עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מאיר אדוני מביא את הטעמים של המזללה בסדנא אצל מאיר השמן

    13/6/11 12:59
    6
    דרג את התוכן:
    2011-06-17 10:11:58
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    [ מאיר אדוני, מאיר השמן, המזללה, מתכונים, סדנא ]

     ''

     ''

    השף מאיר אדוני המזוהה עם המסעדה כתית, פתח אתמול את "המזללה"

    ובא קודם אל מאיר השמן להדגים חלק מהמנות והטעמים.

    המזללה היא מסעדת ביסטרו חדשה בנחלת בנימין 57 במחירים שפויים.

    כאן לא תמצאו קציפות  או בישול מולקולרי אבל אוכל טעים ומעניין כנראה שכן.

     

    איך שנכנסתי למוסד הזה של מאיר השמן שמתרומות כאלו של סדנאות מאכיל ילדים שזקוקים לזה בבת ים, נפגשתי עם תבניות של קובנה אותו בריוש תימני משובח שיצאו מהתנור.

    ''

    ''

    גם לחמים נוספים שמאיר הביא עימו נפרסו והגיעו לשולחן שכבר היה עמוס בגבינות וסלטים, כפי שטרם נראה כאן. ואם כבר חגיגה אז מאיר הביא בתרומת חברת המשקאות הכרם יין סירה צרפתי מעולה, וגם חילק לחבר'ה פסטיס. בקיצור הבנתי שהולכת להיות כאן חגיגה של ממש.

    ''

    ''

    אני לגמתי מיץ אשכוליות אדומות שמאיר הביא מהמסעדה להנאתי.

     

    הקובנה באמת הייתה מעולה, אי אפשר להפסיק לאכול אותה, עם גבינה ובלי גבינה.

    מאיר הדגים את עשיית הקובנה והיה קשה לי לקבוע מה יש שם יותר? בצק או חמאה!

    הקובנה היא מתכון של צביה.

     ''

    קובנה של צביה

    מצרכים

    500 גר קמח רגיל

    250 גרם מים

    1 ביצה

    100 גר סוכר

    17 גר שמרים יבשים

    40 גר חמאה מזוקקת או שמן קנן קנולה

    200 גר חמאה רכה לפתיה ועיבוד

    אופן ההכנה

    מניחים את כל המוצרים במיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות במהירות נמוכה עד שמתקבלת מסה הומוגנית.

    עוצרים מכסים במגבת ונחים 15 דקות

    לשים שוב 2 דקות מהירות נמוכה ושוב מנוחה , חוזרים על שלב זה 3 פעמים

    מחלקים את הבצק ופותחים לפי ההדגמה:

    על משטח עם חמאה  פורשים למלבן של בערך 30 X 20 עובי 2 מ"מ מצפיםים  בחמאה ומגלגלים לגליל ואחר כלך את הגליל לשבלול

    נותנים לתפוח בתבנית עם דפנות גבוהות

    לאחר התפחה מברישים בעדינות עם ביצה וקצת חלב (להזהר שלא יפול)

    שמים בתנור 175 מ"צ 40 דקות .ץ

     ''

    הבית התאילנדי זו מסעדה תל אביבית ידועה והטעמים שם משפיעים על מאיר שמגיש לנו מנה אסיאתית המבוססת על אטריות שעועית .

    ''

    המרכיבים המאפיינים את המנה הם:

    אטריות שעועית

    רוטב דגים

    שעועית ירוקה חלוטה

    כוסברה, הרבה כוסברה

    אצות ירוקות ווקאמה

    נתחי דג אינטיאס טרי

    קשיו

    ועוד

     ''

    כל זה הופך להיות מנה תאילנדית מהמזללה שהיא מאוד טעימה ומלוחה בזכות רוטב הדגים…

    '' 

    ואם כבר יש אינטיאס או שולה או יילו טייל ( כולם אותו דג) מאיר אומר אז למה לא להכין ממנו מנה נטו? מאיר מניח כמה נתחים על צלחת, שמן זית, מיץ לימון ופרוסות פלפל ירוק חריף. בקושי מצאתי נתח לטעום הכל נחטף.

     ''

    כפיצוי מאיר הכין שרימפס קריסטל על שמן זית, ולימון עם פלפל ירוק חריף והרבה כוסברה.

    שניהם טעימים מאוד

     ''

    על הגז ראיתי סירים עם קובה. מאיר הביא עימו קובות ממולאות בשרימפס מהמזללה.

    ''

    כן, כמובן הוא הדגים הכנת קובה תוך שהוא מדגיש את המקור הכורדי שלו. ההמלצה שלו זה להכין עם גריש וסולת.

     

    קובה

    מצרכים

    500 גר ג'ריש

    200 גר סולת

    200 גר קמח

    כף סוכר

    כפית מלח

    100 כר שמן קנולה

     

    מילוי

    כל אחד לפי טעמו

    בסדנא השתמשנו בתערובת של בורי ושרימפסים חתוכים לקוביות ותיבול מלח פלפל כוסברה קצוצה

    אופן ההכנה

    משרים את הג'ירש לשעה במים (2 ס"מ מעל גובה הג'ירש)

    מסננים וסוחטים

    מערבבים עם שאיר החומרים

    מניחים לנוח שעה

    ממלאים במילוי

     ''

    אישית הייתי מעדיף קובה אורגינל עם בשר וצנובר..

     

    המנה הבאה שהשף הכין הייתה טורו: החלק המשובח ביותר של הטונה משהו משויש כמו קובה.

    קודם הוא כבש אותם בשמן ואחר כך צרב אותם עם מבער והגיש על סלט חומוס מצויין שהוא הכין ( לצערי חסר לי מתכונים ואני מקווה להשלים)

    ''

    בסלט היה חומוס מקולף שהוא צלה במחבת עם בצל סגול ושבבי סלרי קצוצים. לסלט הוא הוסיף צימוקים !! חובה לנסות את הטוויסט הזה. עשבי תבלין מכל הסוגים שאפשר ושהיו לו בסביבה. וכאילו לא די גם סלסה ירוקה מעשבי תיבול בסגנון פסטו, טחינה גולמית כל הכבודה מונחת על מצע של יוגורט מצומצם וסמיך.

     ''

    ''

     

    ''

    דיי! אין על הסלט הזה ועם הטורו כבר לא ידעתי מי יותר טוב ממי.

     ''

    מנה עיקרית בטן של חזיר על מצע סלט טקסני מתירס טרי ובייקון.

    כל בשר לבן כמו עוף עד חזיר מומלץ להשרות לפני הצלייה בסוג של משרה\ מרינדה\ בריין

    למשך 48 שעות לקבלת עסיסיות.

    המשרה של מאיר הוא:

    מצרכים

    4 ליטר מים

    260 גר מלח הכשרה

    150 גר סוכר

    עשבי תיבול לפי טעם

    משרים יומיים

    עוף בין יומיים לארבע ימים

    '' 

    את הבטן חתכו לנתחים נאים שטוגנו על המחבת בקונפי של….שומן חזיר ושום.

    לצילחות הכינו מצע של רוטב ברביקיו עם טבסקו, עליו הניחו את הסלט של התירס שהועשר בג'ינג'ר מסוכר, בצל, בייקון,וסלרי ושהוקפץ ולאחר שהנתחים הונחו קישטו בבמיה מוקפצת.

    ''

    ''

     

    מנה נהדרת, שרק טעמתי נגיעה בגלל ההימנעות שלי משומנים לאחרונה. אבל הסלט… מדהים וטעים באטרף.

     

    סלט מצע לבטון חזיר (כמויות שהיו בסדנא)

    20 קלחי תירס טרי (גרגירים בלבד)

    0.5 ק"ג קוסטיצה חתוכה לקוביות קטנות ( בייקון)

    2 ליטר בצל סגול חתוך לפרוסות דקות

    1 ליטר סלרי עלים

    1 ליטר אגוזי מלך קצוצים ואפויים

    שמן קנולה

    מלח פלפל כמון

    מטגנים בצל  והקוסטיצה מוסיפים את הסלרי תירס לאחר מכן אגוזים

    מתבלים במלח פלפל וכמון

     

    מנה אחרונה סורבה "פלודה" עם אטריות שעועית, רוזטה, פירות יער וליקריץ למי שהיה מעוניין.

    מתכון הפלודה

    0.5  ליטר חלב

    70  מ"ל רוזטה

    100  מ"ל מי ורדים

    100  מ"ל סירופ סוכר (1:1)

    איטריות אורז מושרות במים

    חלבון ביצה

    למכונת גלידה

    טעם מעניין וחדש וכן זה היה טעים מאוד.

     ''

    לצידו של השף פעלו סנדו, נעמה, ומאיה.. הופגנה שם עבודת צוות מדהימה, והעיקר טעימה.

    אני אשתדל בהזדמנות לעבור לצלם גם במסעדה…

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מאיר אדוני מביא את הטעמים של המזללה בסדנא אצל מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    13/6/11 17:46
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-13 17:46:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אני לא יודעת מה עם אחרים אותי הקובנה משכה הכי הרבה.

    --
    מנהלת קהילות האוכל
    13/6/11 18:26
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-13 18:26:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הקובנה הזו זה בריוש תימני משודרג

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    14/6/11 09:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-14 09:55:13
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    רשימת ההמתנה הייתה מלאה לסדנה הזו...
    לצערי הרב.
    נראה מדהים !

    14/6/11 18:21
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-14 18:21:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מרוב דברים טעימים התבלבלתי ....

    --
    אם חיים מספיק זמן, הכל קורה. ואז כמה מהדברים קורים שוב.
    15/6/11 00:08
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-15 00:08:32
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: איבי מלכת האור 2011-06-14 09:55:13

    רשימת ההמתנה הייתה מלאה לסדנה הזו...
    לצערי הרב.
    נראה מדהים !

     

    בסופו של דבר היה שולחן שלם + מקומות פנויים. חבל שאנשים נרשמים ולא מגיעים ובכך דוחקים את האחרים


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    15/6/11 16:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-15 16:12:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הקובנה הטעימה ביותר בארץ נמכרת בדוכן התבלינים הכחול בשוק פתח תקוה (ליד מעבר החציה). לא טעמתי קובנה טעימה ממנה.
    17/6/11 10:11
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-06-17 10:11:58
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הכל נראה נהדר וטעים במיוחד!!! שווה ללכת לסדנא שכזו!

    --
    מיכל חורזת ויוצרת תכשיטים מחרוזים. מוזמנים גם לדף שלי בפייסבוק. https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%96%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%AA%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/119778181436508


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מאיר אדוני מביא את הטעמים של המזללה בסדנא אצל מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה