עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6466)

    עמי100
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    צלילי הלב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    esther K
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תומר ס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרה10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shay a
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Vered C
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איש אחר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גילהסטחי
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    עדיף בישקוטי אחד ביד משניים שטבעו בקפה!!!

    21/11/11 08:08
    5
    דרג את התוכן:
    2011-11-21 19:50:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ בישקוטי, מנדלברוייט, עוגיות ]

      

    מי לא מכיר את העוגיות האלו שקוראים להן בישקוטי או מנדלברוייט או שמות אחרים בהתאם לעדה אבל סך הכל מדובר על עוגיה קשיחה שנחמד לטבול בשתייה חמה (או לאכול סתם כך).

      

    מה שמעניין בעוגיות האלו זה שדווקא קונדיטוריות פשוטות פשוטות עושות גרסה קראנצית אך ננגסת בקלות ואורירית.

      

    יש הרבה וריאציות לעוגיות האלו ובייחוד השוני הוא בהוספת פירות יבשים ואגוזים מסוג כזה או אחר.

     

    מכוון שבני ביתי לא אוהבים פירות יבשים, אני מוסיף רק אגוזים.

     

    ההכנה פשוטה אך יש לזכור דבר אחד: יש שני שלבים להכנה – תחילה אופים כיכר מאורכת ואחר כך חותכים לפרוסות ואופים שוב. בין האפיה של הכיכר לבין החיתוך והאפיה פעם שנייה מומלץ לחכות אפילו יום בכדי שהעוגיות (=פרוסות) לא יתפוררו בעת החיתוך.

     

    חומרים:

     

    כוס אגוזי לוז או מלך

    כוס ו – 2/3 קמח

    1/2 כפית אבקת אפיה

    1/4 כפית מלח

    2 ביצים

    1 חלמון

    1 כפית תמצית וניל

    3/4 כוס סוכר

     

    הכנה:

     

    מחממים את התנור לחום נמוך 150 מעלות.

     

    מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.

     

    מקציפים במטרפה את הביצים, החלמון, הווניל והסוכר.

     

    מוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ואחר כך את האגוזים.

     

    יוצרים מהבצק שני גלילים ושמים על נייר אפייה עם רווח ביניהם.

     

    אופים את הגלילים 30 דקות בערך ומצננים.

     

    עדיף לחכות אפילו יום שלם לפני השלב הבא!

     

    בעזרת סכין משוננת, פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי של 1 סנטימטר ומניחים אותן על רשתות או תבנית ואופים בשנית באותו חום, בין 12 ל 15 דקות, עד אשר העוגיות זהובות, יבשות ובפריכות. מצננים באורח מלא ומאחסנים בקופסה אטומה.

     

    ''

    וככה זה נראה בתוך קופסת העוגיות שלי...

     

    ''

     

    בתאבון!

     

    מושון.

     


     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "עדיף בישקוטי אחד ביד משניים שטבעו בקפה!!!"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    21/11/11 12:47
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-11-21 12:47:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין

    כפי שכבר הצהרתי , יש תחומים שאני לא ניכנס אליהם.

    שאפו. !

    21/11/11 13:47
    0
    דרג את התוכן:
    2011-11-21 13:48:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    היתרון כאן שאין שומן מוצק נוסף,

    ובכלל, דקות החיתוך בביסקוטי זו אומנות.


    --
    מנהלת משותפת בקהילת אוכלים בחוץ - טעים כאן !

    One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well – Virginia Woolf
    21/11/11 19:50
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-11-21 19:50:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: חני הראל -בלוג אוכל 2011-11-21 13:48:49

    היתרון כאן שאין שומן מוצק נוסף,

    ובכלל, דקות החיתוך בביסקוטי זו אומנות.

     

    באמת החיתוך זה כל העניין כי המתכון קלי קלות!!!



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "עדיף בישקוטי אחד ביד משניים שטבעו בקפה!!!"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה