עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6458)

    ששת שצ
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נרתיקנית דבי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rossini
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    טינקרבל10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    כמו-יוני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Eky Zippel
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חדוה ברנר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    copycomi
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נויאור
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכליניב2
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נאה דורש – נאה מקיים: סדנת מנות נאות עם יואב בלימן במטבח של מאיר השמן

    20/4/13 13:47
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2013-04-20 13:47:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, תרומה לקהילה, מעשים טובים ]

    יואב בלימן הוא שף צעיר וחייכן. הוא התחיל את הקריירה שלו (במקרה, כפי שסיפר לנו) כטבח ב"כתית", עוד כשהיתה בכפר רות. אחר כך עבד בעוד מספר מקומות, עד שפתח את "פרידה קאלו". כיום, באותו המקום ברחוב ליליינבלום, הוא השף ואחד השותפים ב"מטבח לילה" – בר, לאונג' ומסעדה.

     

    ''

     

    ''

     

     

    מכיוון שזכיתי ליהנות מארוחת טעימות מצוינת ב"פרידה קאלו", חיכיתי בשמחה לסדנה, ואני שמח לבשר שזו היתה המתנה מהמוצדקות מגניב

    נושא הסדנה היה מנות ראשונות נאות, ובמסגרתה הוא הציג לנו 6 מנות – טעימות מאוד, אסתטיות ומיוחדות.

     

    אז מה היה לנו אתמול?

     

    קרפצ'יו משולש של ירקות (חציל, דלעת וסלק): הדלעת נכבשה קלות באבקת סוכר ומיץ לימון. הסלק נאפה בתנור, והחציל נאפה ונקצץ (אז זאת לא בדיוק מנה חיה. אז מה? היא היתה טעימה ויפהפיה), עליהם נוספו גבינות, אגוזים ועלי מיקרו (לכל ירק הגבינה המתאימה, האגוז המתאים, והעלעלים המתאימים). תראו איזה יופי של מנה!

     

    ''

     

     

    ''

     

     

    אחר כך היה לנו טרטר בקר, מנתח הנקרא כף (מאיזור התחת של הפרה). יאמי!

     

    ''

     

    ''

     

     

    בעקבותיו סביצ'ה עם השפעות ישראליות (הוגשה עם עגבניות וזיתים). זו הפעם הראשונה שראיתי פיוז'ן ישראלי, וזה היה מוצלח מאוד

     

    ''


    ''

     

    בהזדמנות זו, יואב נתן לנו לטעום את רוטב הליים-הלופניו של טרז פזוס – מעולה!!!

     

    ''

     

     

    קרפצ'יו עגבניות – העגבניות יובשו בתנור, שוטחו בין שתי צלחות, ואחר כך נוספו להן תבלינים, קוטג' מתובל, קרוטונים ועלעלים. מנה סקסית וטעימה

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

    סשימי של טונה אדומה עם סלט קיסר קטנטן ואיולי אנשובי. נפלא

     

    ''

     

    ולבסוף – הטרטר מכה שנית: טרטר בקר (כף) בגירסה שונה, עם סלק, ביצה עין (במקום ביצה חיה) ועוד דברים מצוינים.

     

    ''

     

    ''

     

     

    היה כיף גדול. האמת היא שאני עדין מחפש מסעדה שמגישה ארוחה שלמה של מנות ראשונות. כשתמצאו – ספרו לי !

     

    תודה ענקית לשף יואב בלימן על הבוקר הנפלא שהעניק לנו, על כל מה שלמדנו, ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

    תודה למשתתפי הסדנה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדים נזקקים בבת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים קרוב ל-8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "נאה דורש – נאה מקיים: סדנת מנות נאות עם יואב בלימן במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "נאה דורש – נאה מקיים: סדנת מנות נאות עם יואב בלימן במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה