עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מופע הקסמים של יניב גור אריה – שף יניב גור אריה במטבח של מאיר השמן

    27/8/11 09:16
    2
    דרג את התוכן:
    2011-08-27 09:21:04
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    יניב גור אריה הוא מהותיקים בשפים המתנדבים לסייע למטבח. זו לו השנה הששית (והסדנה הששית) שהוא מתייצב במטבח, מעביר סדנה נפלאה, ומשאיר אותנו המומים אך מלאי נחת.

     

    שף יניב גור אריה, בעברו שף של "4 שף", "לגעת באוכל", מסעדת ג'אפרו וסטוקו אירועים.
    כיום עוסק בליווי עסקים בתחום המזון ובעלים של "נחלאות"- ארוחות שף בבית וקייטרינג בוטיק.
    "נחלאות" מפעילה גם בלוג בישול מעניין, שמספר (בין השאר) על הנפלאות והחדשות ממטבחו של יניב.

     

    אליו הצטרף היום שף קובי פיין, שסייע לו בהכנת המנות.

     

    יניב דוגל ב"בישול מודרני", שמשלב שיטות ואמצעים חדישים לביצוע משימות מוכרות, דוגמת צליה מושלמת של שפונדרה, או יצירת קרם מושלם שאינו מתפרק.

    כדוגמה למושגים מהבישול המודרני שאותם הדגים לנו יניב היום ניתן למנות:

    • בישול "סו ויד", שפירושו בישול בתוך ואקום בטמפרטורה אופטימלית. הבשר נמצא בתוך שקית ואקום, ואינו בא במגע עם המים. כתוצאה מכך הוא מתבשל בצורה מושלמת, אבל אינו מאבד את טעמו לטובת הנוזל.
    • שימוש בחומרים מייצבים כדי ליצור קרם עם מרקם מופלא או חמאת עגבניות שאינה מתפרקת, או ג'לי יוזו יציב ששומר על צורתו.

     

    דרך אגב יוזו – יש לו טעם וריח שהם (לדעתי) שילוב של לימון ומנדרינה. התרומה שלו לטעם ולריח של המאכלים ממש נפלאה. מומלץ בכל פה!

     

    בסדנה היום, שנקראה "חגיגת סיום הקיץ של שף יניב גור אריה", הכנו את המנות הבאות:

     

    קרפצ'יו טונה אדומה במיץ יוזו, שמן זית וסומסום וקוביות ירקות, עם קרקרים של אצות נורי מסוכרות וסורבה ווסאבי

     

    אספרגוס עטוף בפרוסות דקיקות של חזה אווז, טובל ברוטב של חמאת עגבניות עם אפונים, ומלווה בגילופי גבינת גאודה (או חאודה – אם אתם קנאים למבטא ההולנדי)

     

    חזה הודו מבושל "סו ויד" – ההוכחה המוחלטת שחזה הודו יכול להיות עסיסי - מונח על ריבוע פולנטה וטובל ברוטב מרקש (רוטב של פירות יבשים ביין אדום וציר בקר).

     

    לחמניה ממולאת בתערובת של שפונדרה מבושלת "סו ויד" ומפוררת לסיביה עם ירקות שורש – המנה הטעימה ביותר שאכלתי בשנה האחרונה (ואין בכך להמעיט מטיבן של המנות האחרות, שהצטיינו גם הן בטעם ובמראה). המנה לוותה בסלט ירקות עם טחינה – טחינה גולם ומים בלבד – טעימה להפליא.

     

    קראמבל אגוזי לוז עם תאנים צרובות וקרם שוקולד לבן מקורמל, בתוספת קוביות ג'ל יוזו וסורבה תאנים וגראפה.

     

    כל מנה בנויה ממספר מרכיבים, שכל אחד מהם עומד בפני עצמו, ויכול להשתלב במנות שונות ומגוונות. מטבח חכם וטעים!

     

    וכדי להמחיש כמה כיף היה לנו – הרי הסיפור בתמונות:

     

    יניב וקובי 

    ''
     

    יניב עושה בלהטיו 

    ''
     

    קרפצ'יו טונה אדומה במיץ יוזו, שמן זית וסומסום וקוביות ירקות, עם קרקרים של אצות נורי מסוכרות וסורבה ווסאבי

    פרוסות טונה בהמתנה 

    ''
     

    המנה המוגמרת 

    ''
     

    אספרגוס עטוף בפרוסות דקיקות של חזה אווז, טובל ברוטב של חמאת עגבניות עם אפונים, ומלווה בגילופי גבינת גאודה

    אספרגוסים חלוטים, עטופים בחזה אווז 

    ''
     

    כנ"ל (אין מה לעשות - אני מת על אספרגוס!)

    ''
     

    מתחממים במחבת 

    ''
     

    שוחים בחמאת עגבניות עם אפונה עדינה 

    ''
     

    המנה המוגמרת 

    ''
     

    חזה הודו מבושל "סו ויד", מונח על ריבוע פולנטה וטובל ברוטב של פירות יבשים ביין אדום וציר בקר

     

    ''

    ''
     

    לחמניה ממולאת בתערובת של שפונדרה מבושלת "סו ויד" ומפוררת לסיביה עם ירקות שורש, מלווה בסלט ירקות עם טחינה

    שפונדרה מבושלת שעות על גבי שעות ב"סו ויד" ומפוררת 

    ''
     

    ירקות שורש 

    ''
     

    מילוי הלחמניה 

    ''
     

    הלחמניות מוכנות לחימום קל בתנור 

    ''
     

    המנה המוגמרת 

    ''
     

    קראמבל אגוזי לוז עם תאנים צרובות וקרם שוקולד לבן מקורמל, בתוספת קוביות ג'ל יוזו וסורבה תאנים וגראפה.

    קראמבל אגוזי לוז מצטנן להנאתו 

    ''
     

    התאנים מוכנות למשימה 

    ''
     

    קרם שוקולד לבן מקורמל לפני טחינה (הטחינה הופכת את המרקם לקרמי)  

    ''
     

    קרמול התאנים 

    ''
     

    הרכבת המנה 

    ''
     

     

    המנה המוגמרת – איזו יפהפיה! 

    ''
     

    תודה ענקית לשף יניב גור אריה ולשף קובי פיין על הבוקר הנפלא שהעניקו לנו, על כל מה שלמדנו, ובעיקר – על ההתנדבות לעזרת ילדי בת ים הנזקקים.

     

    למשתתפי הסדנה: תודה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדי בת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

     

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

     

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים קרוב ל-8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

     

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מופע הקסמים של יניב גור אריה – שף יניב גור אריה במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    27/8/11 09:21
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-08-27 09:21:04
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מופע למטרה טובה !



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מופע הקסמים של יניב גור אריה – שף יניב גור אריה במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה