עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יעלי 65
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    באה מאהבה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יואל עיני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    3000 שנה של זיתים

    11/1/08 17:02
    0
    דרג את התוכן:
    2008-01-11 19:42:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יום שישי, כמעט 10:00 בבוקר, נסענו לגבעת ברנר, לתחרות הזית הטוב ביותר.

    זוהי השנה החמישית שהיא מתקיימת, ואליה מגיעים כובשי זיתים מכל רחבי הארץ, מציגים את מרכולתם בפני המבקרים, אשר טועמים, ממלאים טפסים ומנקדים, כל אחד לפי טעמו הוא.

     

    משתלת גבעת ברנר מארחת את כובשי הזיתים לאורך שביל המשתלה, כאשר לכל אחד מהם הוגדר שולחן ובו מוצגים הזיתים לטעימה, עם קיסמים, עם כפיות פלסטיק חד פעמיות, לצד הכלים שבהם הם מאוכלסים.

    רחבת החניה מתמלאה, אט אט. אנו גולשים פנימה בין שתילי הרקפות, התבלינים,  והעציצים בגדלים השונים ועוברים בין שתי השורות. טועמים, שואלים, נפגשים, בקיצור הפנינג קטן.

     

    כל אחד מספר על הזית המיוחד שלו, התבלינים שבהם הוא משתמש, צורת הכבישה,

    ואת כל זה מתבלים בסיפורים.

     

    לאחר הניסויים והטעימות מתכנסים כולנו לשטח המשתלה שפונה מהשתילים והעציצים, והוכנסו כסאות למנוחת הלוחמים ולהכרזה על הזוכים.

     

    אבנר הבעלים של משתלת גבעת ברנר פותח את האירוע ומברך את האורחים הרבים שהגיעו מכל קצות הארץ ואת הנכבדים פרופ' שמעון לביא ויו"ר מועצת הזית, חסן. זה שאיתי ביקש להישאר ללא הכרזה, למרות שכולם הכירו אותו. בחור צנוע מאז ומעולם.

     

    אז קצת על הזית

    הזית היה חלק מהמסורת היהודית כבר לפני 3000 שנה. אז חיפשו מזון עתיר אנרגיה, יציב ואינו מתקלקל.

    את עצי הזית בעבר לא היו מעבירים ממקום למקום אלא היו מעבירים רק את הידע.

    אז סוג האדמה, האקלים והכבישה השונה גרמו לטעמים השונים שנוצרו עם השנים.

     

    קיימים 1500 סוגי זנים.

     

    אמנה כאן רק קומץ קטן:

    סורי (צ'ורי) רוסו, נבאלו, מאליסי, עלחאסאן, מרחביה, סנטה, נובו, מנזלינו, פיקואל, קורינייקי, לצ'ינו, פאראנטוא, פישולין, ברנע, קלמאנטה, ארבקינה.

     

    הרצאתו של פרופ' שמעון לביא הייתה מאלפת ומרשימה וכולם האזינו בשקיקה.

     

    אני הרגשתי כמו בחנות ולא נפלתי משום טעם וזית.

    גם הבנתי שכדי להכיר את הטעם של הזית עדיף לטעום אותו כשהוא ממש טרי טרי שהוכנס לכבישה רק בחודש, חודשיים האחרונים.

    כל הזיתים שהובאו למעט אחד נדמה לי, היו משנה שעברה. זה פגם בטעימה לדעתי.

     

    אני חושבת שאם היו מביאים לתחרות, פלשתינאים וערבים ממקומות שונים במדינה, זה היה מקבל צבע ונפח שונה לחלוטין גם מבחינת הטעמים.

     

    היה נחמד אך יש הרבה מה לשפר.

     

    להלן 2 לינקים המתארים את האירוע לא דרך המשקפיים שלי.

     

    http://www.gardens.co.il/Htmls/article.aspx?C2004=14668&BSP=13743&BSS6=13743

     

    http://www.gardens.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=14612&BSP=13743&BSS6=13743

     

    שבת שלום

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "3000 שנה של זיתים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    11/1/08 19:08
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-01-11 19:08:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שרה שלום!

    ע"מ לרדת לעומקו של הזית ולשלב זאת גם בטיול חוויתי

    נסי בפעם הבאה לתאם סיור לאחד מבתי הבד העתיקים בגליל

    ושם תוכלי לפתוח את חושייך..הריח החריף והמיוחד של כבישת הזית..

    המישוש של השמן החדש,, הראיה של צבע השמן ירקרק צהוב

    וכמובן גם קצת על הטכנולוגיה על רפואה טבעית ובכלל

    אירוע יפה ומהנה לך ולכל בני משפחתך

    יוסי מורג

    11/1/08 19:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2008-01-11 19:42:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    צטט: ymorag 2008-01-11 19:08:34

    שרה שלום!

    ע"מ לרדת לעומקו של הזית ולשלב זאת גם בטיול חוויתי

    נסי בפעם הבאה לתאם סיור לאחד מבתי הבד העתיקים בגליל

    ושם תוכלי לפתוח את חושייך..הריח החריף והמיוחד של כבישת הזית..

    המישוש של השמן החדש,, הראיה של צבע השמן ירקרק צהוב

    וכמובן גם קצת על הטכנולוגיה על רפואה טבעית ובכלל

    אירוע יפה ומהנה לך ולכל בני משפחתך

    יוסי מורג

    הי יוסי

     

    ברור שכדי לרדת לעומק הנושא זה לא המקום.

     

    לוקחת את הרעיון שלך בשתי ידיים.

     

    תודה


    --
    שרה קרמר

    "אם הפלגתי לראות, הרי זה משום שעמדתי על
    כתפי ענקים"

    If i have seen further, it is by standing upon the shoulders of giants

    אייזיק ניוטון


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "3000 שנה של זיתים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה