עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    רשמים מאליפות השפים של מלונות קראון פלזה למנת הגורמה הכשרה

    4/11/11 09:06
    0
    דרג את התוכן:
    2011-11-04 12:58:40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ שפים, מלונות, קראון פלזה, תחרות שפים ]
     

     ''

    מסעדות מלונות קראון פלזה מגישות כמובן אוכל כשר והנה כמיטב המסורת של "אפריקה ישראל" " מלונות קראון פלזה" ובשיתוף פעולה עם יוניליוור התקיימה במלון קראון פלזה תל אביב תחרות אליפות מנת הגורמה הכשרה.

     

    התחרות התקיימה בין מסעדות מלונות הרשת: גספאצ'ו אשקלון, קונפי חיפה, הקומה ה11 סיטי סנטר, סאטו ביסטרו ים המלח, הפאסיפיק של קראון פלזה תל אביב, קראון פלזה אילת, וקראון פלזה ירושלים..

     

    לתחרות נבחר צוות שופטים מעולה, אשר טעם את המנות: צוות השופטים כלל בין היתר דמויות ידועות מתחום הקולינאריה – תמי סירקיס-  עיתונאית וסטנדאפיסטית קולינארית ומחברת ספרי מזון, פסקל פרץ רובין- שפית ועיתונאית בתחום המזון, אינה – הזוכה במקום הראשון של תכנית הריאליטי "מאסטר שף". כמו כן מנכ"ל הרשת רון יריב וניר אילני מיוניליוור.

     ''

    ''

    אנחנו הצופים לא זכינו לטעום מהמנות לצערי אלא רק להסתכל עליהן ולתת ציון על עיצוב המנה.

    המנות הזוכות יכנסו לתפריט מסעדות המלון. וכמובן הצוותים זכו למדליות גביעים ופרסים.

     

     ''

    לאירוע קדמה קבלת פנים עם כיבוד שהכינו לאורחים במלון קראון פלזה תל אביב, זה גם המקום להסתובב ולפגוש מכרים כמו ידידי דורון דוד מנכ"ל מלון הולידיי אין אשקלון ואת השף אייל רוזנברג מסיטי סנטר ועוד. וכמובן את הבלוגריות שלנו המעולות חיה דר, יולי לביא, ואודליה ממן. מאוד שמחתי כמובן לפגוש את מנכ"ל הרשת מר רון יריב

     

    את התחרות הנחה רון קופמן

     ''

    צוותי המלונות  ישבו סביב שולחנות ובהחלט עשו שמח, המצב רוח היה בשמים והפרגונים שהם פירגנו אחד לשני  ראויים לציון מיוחד, הרגשת שיש כאן רוח צוות ואווירה טובה.

    http://www.youtube.com/watch?v=xjAXMkTuIn0&feature=player_embedded 

    ואז… אז הגיעו הברכות…

    http://www.youtube.com/watch?v=JNcVSPaM0Ng&feature=player_embedded 

    ומיד לאחריהן המנות הראשונות

     

    המנה הראשונה של מלון קראון פלזה ים המלח שהכין השף דורון אמר עם הצוות שלו:

     

    סולו טונה:

    עלי סיגר, אצת ים נורי, טונה אדומה, סלמון מעושן,פלפל שחור גרוס, עירית, לימון  שרי, ביצי שלו בחומץ, אבוקדו, עגבניות, פלפלים צבעוניים. וכן רוטב מסילאן , רוטב שום, צ'ילי מתוק שמן זית

     ''

    המנה הראשונה של קבוצת השף גיא פרץ ממלונות הולידיי אין אשקלון עם מסעדת גספאצ'ו וקראון פלזה חיפה עם מסעדת קונפי בניהול שף ראשי אלי אוזן והשף של גספאצ'ו שרון שליאן

    ומקונפי השף דודו גולן הגישו:

    סימפוניית דגים מרוקאית:

    קבב אינטיאס קצוץ על הסכין מונח על חציל אנדלוסי, זוג סרדינים ממולאים בביצי דגים מיובשים ואריסה מונחים על מיונז, צ'ילי, פילה תפוזים פיקנטי ובשילוב זיתי טאסוס וכוסברה.

     ''

    ''

    המנה הראשונה של קראון פלזה ירושלים עם השף גילי בן משה והצוות שלו

    סביצ׳ה דג בורי טרי , עשבי תבלין טריים פירות קיץ ובלסמי על קוביית אבטיח פירות יער ומלח בטעם לימון

    ''

     ''

    המנה הראשונה של מלון קראון פלזה אילת עם השף ניר אביטול והצוות שלו

    דג סלומון אסייתי

    מוגש על מצע של בטטה מבושמת בסויה ,קינמון, גינגר וציפורן בליווי של קן קדאייף במילוי קרם חציל וביצי שליו מעוטר עם פרחי מאכל עם נגיעות בלסמי מצומצם.

    זו המנה הכי יפה שראיתי

     ''

    המנה הראשונה של קראון פלזה תל אביב עם מסעדת הפסיפיק הידועה והשף מוטי תורג'מן  ואביעד בן שבת

    הייתה:

    סושי ניוקי וסשימי סלמון

    השופטים ציינו במיוחד את הניוקי המעניין

     ''

     

    המנה הראשונה של קראון פלזה סיטי סנטר בניצוחו של השף אייל רוזנברג היתה מנת דג

    ''

    לחלק מהמנות יש בידי מתכונים אשר יופיעו בסיום הפוסט.

    צוות השופטים טעם את המנות הראשונות ונתן להם ניקוד ששוכלל יחד עם הניקוד של המשתתפים.

    נציגות עם המנות עברו בין השולחנות וכל שולחן העניק ציון משותף למנה

     

    אינה קראבצקי ממסטר שף על המנה הראשונה של קבוצת גיא פרץ

    http://www.youtube.com/watch?v=d-fJI9PDcL0&feature=player_embedded

     

    פסקל פרץ רובין על המנה הראשונה

    http://www.youtube.com/watch?v=sCu6QJe78xA&feature=player_embedded

     

    כעת הגיעה העת למנות העיקריות,:

     

    המנה העיקרית של מלון קראון פלזה ים המלח עם מסעדת סאטו המסעירה הגיש למנה עיקרית:

    http://www.youtube.com/watch?v=zJWpF117E2Y&feature=player_embedded

     

    דואט

    פופייט סינטה במילוי שקדי עגל ופרגית עוף במילוי שקדים ושזיפים בציפוי פיסטוק ירוק על מצע ריזוטו פטריות בליווי אספרגוס ורוטב דמי גלס יין אדום עם שוקולד שזכה לשבחים מאוחר יותר מתמי סירקיס

     

     

     

     ''

    קראון פלזה חיפה והולידי אין אשקלון עם המסעדות גספצ'ו וקונפי בניהולו של השף גיא פרץ הגישו למנה עיקרית מנה מרוקאית האסלית

    http://www.youtube.com/watch?v=u_Q7Q5yr4VY&feature=player_embedded

     

    קוסקוס רויאל

    קוסקוס מלא עם טנזיה בשילוב טחול ממולא בחלקי פנים ועשבי תיבול מרוקאים, על זה הונח צלע טלה בקראסט פיסטוק ודבש, ובנוסף קבב כבש וצנוברים במלית שזיף מיובש וקוביות דלעת בסילאן.

    ''

    אותי המנה הזו ממש סינוורה, מישהו שאל אם הצלע זה שניצל וניסיתי לעורר מלחמת עולם, אבל היה כאן מצב רוח מעולה.

    http://www.youtube.com/watch?v=mztq9jHWZqk&feature=player_embedded#!

     

    המנה העיקרית שהשף גילי בן משה מקראון פלזה ירושלים והצוות הנפלא שלו הגישו כולל אבן ירושלים שמתארת את המנה הייתה:

    קלאסיקה ומודרניזציה…

    פילה רוסיני מודרני על בריוש צרפתי קרם חצילים ומרמלדת כוסברה 

    מתכון למנה נמצא בסופו של הפוסט…והסוף עוד רחוק…

    המנה ממש קלאסיקה שמזכירה את המנה טורנדו רוסיני. פילה בקר ועליו מונח לו כבד אווז

    רון יריב מנכ"ל הרשת מיד שאל אם אפשר לעמוד בעלויות של המנה. באמת מנה אקסקלוסיבית ומרשימה

     ''

    ''

    המנה העיקרית של מלון קראון פלזה אילת שהגיש הצוות של המלון בראשותו של השף ניר אביטול:

    פילה בקר על מצע אספרגוס מעוטר בג'לי עגבניות תמר בליווי קנל ריזוטו פורציני וירקות קלויים

    מוגש ברוטב יין אדום עם שמנת וטורטיה אפויה.

     ''

     מלון קראון  פלזה סיטי סנטר הגיש מנה מעוצבת בצורה מדהימה עם צלע טלה ושיפודי בשר

    ''

    המנה העיקרית של קראון פלזה תל אביב עם מסעדת פסיפיק המדהימה שמשקיפה על הים בניהולו של השף מוטי תורג'מן הגישה את מנת האליפות שזכתה במקום הראשון

     

     

     

    צילום יחצ''

     

    פילה רו סיני

    בעצם זה פילה רוסיני מוגש בצורה אקזוטית ( מסורתית לדעתי במסעדת הפאסיפיק האסיאתית)

    אבל באמת יופי של מנה שאי אפשר לעמוד בפניה, מתנצל אם הצילומים לא נראים הכי טוב כיוון שהיו שם שופטים שכבר רצו לטעום…

     

     

     ''

    נימוקו של ניר אילני מנכ"ל יוניליוור פודסולושיינס ישראל לבחירתה של המנה המנצחת "השילוב בין המנה הקלאסית המוכרת מהמטבח הצרפתי עם רעננות וצבעוניות שהגיעה מהמטבח התאילנדי, הותירו בי רושם של מקצוענות הצוות שהצליח לשלב במנה את המוטיבים הבסיסיים שלה תוך קריצה חדשנית ורעננה"

     

    נימוקה של אינה לבחירתה של המנה המנצחת " בחרתי במנה ש"יצאה מגבולות מנה של מלון", המנה הייתה ויזואלית , טעימה להפליא ובהחלט השאירה טעם של מסעדת גורמה מהמובילות בארץ ובעולם"

     

    נימוקה של פסקל פרץ רובין " המנה הייתה מורכבת ורמת הביצוע שלה הייתה גבוהה, ניכר היה במנה מחשבה, יצירתיות וירידה לפרטים, בנוסף גם הרטבים הפתיעו אותי לטובה. גם הנראות הייתה מושכת לעין "

     

     ''

    כמובן שהמנות עברו בין המשקיפים והאורחים שניקדו אותם אולם לא זכו לטעום מהן…

    אני חייב לציין כי אישית כבר הייתי רעב וזו נקודה חשובה כיוון שלא נכחתי בסיום התחרות.

     

    וכעת הגיעה שיירה של מלצרים עם כל המנות האחרונות…להתעלף. היו כאן יצירות אומנות,

    מלאכת מחשבת ועיצובים מיוחדים.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=IgjelN89NOc&feature=player_embedded

    http://www.youtube.com/watch?v=fWOikqP9trQ&feature=player_embedded 

     

    נתחיל במנה של קראון פלזה ים המלח שהשף דורון אמר והצוות שלו הכינו:

    קינוח סימפוניה Sweet Nargila

    מדובר בנרגילה עליה הונח מרקיז שוקולד מרשים, ובתוכה ליקר דובדבן שניתן לשאוב.. ובסיס מדהים מסוכר(יה) עליו. אותי המנה הזו הרשימה במיוחד והיא מאוד מאפיינת את הנוף המדברי הקסום של מלון קראון פלזה ים המלח.

     ''

    המלונות אשקלון וחיפה עם המסעדות מקבוצת השף גיא פרץ: קונפי וגספאצ'ו הגישו :

    בריק רוזטה

    בריק מטוגן במלית קרם פטיסייר רוזטה ופיצוחים מונח במרק קוקוס בניחוח שקדים.

     ''

     

    המנה של קראון פלזה תל אביב היתה מאוד ויזואלית , אני אישית מאוד התלהבתי ממנה

    היא הורכבה מטוויל שקדים עליו הונח בצק סבלה קרם לימון, מרנג ומעל קרם ברולה.

     ''

    המנה שהאילתיים הגישו

    חרוטי שוקולד ולרונה, במילוי של מוס שוקולד ודובדבני אמרטה, בעיטור עלי זהב חרוט של שוקולד לבן במילוי קרם חלווה. מאוד הדאיג את קופמן אם היא דיאטטית.

     ''

    קראון פלזה סיטי סנטר הגישו עלי פילו ממולאים בקרם נוגט בננות מקורמלות עם קולי אננס וקולי פירות יער.

     ''

    והמנה המנצחת בתחרות שהביאה למלון קראון פלזה ירושלים בניצוחו של השף גילי בן משה את המקום השני הייתה:

    קינוח מתוק אבל ולאו דווקא בסוף!

    היו שם טראפלס, ומקרון  בעיצוב נפלא שהדהים את השופטים

     ''

     

     

    לסיכום בתחרות השתתפו 6 צוותים ממלונות קראון פלזה סיטי סנטר, קראון פלזה ת"א על הים, קראון פלזה חיפה והולידי אין אשקלון, קראון פלזה ירושלים, קראון פלזה ים המלח וקראון פלזה אילת. כל צוות כלל את שף המלון ו-3 אנשי צוות את המנות הכינו בזמן אמת 3 מנות גורמה כשרות: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. חבר השופטים העניק ניקוד לצוותים לאורך כל שלבי הכנת המנות.

    המלון שזכה במקום הראשון: קראון פלזה תל אביב עם השף מוטי תורג'מן והצוות הנפלא שלו.

    המלון שזכה במקום השני קראון פלזה ירושלים עם השף גילי בן משה והצוות הנפלא שלו

    ובמקום השלישי סיטי סנטר תל אביב עם השף אייל רוזנברג והצוות הנפלא שלו.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "רשמים מאליפות השפים של מלונות קראון פלזה למנת הגורמה הכשרה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    4/11/11 12:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-11-04 12:42:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נהדר... אוהבת את האוכל של שף גילי בן משה...

    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    4/11/11 12:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-11-04 12:58:40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ששת ששת... איך אני מקנא בך שאתה מגיע לאירועים כאלו.... חלק מהמנות נראות פשוט מדהים ונשמעות טובות מאוד


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "רשמים מאליפות השפים של מלונות קראון פלזה למנת הגורמה הכשרה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה