עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ...ואיזו חגיגה היתה שם... - שף אבנר לסקין במטבח של מאיר השמן

    1/7/11 20:46
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-07-01 20:46:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

    מי שלא הבין עד היום למה המטבח הים תיכוני הפך להיט במסעדות העולם – היה צריך להיות בסדנה של שף אבנר לסקין "פותחים שולחן ים תיכוני" במטבח של מאיר השמן.

     

    אבנר לסקין הוא שף, קונדיטור, כותב ספרי בישול עתירי פרסים (כעת באמצע הספר הששה עשר) וגם צלם. אני מכיר אותו בתור האיש שהקים וניהל את "ביקס" – המסעדה הנהדרת במרינה של תל אביב, שעצם הזכרת שמה גורמת לי לפרץ געגועים.

    אבנר אוהב לפתוח שולחן, ואמנם במהלך הבוקר הוא המטיר עלינו שפע של מנות ים תיכוניות טעימות, צבעוניות וכיפיות, ביחד עם טיפים, עצות ומתכונים.

     

    נוטוף, אז מה היה לנו (והיה הרבה... צוחק ):

     

    קודם כל גלינו שאבנר קם ב-5 בבוקר ואפה לנו ככרות לחם טעימות וריחניות, שנאכלו ביחד עם 2 מטבלים:

    • ממרח זיתים ירוקים ולימון כבוש
    • ממרח אגוזים קלויים עם פטרוזיליה, שום, שמן זית וגרידת לימון

     

    כבר היתה התחלה טובה.

     

    בעוד אנחנו מתאקלמים, הכין אבנר 2 סוגי לחמים – לחם סלק וזרעי שומר, ופוקצ'ה, מבצק שתפח כל הלילה.

    במאמר מוסגר אפשר לגלות שלאבנר יש מחמצת (שהובאה מאיטליה) בת 85 שנה!

     

    כמו כן הוא הכין סמיפרדו עם פירורי שקדים בקרמל. הסמיפרדו הוא "גלידה לענייים" (כלומר לחסרי מכונת גלידה), ומכיל קציפות של חלבונים וחלמונים עם אבקת סוכר וקציפה של שמנת מתוקה, כאשר כל התערובת מבלה מספר שעות במקפיא.

     

    המנה הראשונה היתה טרטר לוקוס, שבה השתמש אבנר בחומץ בלזמי של דו ויטורי, שמצליחים לייצר חומץ "מיושן" בזמן קצר ובמחיר סביר.

     

    אחר כך – הפתעה: הבוקר, כשאבנר הלך לקנות את הדג לסדנה, הוא נתקל במספר סרדינים שחייכו אליו, והביא אותם אתו.

    לצורך הגשת הסרדינים הכין אבנר רוטב מפלפל חריף ושום, שאותם טיגן, הוסיף מיץ סחוט של עגבניות, וערבב עם עגבניות שרי אפויות בתנור ומרוסקות במעבד מזון.

    לאחר שפילט את הסרדינים (פרפר) אבנר קימח אותם, טיגן אותם טיגון קל, והגיש אותם בתוך הרוטב (חשוב להגיד שזה לא חריימה - הסרדינים לא התבשלו ברוטב!).

    גבירותי ורבותי – זו היתה מנה מנצחת! תמיד התייחסתי לסרדינים כאל מנה בנלית, אבל המנה הזאת טפחה על פני. דרך אגב – הרוטב הזה מתאים גם לכבד עוף על האש, לפרוסות סינטה דקות ועוד.

     

    אחר כך הכין את התוספות למנה העיקרית:

    • אורז ספרדי – סיר של אורז ריזוטו, שנאפה בתנור, עם ציר עוף וראשי שום שלמים. טעים מאוד ויפה.
    • רטטוי– מספר סוגי ירקות, שטוגנו כל אחד בזמן המתאים לו, סוננו מהשמן ועורבבו למנה צוהלת עם צבע וטעם נהדרים.
    • סלט תפוחי אדמה מבושלים, עם רוטב מזיתים שחורים, שמן זית, שום, מיץ לימון ועגבניות שמש (מיובשות למחצה). שונה ומעולה.

     

    ואת המנה העיקרית – נתחי  לוקוס על מצע של עגבניות שרי בתנור.

     

    לקראת הסוף יצאו לחם הסלק ו-3 סוגי פוקאצ'ות – אבנר הביא מאיטליה כל מיני תוספות נהדרות כמו כמהין וארטישוקים רוסטיקו. אז היו לנו:

    • פוקאצ'ה עם ממרח ארטישוקים וחתיכות כמהין
    • פוקאצ'ה עם ארטישוקים רוסטיקו, עגבניות שרי, לימון כבוש ואנשובי.
    • פוקאצה עבה עם שמן זית, מלח גס ועלי תבלין

     

    ולקינוח – הסמיפרדו המעולה (למרות שאני לא יכולתי להפרד מהפוקאצ'ות, והמשכתי לנשנש)

     

    וכדי להמחיש (כי תמונה אחת שווה אלף מלים) – הנה הסיפור בתמונות:

     

    השקט שלפני הסערה 

    ''

    אבנר

    ''

    לחם וממרחים לסיפתח  9,14,15,17

     

    ''

    ''

    ''

    אפשר כמעט להריח את הלחם...

    ''

    טרטר לוקוס

    ''

    סרדיני הנצחון אויויוי, כמה שזה היה טעים!

    ''
     

    אורז ספרדי – אולה!!!

    ''

    רטטוי – מבקר המסעדות מהסרט ידע למה הוא בוכה מאושר!!

    ''
     

    סלט תפוחי אדמה אדיר

    ''
     

    לוקוס על מצע עגבניות שרי – יאמי

    ''
     

    פוקאצ'ות על!

    ''
     

    לחם סלק – לפני ואחרי

    ''
     

    ''

     

    אז קודם כל, תודה לאבנר לסקין שבכשרון נפלא, בנדיבות עצומה ובמרץ בלתי נידלה עשה לנו בוקר נהדר!

     

    ובנוסף –

     

    למשתתפי הסדנה: תודה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדי בת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

     

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

     

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים זה 8 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

     

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "...ואיזו חגיגה היתה שם... - שף אבנר לסקין במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "...ואיזו חגיגה היתה שם... - שף אבנר לסקין במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה