עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הכשרון של רות קרוואני - סדנה במטבח של מאיר השמן

    30/6/11 10:44
    2
    דרג את התוכן:
    2011-06-30 19:19:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ אוכל, מעשים טובים, תרומה לקהילה ]

     

    לאמא שלי, פולניה בת 91, היה כשרון נדיר להפוך כל ארוחה (אפילו סלט וחביתה) לחוויה.  ביום ששי האחרון גלינו שרות קרוואני חוננה ביכולת הזאת ברמת על.

     

    רות, שהפלפל שלה זכה במקום הראשון בתוכנית "המנה של המדינה" של גיל חובב, הוציאה לאחרונה ספר בישול "לבשל בקלות עם רות", שמיועד לאנשים שפוחדים לבשל, ומוביל אותם מהמתכונים הבסיסיים ועד למתכונים מורכבים במיוחד.

     

    היום בסדנה, בעזרת בעלה, חיים,  היא הדגימה לנו מעט מכישוריה המופלאים, ומעט ממתכוני הספר.

     

    הכנו בצק שמרים (כמעט לחלוטין נטול שומן), שהפך אחר כך ללחמניות פציחות וטעימות. אותו הבצק יכול לשמש ללחם, פיצה או פוקצ'ה.

     

    הכנו קוסקוס ביתי (לא זה מהשקית!). קוסקוס זה בכל זאת עבודה, אבל בגירסה של רות – לא הרבה עבודה, והטעם... הטעם מצדיק את הטרחה ויותר!

    לצד הקוסקוס (ומעליו ומתחתיו) היה מרק ירקות, שהטעם שלו גרם לי להבין שיש לי ענין עם כשרון בישול יוצא דופן.

     

    ליד קוסקוס היו סלטים נפלאים – סלט דלעת, סלט גזר וירקות בתחמיץ.

     

    ולבסוף – חריימה מדג ברמונדי (זה מה שהיה בשוק), שגרמה לנו לנגב את הצלחת עד תומה.

     

    בסדנה השתתפו מספר זוגות של אם ובת, ואפילו שלושה דורות ממשפחה אחת. כולנו סיימנו את הסדנה כשחיוך ענקי מרוח על פנינו.

    אני חובב גדול של אוכל טריפוליטאי, אבל מוכרח להודות שמעולם טעמו לא היה כל כך מוצלח.

     

    רות

    ''

    חיים הסו-שף

    ''

    קוסקוס ביתי – מעט עבודה – המון טעם!

    ''

    הבצק שהפך ללחמניות

    ''

    מרק ירקות נהדר

    ''

    חריימה

    ''

    סלט דלעת

    ''

    ירקות בתחמיץ

    ''

    סלט גזר. הלואי והתמונות יכלו להעביר את הטעמים והניחוחות...

    ''

    מנת החריימה שלי: היו לה חיים קצרים – אך מאושרים :)

    ''
     

    תודה גדולה לרות, שגרמה לנו לסיים את הבוקר הלומי מזון, אבל עם חיוך ענקי!

    למשתתפי הסדנה: תודה על תמיכתכם במטבח ועזרתכם לילדי בת ים. אני מקוה שנהניתם מהסדנה לפחות כמוני. 

     

    ולכל אלה שלא השתתפו בסדנה: יש לי בשבילכם חדשות רעות וחדשות טובות.

    החדשות הרעות: החמצתם בגדול!

    החדשות הטובות: יהיו עוד סדנאות, וכדאי לכם להרשם (כדי שלא אצטרך להגיד "אמרתי לכם")

     

    להרשמה לסדנאות ולמידע נוסף – הכנסו לאתר המטבח של מאיר השמן

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעל הזנה לילדים הפועל בבת ים זה 7 שנים, ומופעל ע"י מאיר (השמן) שואף וצוות מתנדבים.

    המטבח מחלק כ-600 סנדוויצ'ים ביום לילדים "ששכחו את ארוחת העשר בבית", ומציע ארוחת צהרים חמה ומקום לבלות בו את אחר הצהרים לילדי בת ים הנזקקים.

    המטבח מנוהל על טהרת ההתנדבות, ומתקיים מתרומות של מצרכי מזון וכסף, ובעיקר מסדנאות אוכל, הנערכות בימי ששי, אשר בהן טובי השפים בארץ תורמים מכשרונם וזמנם כדי לסייע לצוות המטבח להאכיל את ילדי בת ים.

     

    הסדנאות במטבח הן חוויה מרנינה, ומשלבות הנאה מהאוכל ומפגש עם השפים הטובים והיצירתיים בארץ עם תרומה חברתית. הסדנאות מומלצות כדרך מרעננת (וטעימה) לבלות את יום ששי בבוקר, כמתנת יום הולדת למישהו אהוב או כבוקר גיבוש לקבוצה.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "הכשרון של רות קרוואני - סדנה במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    30/6/11 10:53
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-30 10:53:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    איזה יופי ! 

    הפוסט שלך נותן הרגשה של נוכחות במקום !

    מלא התפעלות ממפעלו של "מאיר השמן" ,

    תודה.

    30/6/11 19:19
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-30 19:19:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ברמונדי זה דג נהדר מקווה להרגיש טוב ולהגיע מחר אוכל בייתי זה הכי הכי

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "הכשרון של רות קרוואני - סדנה במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה