עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תערוכת מבשלים 2011

    6/4/11 22:35
    3
    דרג את התוכן:
    2011-04-08 17:36:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     ''

    תערוכת מבשלים היא הבמה השנתית למפגש פנים מול פנים של היצרנים, הקמעוניים, הסוכנויות, בתי הבד והיקבים ויצרני מזון עם הלקוחות כמוני וכמוך וכל אחד שיש לו צורך במגע עם האוכל.

    '' 

    זה המקום לבוא עם רשימת קניות כי המחירים כאן הם משהו שלא תפגשו. הנחות משמעותיות ובכל הזדמנות לפגוש מוצרים חדשים שלא פוגשים כל יום והמון המון שפע.

     ''

    ''

    השנה תערוכת מבשלים הצטיינה בסדר ובארגון מופתי. גם החלוקה בין הביתנים ותוכנם עשתה הרבה שכל. בביתן הראשון התמקמו רוב יצרני הציוד. ראיתי כאן את אלקטרה, את BOSCH את מכונות האספרסו מיצרנים שונים,  GORU עם יציקות הברזל והקומקומים המדהימים.

    ''

    Yaxell | Woll עם סירים בציפוי טיטניום וסכינים שעשויים כמו חרבות יפניות.סכינים של צווילינג,  וקרמיקה לבישול של אדמה. ועוד, ועוד. גם עיתונים, ספרי אוכל ותחנות שידור כמו ערוץ האוכל – איך לא?

     ''

    בקצה הביתן מיקמו את אגף היין ובו בלטו יקב טפרברג, יקבי כרמל מזרחי, יקב בנימינה עם סדרת יוגב, וכמובן יקבי רמת הגולן. הטעימות ברכישת כוסית בתשלום. המפגש עם סדרת היוגב  היתה לי חידוש מה עוד שיש להם חוברת עם המלצות לבישול ביין שאהוב עלי במיוחד.

    ''

    ''

    יוגב זה לא רק יין זה גם שמן זית והמתכונים בהתאם.

     

    מכאן יוצאים אל הביתן של האוכל. ( בעיקר אוכל)

    ''

     

    ''

    מיד בכניסה ליד מוצרי הפרזול של יעד, נמצאה הבמה הראשית מחד התשואות של הקהל מאידך הרעש והרמקולים לא אפשרו לי להבין שמדובר בבמה מרכזית . בשנה הקודמת , הסדנאות ואפילו הבמה הראשית זכו לקצת יותר ספייס וכבוד. אולם חברים מספרים לי שהנס ברטלה,  אבי ביטון, אביב משה, מיה דרין, מיכאל כץ ועוד מופיעים שם.

     

    הביתן הראשון שפניתי אליו היה כמובן הביתן של פיין קוק של יאיר פיינברג והחידושים שלו עם הוואקום והטרמומיקס. אלו מוצרים מתקדמים שעושים את האוכל טעים יותר בריא יותר וקל יותר להכנה. השימוש בוואקום מאפשר גם שימור  בריא ללא הקפאה.

     ''

    ''

    בביתן השני טעמתי מוצרים מסדרת המקולפים – בטטות ותפוחי אדמה צלויים שנמכרים טריים ומקולפים באיכות מעולה ויכולים לתת מענה לעקרת בית עסוקה. הם משווקים על ידי חברת פאר לי ואם תמצאו היכן משווקים אותם נשמח לדעת!

     ''

     

    קמח שטיבל, זה המקום למצוא חידושים בענף הקמח כעת יש לנו שני מוצרים שחובה לנסות שטיבל 18 אכצן – קמח חלה אני בקרוב מאוד הולך להכין חלה לשבת…

    ''

    ''

    ואני אישית לראשונה נפגשתי עם קמח מיוחד להכנת פיצה ופוקצ'ה משהו שאם מדברים על מאפים אני מתמחה בו.

     

    אחרי הקמח עוברים למוצרי קמח דורום ואת אלו מוצאים בביתן הנפלא של " פסטה דלה קזה".

    ''

    ''

    משה בראל האכיל אותנו מעדנים בשנה שעברה והוא ממשיך את המסורת. מוצרי פסטה טרייה שאני יכול ללא רבב להכריז עליהם הכי טובים בסיווג מסחרי בארץ. אכלתי כאם כמה סוגי רביולי וקניתי וקניתי … 

     
     
     
     
     
     
     

     

    '' טורטליני חדש עם סלק

     

     

    פטריות מסוגים שונים הוצגו ונמכרו בדוכן של חוות השמפניון, חבל שלא הכינו כמה דגימות לטעום…

     ''

    ''

    השנה יצא להכיר באמצאות התערוכה כמה שמני זית מבתי בד שלא הכרתי קודם ובכל דוכן היו טעימות, טעימות.

    שמן זית של שחם מכרם שנטע לפני 12 שנה באזור כפר קיש למרגלות התבור, כאן האדמה, האקלים והאהבה מייצרים שמן זית מעולה.

    ''

    ''

     

    שמן זית של יד מרדכי היה נדמה לי בביתן הראשון לפני היין, כרגיל עץ זית שהובא לכאן עיטר את הביתן במרכזו, אני מכיר ומשתמש בשמנים שלהם אז דילגתי.

     ''

    מאידך בשמן גשור שהוא היצרן שהוכרז במקום הראשון עם כמה מדליות זהב בתחרות הטרהאוליבו אשתקד התעכבתי וטעמתי ואהבתי.

     ''

    את פח השמן דווקא קניתי בדוכן של שמן מגל, מדובר על שמן זית מזן פיקואל שאני חושב שהוא ברמה בינלאומית.

     ''

    גם פגשתי שמון זית טעים של משק יובל בכפר מהר"ל שגם הוא גדל כל קרקע טובה.

     ''

    שמני הזית הולכים ותופסים נפח בתערוכות וכמו היקבים כמה שיהיו לנו יותר כך נזכה לתחרות על האיכות בה רק הצרכן מרוויח.

     ''

    " אדמה" זו חברה המייצרת קרמיקה לבישול ואפיה במטבח בסטודיו שלהם , הנאים הכלים? נאים. יש לי אחד כזה בבית וכאן קיבלתי הסברים מה להכין בו, נפגש בקרוב..

     ''

     

    קוויאר ואיקרה מהאוקיאנוס או מאצות זו שנה שניה שאני פוגש בהם , נחמד.

     ''

    "מוטי שף" אני מכיר את השם אולם לא נפגשנו , כאן בתערוכה יצא לנו להכיר ולי לטעום את המטבלים שלו שהם ברמה אחת מעל כולם. הממרחים טבעיים על בסיס שמן זית ומוצר טבעי.

    חבל שלא קניתי.

    ''

     

    משק יעקבס הרים דוכן של הגבינות שנמצאות במקום הראשון בארץ מבחינתי, לא ספק כפי שכבר הצהרתי פעם " כבר לא צריך לנסוע לחו"ל יש לנו את יעקבס" עדיין יש לי גבינות שלהם מהביקור האחרון במשק.

    '' 

    " TOMIN " זה דוכן של מוצרי מזון איכותיים תוצרת חוץ את המוצרים ניתן למצוא רק במקומות איכותיים בין היתר בעדן טבע ולגעת באוכל, קניתי אנשובי..

     ''

    עוד גבינות איכותיות ניתן היה למצוא בלה פרומז'רי דוכן גדול  ומפאת הצפיפות ויתרתי על הטעימות.

     ''

    עין כמונים הציגו תוצרת ממשק החלב שלהם, רק חלפתי על פניו.

     ''

    ליה שוקולד היה מפתה מאוד, לצערי או שמחת הדיאטנית שלי אין להם סניף בראשון לציון ואם יש אל תגלו לי!!!

     ''

    אחרי כל האטרקציות הגסטרונומיות בביתן השני חזרתי לביתן הראשון כיוון ששמעתי שאחד השפים מהחברים שלי בפייסבוק מציג שם, את ההצגה אפשר לראות בסרטון שצילמתי.

    http://www.youtube.com/watch?v=KTSuRFDBkXs&feature=player_embedded

     

     

    ''

    מה שחשוב להוסיף לגבי השף יניב פרטוש כי הוא מנהל את מבשלים באהבה – פרתם, שם נערכות סדנאות מיוחדות המשלבות גיבוש ואוכל ואני מניסיון יכול לסמוך את ידי על זה , מה עד שיש שם יועצת ארגונית שמניחה את אבני היסוד לגיבוש הארגוני בצורה מקצועית.

     ''

    זהו, מכאן ערכתי סיבוב מהיר בדרך ההפוכה לאסוף את כל הקניות וחזרה.

     

    בשבילי בכנות התערוכה זה פן חברתי, קשה לאיש אוכל בצפיפות  למצוא אוזן קשבת ולזכות בידע מקצועי ובעצם סיכמתי לעצמי ביציאה שזה היה בזאר לא רע אבל בזאר ולא תערוכה כבשנה שעברה וחבל.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תערוכת מבשלים 2011"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    7/4/11 07:22
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-04-07 07:22:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היה כיף השנה והרבה יותר מאורגן מאשר שנה שעברה וזה טוב. לא אהבתי את הרעיון שמספר יקבים מטעימים יין אבל חינאווי הוא היחידי שמוכר. התוצאה היתה שלמעט שניים, לא ראינו בכלל יקבי בוטיק או יקבים פרטיים בתערוכה. אני רואה בזה טעם לפגם...
    7/4/11 07:46
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-04-07 07:46:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: אלעד וזהו 2011-04-07 07:22:46

    היה כיף השנה והרבה יותר מאורגן מאשר שנה שעברה וזה טוב. לא אהבתי את הרעיון שמספר יקבים מטעימים יין אבל חינאווי הוא היחידי שמוכר. התוצאה היתה שלמעט שניים, לא ראינו בכלל יקבי בוטיק או יקבים פרטיים בתערוכה. אני רואה בזה טעם לפגם...

     

    היה יותר מאורגן ,נכון ( פרט לגבעות המגשילות בביתן השני) אך היה פחות אירוע פודיס ויותר בזאר.

    לא היו חדרי סדנאות, לא ניכרה פעילות  שפים הרבה פחות ביתנים  . לא התלהבתי


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    7/4/11 17:12
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-04-07 17:12:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בתור אחת שרצתה ולא הצליחה לבקר בתערוכה , תודה על תיאור ההתרשמות שלך מהתערוכה. חשתי שכאילו הייתי.

    --
    זיוה קופר
    www.melaketet.com
    8/4/11 17:23
    0
    דרג את התוכן:
    2011-04-08 17:24:13
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הייתי ודיי התאכזבתי....

    נכון שהיה יותר מסודר ומאורגן משנה שעברה אבל לא נפלתי בכיסא מהמחירים (שהיו יותר גבוהים מאשר בסופרים) לא מצאתי חידושים מיוחדים (הן במוצרי החשמל, הן בכלים והן במזון) מעבר למה שהיה גם בשנה שעברה או מה שיש כמעט בכל סופר...

    קניתי שמן זית בתיבול אורגנו וטימין שבאמת היה סוף הדרך וגבינות של עין כמונים שבכל הזדמנות אני קונה מהם וזהו....

    חלק מהיצרנים משנה שעברה לא הציגו השנה וגם נציגות של המגזין "על השולחן" בלט בהעדרו...


    --
    דברים קורים כי הם צריכים לקרות, ואין שום מקריות בחיים.
    8/4/11 17:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-04-08 17:36:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    פספסתי ולא הייתי בתערוכת ''מבשלים'' אך אתה ערכת כל-כך יפה את הדיון. אז כל הכבוד ותודה על הצילומים והעריכה והכתיבה שלך. ממני באהבה רינת

    --
    רינת אגרנט


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תערוכת מבשלים 2011"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה