עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6442)

    wonderwoman0
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שי כנעני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צבעים בלבן
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נוגה 1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    כמו-יוני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Sherlock
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    dror4x4
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פיני1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יוס07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shay a
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כרובית בטחינה

    21/5/13 17:58
    2
    דרג את התוכן:
    2013-06-20 10:23:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ טחינה, כרובית, כרובית בטחינה ]

    לא יודע מה איתכם. לי המילה: "כרובית" מעבירה צמרמורת נעימה בכל הגוף. ואם משרשרים אליה את המילה: "בטחינה" אז כבר מדובר בממש (סליחה מקוראינו החסודים) אורגזמה.

     

    קטונתי מלהבין או לנסות להסביר מה יש בכרובית שהופך אותה לכל כך מגניבה. אני חושב שברגעים כאלה טוב היה אם יכולתי לעשות: "באתי לעזרת חבר" על אייל שני ולתת לו לדבר בשמי.

     

    בכל אופן, הקשר שלי עם כרובית התחיל בכרובית מטוגנת של אמא. אתם יודעים, בזמן טיגון השניצל היא הייתה מאדה תפרחת כרובית לכמה דקות לריכוך ואז מעבירה אותה את התהליך המקביל לשניצל. זה טעים. הייתי אומר שזה יותר טעים מהשניצל אבל אני לא יודע אם אני שלם עם המשפט ב-100% ולכן אני אגיד שזה טעים לא פחות משניצל.

     

    מאוחר יותר סבתא הייתה מכינה פשטידת כרובית (עם קישואים). כשגדלתי והתחלתי לצאת למסעדות נתקלתי לראשונה בשילוב של שתי אהבות מאד גדולות שלי - כרובית וטחינה. הערבים מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק ולאחר מכן מערבבים (או נכון יותר יוצקים) מעל טחינה לבנה סמיכה וחמצמצה.

     

    המתכון פשוט ולא דורש יותר מדי התעסקות - מפרקים את הכרובית לתפרחת, מטגנים בשמן עמוק, מסננים מעודפי השמן (כרובית סופגת שמן בלתי עין הרע) ואז יוצקים מעל טחינה גולמית שעורבבה במעט מים קרים ותובלה בלימון ומלח.

     

    אוכלים חם, אוכלים קר, אוכלים פושר. לא מפסיקים לאכול.

     

    ''''''''''''''''''

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "כרובית בטחינה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    22/5/13 15:19
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-22 15:19:51
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    אם אתה מוכן לטגן בשמן עמוק- אתה יכול לחזור למתכון של אמא.

    לדעתי זו הגירסא המנצחת.

    22/5/13 22:43
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-22 22:43:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אכלתי אמש ביוגורט היה טעים

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    22/5/13 22:44
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-22 22:44:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מאיפה יש לך את הקעריות המיוחדות האלו

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    23/5/13 14:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-23 14:37:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2013-05-22 22:44:29

    מאיפה יש לך את הקעריות המיוחדות האלו

     

    את זו הספציפית "השאלתי" מאמא מגניב

    23/5/13 14:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-23 14:39:09
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: pbhba 2013-05-22 15:19:51

    אם אתה מוכן לטגן בשמן עמוק- אתה יכול לחזור למתכון של אמא.

    לדעתי זו הגירסא המנצחת.

     

    דווקא את הכרובית של אמא היא הייתה מטגנת בשמן נמוך כמו שניצל, אבל ראיתי באמת לא מעט שמטגנים בשמן עמוק. אין כמעט מאכל עם כרובית שאני לא אוהב. אפילו זכורה לי לטובה מפרום מכרובית - תענוג

    23/5/13 14:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-23 14:39:39
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2013-05-22 22:43:46

    אכלתי אמש ביוגורט היה טעים

     

    היוגורט היה מתובל? נשמע מעניין

    23/5/13 20:18
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-23 20:18:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: יאיר ברטשפיז 2013-05-23 14:39:39

    צטט: ששת שצ 2013-05-22 22:43:46

    אכלתי אמש ביוגורט היה טעים

     

    היוגורט היה מתובל? נשמע מעניין

     

    סגנון צ'יזיקי


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    23/5/13 20:44
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-23 20:44:26
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ''
    הוספת תגובה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    24/5/13 01:10
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-24 01:10:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    צטט: יאיר ברטשפיז 2013-05-23 14:39:09

    צטט: pbhba 2013-05-22 15:19:51

    אם אתה מוכן לטגן בשמן עמוק- אתה יכול לחזור למתכון של אמא.

    לדעתי זו הגירסא המנצחת.

     

    דווקא את הכרובית של אמא היא הייתה מטגנת בשמן נמוך כמו שניצל, אבל ראיתי באמת לא מעט שמטגנים בשמן עמוק. אין כמעט מאכל עם כרובית שאני לא אוהב. אפילו זכורה לי לטובה מפרום מכרובית - תענוג

     

     

    ככל שפרחי הכרובית נשארים גדולים יותר- עומק השמן מוכרח לגדול בהתאמה. 

    דל קלוריות זה כנראה לא יהיה.

    גם לי יש זכרונות ילדות של המאכל הזה [ואחיו החציל המטגן בביצה וקמח שמוצא את מנוחתו המאוחרת ברוטב עגבניות - ואם הוא שורד עד למחרת הוא אף הולך ומשתבח]; זה רק בגלל הגיל הנוכחי ומגבלותיו, שהשמן הכרוך בהכנה,מרחיק את הפנטזיה ממני לטובת אפיה בתנור עם בלילת ביצה וקמח שמנסה לחקות את המקור. זה טעים אבל לא אותו דבר.

    24/5/13 09:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-24 09:07:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: pbhba 2013-05-24 01:10:10

    צטט: יאיר ברטשפיז 2013-05-23 14:39:09

    צטט: pbhba 2013-05-22 15:19:51

    אם אתה מוכן לטגן בשמן עמוק- אתה יכול לחזור למתכון של אמא.

    לדעתי זו הגירסא המנצחת.

     

    דווקא את הכרובית של אמא היא הייתה מטגנת בשמן נמוך כמו שניצל, אבל ראיתי באמת לא מעט שמטגנים בשמן עמוק. אין כמעט מאכל עם כרובית שאני לא אוהב. אפילו זכורה לי לטובה מפרום מכרובית - תענוג

     

     

    ככל שפרחי הכרובית נשארים גדולים יותר- עומק השמן מוכרח לגדול בהתאמה. 

    דל קלוריות זה כנראה לא יהיה.

    גם לי יש זכרונות ילדות של המאכל הזה [ואחיו החציל המטגן בביצה וקמח שמוצא את מנוחתו המאוחרת ברוטב עגבניות - ואם הוא שורד עד למחרת הוא אף הולך ומשתבח]; זה רק בגלל הגיל הנוכחי ומגבלותיו, שהשמן הכרוך בהכנה,מרחיק את הפנטזיה ממני לטובת אפיה בתנור עם בלילת ביצה וקמח שמנסה לחקות את המקור. זה טעים אבל לא אותו דבר.

     

    1. גם אצלו היה בדיוק אותו החציל (תיאור מדויק. שאפו! קריצה). אבל אותו לזכרוני אף אחד לא אכל מלבד אמא. אנחנו התרכזנו בשניצלים ובכרובית.

     

    2. עומק השמן כעומק הנסיגה מגניב. הטיגון (גם לפרחים גדולים) היה בשמן נמוך עם כמה היפוכים על מנת שכל הצדדים יקבלו צריבה. בכלל, אני חושב שמלבד צ'יפס לא היו אצלנו טיגונים בשמן עמוק

    24/5/13 22:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-24 22:12:12
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אני מכינה את זה אחרת. אני מבשלת את התפרחות במים רותחים עד 50 אחוז בישול. קמח וביצה בשמן עמוק. זה מעדן ! ואם בא לי לפנק אז בטמפורה עם טחינה וצ'ילי :-))

    --
    מנהלת קהילות האוכל
    24/5/13 22:14
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-05-24 22:14:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    צטט: י ו נ י ת 2013-05-24 22:12:12

    אני מכינה את זה אחרת. אני מבשלת את התפרחות במים רותחים עד 50 אחוז בישול. קמח וביצה בשמן עמוק. זה מעדן ! ואם בא לי לפנק אז בטמפורה עם טחינה וצ'ילי :-))

     

     

     

    זה לא אחרת.

    זה בדיוק זכרון הילדות עליו אנחנו מתרפקים פה [ בעודנו בורחים בפועל למשהו קל יותר להכנה].



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "כרובית בטחינה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה