עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סדנאות דצמבר וינואר במטבח של מאיר השמן

    28/11/12 19:27
    1
    דרג את התוכן:
    2012-11-29 09:16:37
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

     

    הנה זה מגיע – רשימת הסדנאות במטבח של מאיר השמן לחודשים דצמבר-ינואר.

    כדאי להירשם ולבא: יהיה טעים, יהיה חינוכי, וכל ביס שתטעמו יעזור לילדי בת ים הנזקקים.


    ב-7 לדצמבר בשעה 10:10 –  אורן חג'ג' (אדון שיפון) וירון אלבלק בסדנה של לחמים ומתוקים

    אורן חג'ג', הידוע גם כאדון שיפון הינו אדריכל לשעבר, שהתחיל את דרכו לפני 10 שנים בתחום הלחם, מתוכן עבד 4 שנים יחד עם משפחה, שאופה לחם לתושבי הכפר זה 300 שנה במאפיה כפרית צרפתית מסורתית בחבל בריטני.
    שם התמחה בשיטות האפייה המסורתיות כפריות בנות מאות שנים ובשימוש בחומרי גלם מקומיים אורגניים.

    בסדנה נלמד להכיר (על קצה המזלג) את שיטות האפיה והטיפול בבצק ע"פ המסורת הכפרית הצרפתית.

    באגט מקמח טף אפור ועדשים שחורים.
    לחם דלעת, שעורה שחורה ואגוזי לוז.

    ירון אלבלק – קונדיטור

    ירון נדבק בחיידק האפיה עוד בבית אמו...
    לפני כ-6 שנים החליט לקחת את האהבה הזו צעד אחד קדימה והתחיל בלימודי הקונדיטוריה בקורסים והשתלמויות, בין השאר  ב"לגעת באוכל" ובאקדמיה לבישול ואפיה של אורן גירון, וכמובן גם מתוך ספרות מקצועית מהארץ ומחו"ל.
    כיום במקביל לייצור עצמי הוא גם מעביר סדנאות, בהן הוא מקנה למשתתפים בצד ההתנסות המעשית גם ידע תיאורטי נרחב בחומרי הגלם ושיטות עיבודם.
    ובימים אלו ממש שוקד ירון על כתיבת ספר, שיאגד לתוכו את מיטב הישגיו בשנים האחרונות בנושא האפיה והמתוקים .

    ומה בסדנה:

    מרשמלו נימוח בטעם וניל ושוקולד 
    טראפלס (מלבניים) שוקולד מריר וליקר אגוזים
    מאפי שושני שמרים אישיות
    עוגת מוס גבינה וניל וקרם פסיפלורה 
    הדגש שאת כל המתכונים ניתן להכין בבית בעזרת כמה כלים בסיסיים והטכניקה שאלמד.

    מחיר הסדנה 200 ₪

     

    ב-14 לדצמבר בשעה 10:10 – בישול עירקי עם גילה לוי

    כל מי שמכיר את המטבח העירקי, יודע כמה הוא טעים וכיפי. גילה לוי מבשלת אוכל עירקי אותנטי, בשיטות המותאמות למטבח המודרני. בסדנה תלמד גילה כיצד לבשל ארוחה עירקית אסלית, ותחלוק אתכם את הסודות הקטנים, שעברו במשך הדורות מאם לבת, אשר הופכים סתם מנה לפצצת טעם.

     

    מידע נוסף על גילה ועל הסדנאות שלה אפשר למצוא כאן , אבל את הטעם – בואו לחוות בסדנה, בשילוב של אוכל טעים, אוירה נעימה ועזרה לילדי בת ים הנזקקים.   

     

    בסדנה נכיר ונטעם את המנות הקלסיות הבאות:

    טרשי -חמוצים עירקיים

    קציצות ירק

    קובה סלק – מלכת הקובות!

    קציצות עם פרות יבשים.

    סמבוסק מטוגן.

    חצילים מטוגנים.

    למהססים – זכרו את נהרות בבל, שם יישבו וגם יבכו אלה ששכחו להירשם לסדנה.

    מחיר הסדנה 200 ₪

     

    ב-28 לדצמבר בשעה 11:00 (שימו לב לשעה החריגה) – יענקל'ה שיין מבשל בשרררר!

    יענקל'ה שיין הוא הכהן הגדול של הבשר בישראל. כיום הוא הבעלים של מסעדת הבשר "שיין אנד שארפ", אבל בעברו האיש יעץ להקמת יותר מ-150 מסעדות ובתי קפה בארץ ובחו"ל .

    לזכותו של יענקל'ה רשומות הצלחות כמו מיטבר, רשת אגאדיר והשניצל האלמותי של קפה נואר . בשנים האחרונות פעל בעיקר בחו"ל, שם הקים למעלה מ-50 מסעדות, שהבולטת ביניהן היא רשת גודמן הבינלאומית, רשת של סטייק-האוס, שהסניף הלונדוני שלה הוכתר ע"י טיים-אאוט כסטייק-האוס הטוב ביותר בעיר.

    יענקל'ה יפתיע אותנו בסדנת בשר לא קונבנציונלית. פרטים ימסרו בהמשך ...

    מחיר הסדנה 200 ₪

     

     

    ב-4 לינואר 2013  בשעה 10:10: אוכל רחוב כמו שרק טארק שהואן יודע לבשל.

    טארק כבר העביר מספר סדנאות במטבח, ובכל פעם הצליח להפתיע אותנו מחדש: מספר מינימלי של רכיבים, תיבול עדין ויד קלה – והתוצאה קסומה. הפעם יראה לנו טארק עד כמה אוכל רחוב הוא לא מובן מאליו.

    בתכנית:

    חומוס ירושלמי 

    פלאפל: חריף במילוי גבינה מותכת ובמילוי בצל וצנובר, פלאפל "צפוני" מטופו עם גבינת פרמז'ן ופסטו

    מרק חומוס עם לימון .

    עגבניות ממולאות בעדשים .

    לקינוח: סחלב חם עם פיצוחים ומלבי עם רוטב פיסטוק.

    מחיר הסדנה: 150 ₪

    ב-11 לינואר, בשעה 10:10 – חגיגה דרוזית עם שירין מקונדיטוריה לין בחורפיש

    שירין חוזרת אלינו בסדנה של ממתקים ומאפים דרוזיים חגיגיים, הישר מהגליל: 10 סוגים של עוגיות נפלאות המיוחדות לחגים ואירועים, חתונות וחפלות.

    בסדנה הקודמת, שירין הקסימה אותנו עם טעמים חדשים, עדינים ומצוינים. הפעם יהיה עוד יותר טעים J

    בתוכנית:

    כנאפה
    קעק אספר
    קעק בעג'וי (עוגיות תמרים לחג)
    עיון אלמהא (עיני האיילה)
    עסליה (דבש)

    לף ראחה

    בראזק'

    מעקרוני בסירופ
    מעקרוני רגיל

    מבהרא

    בואו ללמוד ולטעום. תהיה חגיגה.

    מחיר הסדנה 200 ₪

    ב-25 לינואר בשעה 10:10 - ערן נחשון ושחר גרוסי בסדנת "על האש"

    ערן הוא השף הראשי של מלון "קרלטון" בתל אביב. עבד במסעדות טרגון, בירנבאום ומנדלבאום, צלע בר ועוד... פעיל במקצוע זה 24 שנים. הפך את קרלטון (שזכה השנה זו הפעם השנייה בתואר "מלון העסקים הטוב ביותר בישראל") למעוז של האוכל הטוב ברצועת המלונות של תל אביב.

     שחר גרוסי הוא בוגר בית הספר CORDON BLEU באוסטרליה. זכה במקום הראשון בתחרות שפים צעירים שהתקיימה לפני כשנתיים.

    בסדנה ילמדו ערן ושחר :

    כיצד  לחשב כמויות בשר , לבחור נתחים מתאימים ולצלות נכון את הבשרים,

    מהו יישון בשר ?

    איך לנצל את הגריל לסלטים איכותיים וטעימים?

    הכנת קינוחים פשוטים אך מיוחדים,  שיסחטו קריאות התפעלות ממבוגרים וילדים כאחת.

    לבסוף  נזכה לטעום את כל המנות

    נפתח בשוט של לימונצ'לו ביתי (כמה שזה טעים ככה זה פשוט להכנה בבית)

    אחר כך זמן הסלטים

    *חציל בסגנון "דניו"  :חציל עגבניות ופלפל חריף צלויים על האש

    *פלפלים צלויים בגריל בתחמיץשל חומץ  בן יין ופטרוזיליה קצוצה

    *טחינה ביתית

    *בצלצלים ועגבניות "שרופים" ומתובלים

    *סלט קינואה מרענן

    *חומוס (הסבר ואופן הכנת חומוס ביתי שאינו דומה כלל למוצר הקנוי באותו השם)

    בשרים על האש:

    *נתח הקצבים (מהו נתח הקצבים ומה המיוחד בו )

    *קבב (איך מכינים קבב ביתי מעולה. איך בוחרים את הבשר)

    *פרגיות במישרה (הסבר על המישרה )

    *שוקיות עוף בתיבול מזרחי (איך להפוך כנפי עוף למנה יפה ומיוחדת)

    *פילה עגל חלב (נתח מדהים ביותר)

    *תפו"א קטנים בתיבול מיוחד מאודים מראש וצלויים בגריל

    ולבסוף הקינוחים:

    *פנה קוטה בשיפוע בליווי סלט פירות ושברי עוגיות

    * ביסקוויט מרשמלו ושוקולד "על האש"  

    מחיר הסדנה 200 ₪

    זהו בינתיים. המשך יבוא

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סדנאות דצמבר וינואר במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    28/11/12 21:56
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-11-28 21:56:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שלום איפה מתקיים? תודה, רוני
    29/11/12 00:14
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-11-29 00:14:00
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יותר מדי איכותי , קשה לבחור

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    29/11/12 09:16
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-11-29 09:16:37
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רוני, הסדנאות מתקיימות במטבח של מאיר השמן, רח' דניאל 67ב', בת ים. מידע נוסף על המטבח (כולל מפת הגעה) תוכלי למצוא ב-www.fatmeir.com ישראל


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סדנאות דצמבר וינואר במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה