עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כל הצמחונים – נא לעצום את העיניים

    29/12/12 10:01
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-12-29 10:01:12
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    הלכו הצמחונים?! טוב. עכשיו אפשר לדבר על בשר.

     

    חשבתם שאתם מבינים בבשר? אז מה?! גם אני חשבתי כך, עד שיענק'לה שיין פקח את עיני בסדנה מעולה במטבח של מאיר השמן.

    רק דוגמה קטנה: מסתבר שהאמונה שלי שאפשר לזהות בשר מיושן היטב על פי צבעו החומחום ועל פי מבחן האצבע (לוחצים על הנתח באצבע, ואם הוא מיושן היטב צריכה להשאר גומה) פועלת לפעמים אבל לא תמיד, ויש שיטות אחרות וטובות יותר לבדיקה.

    ועוד דוגמה: אני לא נוהג לאכול סטייק אנטרקוט במסעדות, מכיוון שהוא בדרך כלל מוגש שרוף מבחוץ וחי מבפנים (אני לא אוהב את טעם השומן שלא נמס). יענקל'ה הסביר לנו איך צריך לצלות אנטרקוט, כך שיוציא את טעמיו בצורה אופטימלית, וגם הדגים איך עושים זאת.

     

    לסיכום, יענקלה האכיל אותנו בתערובת של המון ידע מצוין ונתחי בשר מעולים. הוא לקח מנות ידועות לעייפה, והכניס בהן סגנון חדש וטעם חדש ומצוין.

    למי שלא מכיר את יענקל'ה שיין: כיום הוא אחד הבעלים של מסעדת שיין אנד שארפ, אבל בעיקר הוא יועץ מסעדות, שהקים מאות מסעדות בארץ ובעולם.

    והוא מבין בשר!

     

    אז מה היה לנו בסדנה?

    טרטר, שהוכן מפילה , וטעמו היה שונה (לטובה חיוך) מכל טרטר אחר שטעמתי עד כה

    קרפצ'יו מעולה

    סטייק פילה ברוטב שמנת ופטריות (רק דוגמה, וחבל)

    רוסט ביף עסיסי מסינטה

    ולקינוח – סטייק אנטרקוט מעולה.

     

    והתמונות (אני מתנצל על האיכות – מצלמת הגיבוי שלי לא משהו):

     

    יענקל'ה והבשר 

     

    ''

     

    הסטייקים מחייכים אלי (אנטרקוט משויש היטב) 

     

    ''

     

    רוסט ביף בהכנה 

     

    ''

     

    ארטישוקים קטנים וחמודים 

     

    ''

     

    מכינים את הטרטר 

     

    ''

     

    היה למה לחכות (הטרטר המוגמר) 

     

    ''

     

    קרפצ'יו בעבודת יד 

     

    ''

     

    והוא טעים ביותר 

     

    ''

     

    מסדר הסטייקים 

     

    ''

     

    רוסט ביף 

     

    ''

     

    נחטף מהצלחת 

     

    ''

     

    סטייק פילה ברוטב פטריות ושמנת 

     

    ''

     

    סטייק אנטרקוט עם אפונה צרפתית 

     

    ''

     

    בצלחת 

     

    ''

     

     

     

     

    תודה ענקית ליענקלה על הבוקר הנפלא שהעניק לנו, על כל מה שלמדנו, ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

    תודה גדולה גם למפעל הבשר "אוריה" ול"עלה עלה" על תרומת המצרכים, שהפכה את הסדנה גם להצלחה כספית (להזכירם – הכסף מיועד כולו להזנת ילדים נצרכים בבת ים)

     

    למשתתפי הסדנה: תודה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדי בת ים. אני מקווה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

     

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להירשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים זה 8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

     

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "כל הצמחונים – נא לעצום את העיניים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "כל הצמחונים – נא לעצום את העיניים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה