עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אוכל נשמה יהודי – בראנץ' עירקי במטבח של מאיר השמן

    15/12/12 21:36
    2
    דרג את התוכן:
    2012-12-15 23:05:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    את אוכל הנשמה היהודי מצאתי ביום ששי ברמת גן, אוכל ששורשיו בין הפרת והחידקל.

     

    גילה לוי עוסקת (בעזרת האתר שלה – ניחוחות בגדד) בשימור מסורת יהדות עיראק: תיאטרון, מוזיקה, ריקוד וגם אוכל. ביום ששי האחרון היא המחישה, בסדנה במטבח של מאיר השמן, עד כמה המסורת הזאת ראויה לשימור (ולמי שלא הבין – האוכל היה נפלא, והאוירה מקסימה).

     

    גילה גייסה לפרויקט את אמה ובעלה גיורא, והביאה אתה גם כמה מחברותיה הטובות. הפרויקט המשפחתי הזה הניב אוכל בשפע, צבעוני ובעיקר טעים.

     

    אחד הדברים היפים היה לצפות בהבדל בסגנון שבין גילה, שמבשלת עם מתכונים מדויקים וכמויות מדודות, לבין אימה, שמבשלת לפי היד ולפי העין. אין לי שום כוונה לנסות ולשפוט ביניהן, אבל זה הזכיר לי את התקופה שבה ניסיתי (מעט מדי ומאוחר מדי) ללמוד להכין את המנות הנהדרות של אמא שלי (במקרה שלנו, הבישול שלה היה טוב יותר משלי).

     

    קודם כל, למי שלא יודע – גילה טוענת בתוקף שהעירקים הם שהמציאו את הבראנץ' – הבוהריים, ולאור הממצאים, אני נוטה להאמין לה חיוך

     

    הסוד של המטבח העירקי הוא התבשילים המוכנים מראש: כאשר מכינים ארוחה, ניגשים למקרר המלא כל טוב, שולפים ממנו את מה שצריך, ואז בעזרת בישול לא ארוך מכינים ארוחה לתפארת.

     

    אז מה היה לנו?

    חצילים אפויים בתנור עם טעם של חציל מטוגן מצוין, שהוגשו עם ביצים קשות שחומות ועם טורשי – חמוצים עירקיים עזי טעם.

    סמבוסק גדול וטעים, ממולא בחומוס

    קציצות ירק שמכילות מעט בשר והרבה ירקות מצוינים

    כדורי בשר ברוטב פירות יבשים: כדורי הבשר הם מנה חשובה במטבח העירקי. את אותו המתכון הבסיסי אפשר להכין  עם מגוון גדול של רטבים, ולקבל המון מנות שונות וטעימות.

    קובה סלק אדומה – מלכת הקובות (וכל המוסיף – גורע חיוך  )

     

    ועכשיו – ניתן למצלמה לדבר:

     

    המשפחה בפעולה 

     

    ''

     

     

    ''

     

    טורשי – חמוצים עירקיים מבושלים בחומץ וסוכר עם בהרט לחמוצים 

     

    ''

     

    החברות באות לעזרה בהכנת הקובה 

     

    ''

     

    הכנת קובה סלק  

     

    ''

     

    ''

     

    קציצות ירק (צלחת כמעט ריקה, כי הקציצות נחטפו לפני שהספקתי לצלם חיוך )

     

    ''

     

    טורשי – חמוצים זורחים  

     

    ''

     

    ארוחת בוקר טעימה   

     

    ''

     

    סמבוסק ממולא חומוס   

     

    ''

     

    קובה אדומה  

     

    ''

     

    ''

     

    ''

     

    כדורי בשר ברוטב פירות יבשים מתבשלים בסיר  

     

    ''

     

    גיורא נושא את המוצר המוגמר  

     

    ''

     

    ''

     

    חברות הכי טובות  

     

    ''

     

    מנוחה  

     

    ''

     

    תודה ענקית לגילה לוי, למשפחתה ולחברותיה, על בוקר הנפלא שהעניקו לנו, על כל מה שלמדנו, ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

    למשתתפי הסדנה: תודה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדי בת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים קרוב ל-8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אוכל נשמה יהודי – בראנץ' עירקי במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    15/12/12 23:05
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-12-15 23:05:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מרשים

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אוכל נשמה יהודי – בראנץ' עירקי במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה