-ידי בני ישראל במצרים והגיע להודו עם עשרת השבטים. כמו שנאמר בספר הספרים: "זכרנו את הבצלים, השומים, החומוס והפלאפל שאכלנו בארץ מצרים" (טוב, האמת היא שהחומוס והפלאפל לא הוזכרו. אבל תודו שזו תיאוריה מעניינת).

    מתי הפך הפלאפל למאכל הלאומי של ישראל? זה קרה בשנות החמישים, כאשר עולים ממדינות ערב החלו לפתוח דוכני פלאפל. לפני כן, היה כאן כמובן פלאפל שהכינו ערבים, והחלוצים ראו כי טוב ואימצו אותו. בכל אופן, דוכן הפלאפל היהודי הראשון בתל-אביב, עד כמה שהצלחתי לברר, הוקם על-ידי אלמנה יקית בסוף תקופת המנדט. על-פי גירסה אחרת, הפלאפל היהודי המסחרי הראשון בארץ היה זה של סעיד חממי, משכונת בן-ציון בנתניה.

    כיכבתי אותך כבר במקום אחר באותו נושא. אך על ההסבר המפורט והמלומד הזה כיאה למורה מקצועית יגיע עוד כוכבחיוך


    --
    למילה Right (ימין) - באנגלית יש כמה משמעויות..
    ......
    ' אֱהוֹב - להיות נֵאֱהָב '
    ' לשנוא - להיות שנוא '
    26/9/13 06:50
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-09-26 06:50:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: Ezer 2013-09-25 23:39:19

     

    כיכבתי אותך כבר במקום אחר באותו נושא. אך על ההסבר המפורט והמלומד הזה כיאה למורה מקצועית יגיע עוד כוכבחיוך

     

    חשוב להיות מקצועיים בכל דבר שעושים,לא ? חיוך

    חג שמח

    (אתה מוזמן למתכונים שהבאתי כאן בדיון אחר.טעים ביותר)


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    26/9/13 09:34
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-09-26 09:34:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    1. הפאלפליות סגורות בחגים [אולי בחיפה לא] וע"כ בד"כ לא יוכל המאכל האהוב לככב על שולחן רובנו בחג.

    2. הורניקעס והקרעפלך הם אותו מאכל בדיוק רק בשם אחר. [חלק מהאוקראינים והרוסים לא מדברים אידיש]. 

    3. אני מכירה את הכרוב הממולא שתמונתו לעיל גם בגירסה של יוצאי רוסיה, גם של יוצאי רומניה [נכון מגבול רוסיה ומשטחים שהיו לפני זה תחת שלטון רוסי אז אולי זה לא רומני אוטונטי]. וגם בגרסה של יוצאי הונגריה - ובאף אחת מהן לא פגשתי בו כשהכרוב כבר היה מוחמץ מראש. חידשת לי.

    29/9/13 00:08
    3
    דרג את התוכן:
    2013-09-29 00:18:09
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נירית

    איזה פוסט יפהפה וססגוני ..

    רציתי להביא את הקוסקוס,המפרום ועוד

    אז הלכתי על משהו אחר לגמרי וזה

    אוכל מקראי חושבת שזה יהיה

    מעניין יותר :

     

     

    בזיעת אפיך תאכל לחם

     (בראשית פרק י"ג)

     

    home-made Sourdough bread

     

     

     

    ולחם מצות וחלת מצת בלולת בשמן

    ורקיקי מצות משחים בשמן סלת חטים

    (שמות כ"ט )

     

    Passover240408 010

     

     

    האספסף אשר בקרבו התאוו תאוה וישבו

    ויבכו בני ישראל ויאמרו מי יאכלנו בשר

    (במדבר י"א )

     

    שיפודים אחרי

     

    ארץ ... זית שמן ודבש

     

    תראו כמה זיתים אספנו

     

    ואתה קח לך חטין ושערים ופול ועדשים

    ודחן וכסמים ונתתה אותם בכלי אחד

    ועשית אותם לך ללחם

    (יחזקאל ד' )

     

    חיטה עם רקע

     


    ואת עשרת חרצי החלב האלה תביא

    לשר האלף ואת אחיך תפקד לשלום

    (שמואל א')

    Brie and Stilton

     


    זכרנו את ... אשר נאכל במצרים...

    ואת השומים

     

    Sliced garlic - שום פרוס

     

     


    ואתה קח לך חטין ושערים ופול

     

    (יחזקאל ד')

     

     

     

    .. גם תמר ותפוח כל עצי השדה יבשו

    (יואל א' )

    ''

    תמרים

    ''

    ''''

    ''


    ארץ חטה ושערה... ורמון

    (דברים ח')

    ''

    Pomegranates,רימונים

     

     

     

    בגפן שלשה שריגם והיא כפרחת עלתה

    נצה הבשילו אשכלתיה ענבים

    (בראשית מ')

     

     


    סמכוני באשישות רפדוני בתפוחים

    כי חולת אהבה אני

    (שיר השירים  ב')

     

     

    וְיַיִן יְשַׂמַּח לְבַב-אֱנוֹשׁ לְהַצְהִיל פָּנִים מִשָּׁמֶן

    וְלֶחֶם לְבַב-אֱנוֹשׁ יִסְעָד

    (תהילים קד' )

    Wine Glass Reflections

    29/9/13 17:22
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-09-29 17:22:53
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: rinat* 2013-09-29 00:18:09

    רינת,

    הרעיון שלך פשוט נפלא.

    האוכל האמיתי והשורשי שלנו משחר ההסטוריה

     

    נירית

    איזה פוסט יפהפה וססגוני ..

    רציתי להביא את הקוסקוס,המפרום ועוד

    אז הלכתי על משהו אחר לגמרי וזה

    אוכל מקראי חושבת שזה יהיה

    מעניין יותר :

     

     

    בזיעת אפיך תאכל לחם

     (בראשית פרק י"ג)

     

    home-made Sourdough bread

     

     

     

    ולחם מצות וחלת מצת בלולת בשמן

    ורקיקי מצות משחים בשמן סלת חטים

    (שמות כ"ט )

     

    Passover240408 010

     

     

    האספסף אשר בקרבו התאוו תאוה וישבו

    ויבכו בני ישראל ויאמרו מי יאכלנו בשר

    (במדבר י"א )

     

    שיפודים אחרי

     

    ארץ ... זית שמן ודבש

     

    תראו כמה זיתים אספנו

     

    ואתה קח לך חטין ושערים ופול ועדשים

    ודחן וכסמים ונתתה אותם בכלי אחד

    ועשית אותם לך ללחם

    (יחזקאל ד' )

     

    חיטה עם רקע

     


    ואת עשרת חרצי החלב האלה תביא

    לשר האלף ואת אחיך תפקד לשלום

    (שמואל א')

    Brie and Stilton

     


    זכרנו את ... אשר נאכל במצרים...

    ואת השומים

     

    Sliced garlic - שום פרוס

     

     


    ואתה קח לך חטין ושערים ופול

     

    (יחזקאל ד')

     

     

     

    .. גם תמר ותפוח כל עצי השדה יבשו

    (יואל א' )

    ''

    תמרים

    ''

    ''''

    ''


    ארץ חטה ושערה... ורמון

    (דברים ח')

    ''

    Pomegranates,רימונים

     

     

     

    בגפן שלשה שריגם והיא כפרחת עלתה

    נצה הבשילו אשכלתיה ענבים

    (בראשית מ')

     

     


    סמכוני באשישות רפדוני בתפוחים

    כי חולת אהבה אני

    (שיר השירים  ב')

     

     

    וְיַיִן יְשַׂמַּח לְבַב-אֱנוֹשׁ לְהַצְהִיל פָּנִים מִשָּׁמֶן

    וְלֶחֶם לְבַב-אֱנוֹשׁ יִסְעָד

    (תהילים קד' )

    Wine Glass Reflections

     


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    21/10/13 12:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 12:24:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אוף, עכשיו אני רעב.
    21/10/13 12:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 12:42:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: עו"ד ועוד 2013-10-21 12:24:05

    אוף, עכשיו אני רעב.

     

    ובמה אתה בוחר ? חיוך


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    21/10/13 12:57
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 12:57:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נראה לי שהייתי מתנפל על האסדו עד אובדן הכרה.
    21/10/13 13:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 13:12:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: עו"ד ועוד 2013-10-21 12:57:22

    נראה לי שהייתי מתנפל על האסדו עד אובדן הכרה.

     

    לזה בעברית קוראים  קרניבור חיוך


    --
    https://www.facebook.com/nirit.on.3
    21/10/13 14:22
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-10-21 14:22:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לזה קוראים בעברית קרניבור מוטרף רעב שבינתיים הקפיץ לעצמו עוף על מצע אטריות ביצים, פלפל ירוק, בצל והמווון כוסברה. ולא נודע כי בא אל קירבו.


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מאכלים אותנטים מרחבי תבל "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה