עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכלים בחוץ

    ברוכים הבאים לקהילת אוכלים בחוץ. כאן זה המקום לדבר על חוויותיכם ממסעדות, בתי קפה, ברים, מעדניות ועוד.

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (2109)

    naama.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שחר_קליין
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    esther K
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ליאורשדמתי
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קֶרֶן אוֹר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    סולאר אי
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    כריסטין
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לבנון ארז
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    rossini
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    topron
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה סקרה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עדי ט.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סערה בקרם ברולה - למעלה מ20 מסעדות איכות הולכות להפתח בחודשים הקרובים בת"א - סקירת מצב

    24/9/12 11:51
    1
    דרג את התוכן:
    2012-11-01 15:07:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ יין.יקב.אוכל.מסעדה.קפה., מסעדות בתל אביב, שפים ]

     למעלה מ 20 מסעדות יפתחו בחודשים הקרובים: רושפלד, רן שמואלי, רפי כהן, אבי קומפורטי, האחים ירזים, עפרה גנור ועוד רבים וטובים.

    זאת רק חלק מרשימת המסעדנים שיפתחו מסעדה השנה....

    ....סומלייה יוסי בן אודיס מתאים יין דגל לכל אחת מהמסעדות החדשות .

     

     

     

    מסעדנות זה תחום ממש ממש לא פשוט - מספיק לחשוב על הנתון ש אחת מ 64 מסעדות שורד את השנה השלישית (!!!) בשביל להבין כמה קטן הסיכוי לשרוד את המגרש הצפוף הזה.

     

    די מפחיד לנסות לזכור את השמות של המסעדות שנפתחו ונסגרו השנה בשביל להבין כמה מליונים זורמים התחום זה והולכים לאיבוד .

    ''

    כסומלייה ובעלים של מסעדה שקיימת כבר 6 שנים - אני מאחל לכל הפותחים בהצלחה ומקווה שהטוב ביותר ינצח - ולשם כך התאמתי לכל מסעדה חדשה שכזאת יין מתאים כיין בית למסעדה החדשה .

     

     

     

    ''
    השקעה של מעל 10 מיליון שקל. אבי קונפורטי (צילום: יח

    השקעה של מעל 10 מיליון שקל. אבי קונפורטי (צילום: יח"צ)

    טומפולומפו של אבי קונפורטי

     

    רזומה שף: צ'ימיצ'נגה, צפרה.

    תאריך פתיחה משוער: ינואר-מרץ 2013.

    לוקיישן: סמוך למסעדת צפרה בקרבת רחוב יגאל אלון, תל אביב.

    קונספט: מסעדת אש אסיאתית.

    מה צפוי?? : בדומה לצפרה גם כאן מטבח מאובזר בצעצועים יקרים: תנור אש סיני, תנורי לחץ יפניים, גרילים מקמבודיה ואינדונזיה ומעשנות מסינגפור. קונפורטי מדגיש כי כי למרות קוי הדמיון, למסעדה יהיה די.אן.איי שונה מהותית מצפרה.

    התאמת הסומלייה:  מורלי חצי יבש

    אסייתי מאז ומתמיד התאים ליינות לבנים ארומתיים - כאן בחרתי יין חצי יבש איכותי במיוחד במחיר ממש כייפי - יקב בוטיק מבית שמש המשלב סובניון בלאן, פרנצ' קולומבר וריזלינג 

    לפרטים נוספים על היין : http://cafe.mouse.co.il/topic/2705902/

     

     

    ''
    מסעדה חדשה במתחם שרונה. רן שמואלי (צילום: יח

    מסעדה חדשה במתחם שרונה. רן שמואלי (צילום: יח"צ)

    מסעדת השף של רן שמואלי - אביגדור 

     

    רזומה שף: רוטשילד, אביגדור, קייטרינג רן שמואלי כמו גם ניצחון בקרב סכינים

    תאריך פתיחה משוער: פברואר 2013.

    לוקיישן: מתחם שרונה במבנה בקצה המתחם (כניסה מרחוב הארבעה), תל אביב.

    קונספט: מסעדת שף עם אוכל מאגן הים התיכון.

    התאמת הסומלייה: מאור בלנד 05

    את החיבור כאן עשיתי לפי אהבתו של רן שמואלי למקצוע ולבת זוגתו (מנכ"לית הקיטרינג), יין הבלנד של קברנה מרלו 05 של יקב מאור יהיה מושלם כדוגמה ל 2 זנים המשתדכים נפלא ותורמים אחד לשני .

    כמו כן לאוכל הים תיכוני הצפוי במקום יכול בהחלט להתאים הבלנד של יקב מאור - קלסיק מאור 

     

     

    ''
    שרימפס על גריל פחמים. רפי כהן (צילום: דניאל לילה, יח

    שרימפס על גריל פחמים. רפי כהן (צילום: דניאל לילה, יח"צ)

    רפי כהן מסעדה חדשה במלון מנדליסטריט (עוד אין שם)

     

    רזומה שף: מסעדת רפאל ובעבר הרחוק מסעדת השף ארקדיה
    תאריך פתיחה משוער: ינואר-מרץ 2013

    לוקיישן: מנדלי סטריט רחוב מנדלי מו"ס 5, תל אביב

    קונספט: מסעדת שף על בסיס גריל פחמים עם מטבח מזרח תיכוני מקומי.

    החידוש: גריל מיוחד שיהווה את לב המסעדה שיחולק לאזורים של עישון, בישול איטי ואזור של אש לחלקי פנים. המנות כולן נעשות על גריל פחמים החל משרימפסים ובשרים. כהן מספר כי בניגוד לאופנה של השנים האחרונות של המטבח הפתוח, כאן יסעדו בתוך המטבח עצמו, והמנה תיעשה מול האורח. בחלל גג שקוף שמאיר אותו בתאורת יום. לדברי כהן כי מדובר במסעדה נגישה וכי להערכתו הנזק הכספי לא יסתכם ביותר מ-200 שקלים לאדם.

     

    התאמת הסומלייה:  דדה ברברה מלבק - שנים רבות רפי כהן מיצר מנות מהמטבח הביתי המרוקאי - אין יין מתאים יותר להמכר במסעדה מיינות דדה האיכותיים מצד אחד והכל כך מתאימים בקונספט של הכיתוב האנגלי ערבי על התווית ועל הסיפור של שלוב של סבתא מרוקאית שהשפיע גם פה ביקב 

     לפרטים נוספים על היינות והיקב: http://cafe.mouse.co.il/topic/2705902/

     

    ''
    מסעדה במלון בוטיק. יונתן רושפלד (צילום: יח

    מסעדה במלון בוטיק. יונתן רושפלד (צילום: יח"צ)

    מסעדת עלמה של רושפלד

     

    רזומה שף: טאפאס אחד העם, הרברט סמואל, יבנה מונטיפיורי ושופט בתכנית מאסטר שף.

    תאריך פתיחה משוער: אוקטובר 2012

    לוקיישן: פינת הרחובות יבנה אחד העם במלון הבוטיק החדש עלמה

    פרטים נוספים טרם שוחררו לתקשורת.

     השף המסקרן תמיד נכנס למטבחה של מסעדה רביעית כשבתכנון מסעדה חמישית בריץ קרלטון בהרצליה לקראת סוף 2013. נותרת אם כן השאלה: האם הקוסם רושפלד יצליח להביא גם לכאן את הרמה הגבוהה שאליה הורגל הקהל שלו.

     

    התאמת הסומלייה: מיה לוצ'ה לבן (בתמונה יש אדום) - יקב מקסים של אחד מצוות הייננים של רקנטי (קובי ארביב) .

    רבים לא יודעים אבל יונתן רושפלד מעורב לחלוטין בבחירת היינות במסעדות שלו - ואהבתו היא ליינות לבנים ממש ממש איכותיים .

    ביקב מיה לוצ'ה מיצרים 2 סוגי יינות בלבד- רוסו מקרינאן ומרלו - וביאנקו - מענבים לבנים איכותיים - היין ממש לא זול - אבל מעניק חוויה מרגשת - ממש כמו האוכל של יונתן - לא זול אבל מעולה!!!

     

     

    ''
    מסעדת שף בנווה צדק. אוראל קמחי (צילום: איה אפריים, יח

    מסעדת שף בנווה צדק. אוראל קמחי (צילום: איה אפריים, יח"צ)

    פופינה של אוראל קמחי

     

    רזומה שף: קבלייר, 1868, לוגאר.

    תאריך פתיחה משוער: תחילת נובמבר.

    לוקיישן: אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב.

    קונספט: מסעדת שף צעירה עם אוכל על בסיס אגן הים התיכון בפרשנות מודרנית.

    החידוש: נווה צדק עמוסה במסעדות אולם אין ולו מסעדה אחת שמצליחה לתת אווירה צעירה ועדכנית עם גורמה מקורי ולא מחייב.

    התאמת הסומלייה:  בן זמרה רזרב 

    בהחלט מעניין מה יקרה בחלל זה עם כישרון מעניין מאוד של שף צעיר זה - יקב בן זמרה זה היקב שיכול לעמוד בגאווה מול מנות איכות של פופינה והשף הצעיר- בנווה צדק מסתובבים המון צרפתים שגם עניין הכשרות חשוב הם - ובן זמרה יכול לספק את הסחורה ובגדול של יקב כשר איכותי 

    למידע נוסף על היין: http://cafe.mouse.co.il/topic/2719407/

     

     

    ''
    מסעדה מקסיקנית וסינגפורית. המסעדן יורם ירזין (צלם: דניאל צ'צ'יק, יח

    מסעדה מקסיקנית וסינגפורית. המסעדן יורם ירזין (צלם: דניאל צ'צ'יק, יח"צ)

    האחים ירזין: מסעדה סינגפורית ומקסיקנית

     

    רזומה מסעדנים: זוזוברה, טוני וספה, מוזס, עד העצם, קפה איטליה

    תאריך פתיחה משוער: סוף 2012, לא בבת אחת. ככל הנראה בתחילה המקסיקנית ואז הסינגפורית.

    לוקיישן: המסעדה הסינגפורית באזור בוגרשוב בתל אביב והמקסיקנית באזור גן החשמל בתל אביב.

    קונספט: שתי המסעדות מתוכננות להביא את בשורת המטבח המקסיקני והסינגפורי בהקפדה רבה.

    החידוש: מטבח סינגפורי לא נעשה כאן מעולם ואילו מטבח מקסיקני היו אינספור נסיונות אבל אף אחד מהם לא הגיע לרמות דיוק מספקות.

    התאמת הסומלייה: : בירה פפו 

    לא בכל מצב מתאים יין - למקסיקני קשה מאוד להתאים יין - יין לבן ארומתי - או - בירה ישראלית (ולאחים ירזין אחוזים בבירת אלכסנדר) אז התאמתי פה דווקא בירה ישראלית אחרת ומעניינת לא פחות - בירת פפו 

    לפרטים על הבירות : http://www.wines-israel.co.il/navot-pepo

     

     

    ''
    מתכנן מסעדה חדשה ב-2013, השף ערן שרויטמן (צילום: בועז לביא)

    (צילום: בועז לביא)

     

    ערן שרוטמן - מתוכנן להכנס ולהיות השף הבא של מסעדה חדשה של קבוצת טפאו - מדובר במסעדה אסיאתית איכותית 

     

    התאמת הסומלייה:  יקב 3 גפנים - יקב בוטיק מרמות נפתלי, ליקב יין וויוניה איכותי שילך מצויין עם האוכל האסיאתי - וגם היקב מציין את זה שחלל זה יהיה המסעדה השלישית של קבוצת טפאו 

    אונמי, טפאו, והמסעדה הזו 

     

    עוד פתיחות מעניינות השנה: 

     

    *יובל בן נריה ששימש כשף בפועל של הרברט סמואל, יחנוך במהלך 2013 את מסעדת השף האסיאתית שלו שבדומה לזו של קונפורטי, יושקעו בה כספים רבים.

    *ערן שרויטמן (אורקה), שחבר לקבוצת טפאו, יפתח יחד אתם מסעדה במהלך 2013. הפרויקט עדיין בחיתוליו, נכון לכתיבת שורות אלו, הקבוצה עדיין בחיפושי לוקיישן.

    * עופרה גנור (מנטה ריי, יונה), מתכננת לפתוח מקום חדש ב מתחם שרונה 

    * הראל בלו, בעלי מסעדת סיטארה מתכנן לפתוח  מקום חדש ב מתחם שרונה 

    * דויד ויוסף - מתכננים לעבור למתחם מונטיפיורי למקום גדול יותר 

    * בימים אלו נפתחה מסעדת אנבל של רפי שאולי http://food.walla.co.il/?w=/905/2560727

    * בצמוד לאנבל - במקום פישרמן התארגנת בימים אלו מסעדה חדשה 

     

    וישנם עוד רבים שמתוכננים לפתוח - מאחל לכולם המון בהצלחה 

     

     

     

    יוסי בן אודיס - מחצור הגלילית - לצמרת היין הישראלית 
     סומלייה ובעלים של ה"הטרקלין" גילה את אהבתו ליין בנעוריו כאשר הבחין בכמות עצומה של יינות במחסן מסעדה בגליל בעת שרכב כהרגלו כנער על סוסים באזור. הכמות האדירה גרמה לו להבין שעולם היין הוא עולם ומלואו. הנושא ריתק אותו ומאז הוא לא הפסיק ללמוד, לטעום לדבר עם אנשי יין מהשורה הראשונה, וכיום הוא משמש כבעלים וכסומלייה של "הטרקלין - ביסטרו בשרים ויין",עובד מול מיטב היקבים בישראל,כותב על יין, חי ונושם יינות ישראלים.
    הוא מעדיף תמיד להמליץ ללקוחותיו על היקבים והיינות המיוחדים ולא את המובן מאליו. כאידיאולוגיה פילוסופית וכלכלית יש לו חיבה עזה לחומרי גלם בכלל וליינות בפרט אשר מיוצרים בארץ ישראל.
    כיום יוסי הוא הסומלייה (מומחה יינות) הוותיק ביותר בארץ, ומכהן כיו"ר עמותת היין הישראלי - המקדמת תוצרת מקומית .

    ''

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סערה בקרם ברולה - למעלה מ20 מסעדות איכות הולכות להפתח בחודשים הקרובים בת"א - סקירת מצב "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    24/9/12 21:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-09-24 21:24:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אהבתי את הפרגון שלך יוסי גמר חתימה טובה

    --
    חצי הכוס המלאה
    1/11/12 15:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2012-11-01 15:07:19
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יפה לראות אנשים שמפרגנים לאחרים, שאפו! גם כתוב יפה.


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סערה בקרם ברולה - למעלה מ20 מסעדות איכות הולכות להפתח בחודשים הקרובים בת"א - סקירת מצב "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה