עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6503)

    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    peter il pan
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Benj
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ~בועז22~
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יורם.אל-קמינ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יעלי74
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ירוןפז1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לילה של שקט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    EranYeger
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    benklinger
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    על הבירה הישראלית

    5/1/13 19:48
    0
    דרג את התוכן:
    2013-01-06 15:03:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ לקראת תערוכת הבירה 2013 ]

    אתחיל בעניין השתיהאני אוהבת בלאדי מרילא בגלל הוודקהאלא דווקא בגלל הטבסקוככל שחריף יותר כך טעים לי יותרחבר אשר טעם ממני את הבלאדי מרי שליטען שאני שותה סחוג.

    את אהבתי לבירה איכותיתחזקה ומפנקת ינקתי מאהובי היקרלאחרונה יצא לנו לטעום מגוון רחב של בירות בוטיק בביקורנו בניויורק ובסן פרנסיסקו ועדיין לשוננו זוכרת.

    ישראל הפכה למעצמת בירות בוטיק ועל כך הגאווה! אני שמחה לגלות תחליף ראוי לבלאדי מריבירת צ'ילי ממבשלת הדובים בשם – אש, הבירה שזכתה אצלי במקום הראשון במבחןבערב טעימות הבירה בו נכחנו אהובי ואני בחמישי האחרון בחנות קטנה ומרגשת בשם BEER MARKET אשר בשוק נמל-יפו.

    כאוהבי בירה מושבעיםלאחר שחרשנו את הברים בתל אביב אשר בברזיהם היצע מכובדנטשנו עם הזמן את כולםהסיבה העיקרית היא המחירחצי ליטר לבירה שמכבדת את עצמה בעינינומגיע לכמעט 40 שקליםסיבה נוספת היא: שנינו הפסקנו לאכול מן החי כך שלאחר חצי ליטר אנו מוצאים עצמנו רעבים ללא אפשרות להנות ממה שמציע תפריט האוכל במקומות הללו.

    לערב הטעימות הגענו צמאים ודרוכיםפגשנו אנשים מביני ענייןמלאי תשוקה ומסבירי פניםהבעלים של החנות והבר - שני אחים רותם ודגן בר אילן והחבר ליאור וייסאף אחת מהמבשלות הישראליות אינה רווחית ומיליונים הם לא מגלגליםהם עושים זאת מתוך אהבה ואופטימיותהמטרה היא לקדם את התעשייה הזורותם מרגיש במלחמה בחברות הגדולות ששולטות עם הבירות המסחריות בברים ובמסעדות.

    השאלה הראשונה שעלתה בראשי היא מדוע אין מקרר לכל הבקבוקים בחנות והם מונחים להם על מדפי עץשאלתי את רותם והוא השיב כי המקרר בדרך ויגיע בקרובהוא אף הוסיף כי סניף נוסף עתיד להיפתח בשוק הכרמל.

    אם כךהחנות המאוד קטנה וממזרית הזו אוספת אליה יותר מ- 80 סוגים של בירות ישראליות בלבדמבשלות קטנות ומבשלות ביתיותאליהן אגיע בהחלט כי הן היהלום החדש!

    למה כל כך הרבה סוגיםעל מנת לאפשר לאנשים להכיר את כל סוגי הבירותפשוט מאוד.

    וכמה עולההמחיר הוא אחיד. 85 ש"ח למארז של שישיית בקבוקים 330 מ"ל SIX MIX לתוכו אפשר למקסס את הבירות האהובות לפי טעם אישי

     האפשרות לערבב במארז איזה בירות שרוצים היא רעיון מבריק ובחישוב מהיר המחיר לבקבוק הוא כ-14 שקליםמחיר מאוד זול ביחס למחירים בארץ ועדיין יקר בגלל המיסוי הכבד שמטילה המדינה: 4.19 ש”ח על כל ליטר של בירה

     האבסורד הוא לא רק בגובה המסאלא בעובדה שאין הבדל במיסוי בין מבשלות ענק מסחריות למבשלה ביתית קטנה ולא מסחרית במובן שאנו מכירים.

    בחנות יש בר קטן ואינטימימה שאומר שיש גם בירה מהחביתלמעשה ברזיםכך זה במשך כל השבועבסופי שבוע (כן פתוח גם בשישי וגם בשבתמתווספים ברזים בחוץ, הכי קרוב למים.

    ונעבור לטעימותפינקו אותנו ב- 15 בירותמתוכן 14 בירות ישראליות ובירה אחת מבלגיה.


    בירהל'ה -  טריפל TEN – בירה שלא מיוצרת על ידי מבשלה מסחריתאלא זוהי בירה ביתיתישנן בערך כ 500 יצרני בירה ביתית רובם הגדול מייצרים לשימוש עצמיכתחביב במרפסת או בחצרמתוכם רבים בעלי ידע בביולוגיה וכימיה ותפעול מערכות שמייצרים כבר מעל 10 שנים ומרשים לעצמם את החופש להנות בייצור הבירה ולמתוח את הגבולות המוכריםלחייהם!

    בירת מנזרים חזקה 10% אלכוהולבסגנון בלגימזכירה את המרדסו הבלגיתהריח תענוג והטעם תענוג צרוףמפליאאני מחכה לפעם הבאה בה אפגוש אותה.


    משיח - חיטה משיח היא גם ביתיתמבשלה חדשה מהוד השרוןזוהי בירת חיטה 5.1% אלכוהולשלתהליך הבישול שלה הוסיפו תאניםאננס ודבש תמרים.מרגישים את האננס והיא מתאימה לימי הקיץ החמיםמאוד קלה וכיף לשתות אותההזכירה לי את הוויינשטפןיש למשיח גם בירת סטאוט שנקראת חסידיתאותה אני מקווה לטעום בתערוכה.

     

    שפירא – חיטה – מגיעה ממושב נחם שעל יד בית שמשבירת חיטה בסגנון בווארי קלאסינאמנה למקור גם בארומה וגם באופן ההכנה. בהירהבעלת ארומת בננה ומתיקות מרעננת. 5.2% אלכוהול. שירלי המתולתלת שהכריזה כי אינה אוהבת בירות ונכחה גם בערב הטעימותאהבה אותה מאודאני שוב נזכרתי בוויינשטפן.


    רונן – החיטה המחוצפת  שייכת למבשלת שריגיםעמק האלהכל מה שלא קיים בבירת חיטה קלאסיתכהה יותר ובועטת לכל הכיווניםאגרסיבית עם הרבה כשותמתובלת מאוד ובעלת מרירות. 6.5% אלכוהולעם השפעות אמריקאיות חזקותאמריקה היא השוק המוביל היום בסוגי כשות חדשים ובכלל בסגנוןלרונן יש ריח מצוין וטעם מעולה.


    GALIL – SAISON – מגיעה מקיבוץ מורןעם הכיתוב בירה טרייה וזו אכן בירה טרייהזה לא גימיקהתוקף שלה הוא חצי שנה והיא מומלצת לשתייה בארבעת החודשים הראשונים להיוולדההיא בסגנון הבירות הבהירות הקלותמתובלתמאוד מבושמתבסגנון צרפתי-בלגיבירה עכורה עם משקעים בתחתית הבקבוקטעם שמרים מובהקהבירה אינה מסוננת ואינה מפוסטרת.7% אלכוהול.

     

    הדובים – אש  ליין בירות ממבשלת העםמבשלה באבן יהודה המייצרת פרייבט לייבליםיש להם בירות קבועות ובירות מתחלפות/ניסיוניות המיוצרות בכמויות קטנותהבירה הזו בעלת 4.7% אלכוהול כאשר בתהליך הייצור שולבו פלפלים מסוג צ'ילינושא הצ'ילי בבירה הוא מוכר וידועעושים זאת בפורטרים וסטאוטים לצד שוקולדכאן הייתה החלטה לעשות זאת בלי שוקולדהבירה היא בירה שקרנית עם ריח מעולהיש לה ענן חריף והיא תוקפתלשירלי המתולתלת זה היה חריף מדי.אני לגמרי התאהבתי ונמצא התחליף לבלאדי מרי!

     

    קלרה IPA – בירה המיוצרת גם היא במבשלת העםמגיעה מכרכורסגנון הIPA הינו סגנון שנולד בתקופת שלטון אנגליה בהודומשלוחי הבירות לחיילים האנגלים התקלקלו בדרך מאנגליה להודו ומבשלן בירות הציע להכין בירה עם אחוזי אלכוהול גבוהים יותר והרבה כשות על מנת לשמר את הבירה טוב יותרהבירה הזו היא בסגנון IPA אך לא סגנון IPA קלאסיהכשות בה היא מזן של צמח הכשות שפותח ביפן והוא נקרא SORACHI ACE הבירה מבושמת מאודבעלת טעמי לימון וחמאת למון גראס מאוד ברורים וארומות מתוקות חזקותהריח של הלמון גראס מורגש ומעולה וטעם הבירה מלווה במרירות משובחתאיכות!

     

    מיידן - ללא גלוטן – בירה שלא עשויה משעורהעשויה ומיוצרת מלתת כוסמת וקינואה על ידי ברייאן מיידןבחור חובב בירות וחולה צליאקבירה מאוד מורכבת לייצוריש אמנם בירות כאלו בעולם אך הן לא רבותיש בה תוספת של סוכר. 5.2% אלכוהול וגם היא מגיעה ממבשלת העםיש לה ריח מעולה של בירה אמיתית וטעם טוב שצריך להתרגל אליולקהל אליו היא מיועדת זה יהיה תענוגסגנון פייל אייל אמריקאי מבחינת האלכוהול והמרירות.

     

    בזלת – לאגר כהה חזקה טריה – ממבשלת רמת הגולןמבשלה בעלת אוריינטציה גרמניתבירת לאגר כהה בסגנון גרמני שנקרא דאבל בוק. (רוב מבשלות הבוטיק בארץ מייצרות ALE ).

    הבירה בעלת טעמי שוקולד וקפה מובהקים.

     

    עוג  למבשלה מספר בירות מחלפות עונתיותהמיוצרות במהדורה אחתעוג חורפית תוצג בתערוכת BEERS 2013 בפעם הראשונהבירה שיש לה ריח קשה,טעם קשה גם כן אך טעיםלשירלי למרבה הפלא היא הייתה מתוקה והכי טעימה.

     

    מאגמה חורפית– מבשלה ממושב כנף אשר ברמת הגולןבירת חורף בסגנון פורטר מחוזקתבעלת אחוזי אלכוהול גבוהים ומעט דבש בבישול אשר מעניק לה גוף מלאהקצף שלה מאוד קרמימרגישים בטעם את הלתת השרוףטעמים של שוקולדפולי קפה וקקאובירה מדהימה מצויינת!


    דנסינג קאמל- מידנייט סטאוט בירה תל אביביתמגיעה מרחוב התעשייהמידנייט סטאוט שחורה כפחם בעלת קצף סמיך וקרמי וגוף קטיפתיהריח לא משהו אך הטעם עמוקעוצמתי ומשובח והיא בעלת אופי ייחודי משלה5% אלכוהול.

     

    JEM'S 8.8 – הראשונה בהיסטוריה שמגיעה מפתח תקווהכשמה גם אחוזי האלכוהולבירה בסגנון בלגי חזקבירה שנשים אוהבות וגם בני הזוג שלהןריח מר וחמוץ וטעם מעולה!

     

    PAVO TRIPEL – מבשלה בזכרון יעקבישנו שימוש פחות סטנדרטי בכשות אמריקאי בבירה הזו והיא בעלת ארומות שונות מהבירות הבלגיות אך מאוד בלגית בטעמים.הארומות של פירות טרופיים. 9% אלכוהולבירה איכותית מצויינת!

     

    ומבלגיה:

    KASTEEL ROUGE – בירת אייל בלגית8% אלכוהול. מותססת כחצי שנה עם דובדבנים ולכן פירותית מאוד ומתוקה. בניגוד לקריק וחברותיה בירות הפירות הבלגיות המבוססות על למביקשהן מאוד חמוצות עם טעמים אגרסיבייםזוהי בירה המבוססת על הבירה הכהה של המבשלהאליה מוסיפים דובדבנים מה שהופך אותה לבירה רומנטיתהמאהבת החדשה!


    לטעמנו, הנה חמשת הגדולים בסדר אקראי:

    רונן – החיטה המחוצפת

    בירהל'ה - טריפל TEN

    PAVO TRIPEL 

    הדובים – אש

    מאגמה חורפית


    ושלושת הזוכים לטעמי האישי:

    במקום השלישי – בירהל'ה - טריפל TEN

    במקום השני - מאגמה חורפית

    ובמקום הראשון - הדובים – אש


    ואזכיר את עניין העיצוב – גם כאן האיכות לא נופלתישנה הקפדה על כל פרטי המוצר גם בעיצוב האינטליגנטי של הלייבלים וגם בתיאור המרקטיאלימדובר ברמה גבוההגיליתי שלל רב של לוגואים מושקעיםפרועים ויצירתייםחלקם עם שמות מוזרים שגורמים לך לתהות על משמעותם ולאחר ששתית כמה בירות הכל באמגיע ונח על מקומו בשלום.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "על הבירה הישראלית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "על הבירה הישראלית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה