עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סיור קולינארי וארוחה של חומרי גלם מקומיים ב- 1868

    18/1/11 13:32
    4
    דרג את התוכן:
    2011-02-14 13:59:35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הוזמנתי לקחת חלק בסיור עיתונאים מקדים לסיור קולינארי באיזור ירושלים, אני מאלו שאוהבים את ירושלים אבל מרחוק. לא מצליחה להתקרב לעיר הבירה שלנו ולא מצליחה למצוא בה את עצמי חיוך

     

    הסיור הוא יוזמה של יענקלה תורג'מן, שף ואחד מבעלי מסעדת 1868 בירושלים. במטבח המסעדה עושה השף שימוש בתוצרת מקומית ועונתית והוא גם זה שיוביל את הסיורים  אל יצרניים מקומיים אותם ניתן למצוא במסעדה.

    ''

    צילום יח"צ

     

    הסיור התחיל ביקב צרעה, בו התקיימה טעימה מודרכת של יינות והרצאה קצרה  על היקב. לא אדווח על ההרצאה כי חבל להרוס את הסיור המהנה, אבל כמה פרטים קטנים, היקב הוקם בשנת 1993 והיא מבין הראשונים שיצאו מהקואופרטיב.

    ''

     

    במהלך הביקור נטעמו מס' יינות, להזכירכם אני בכלל לא שותה ויכולה להעיד רק על תגובות הסביבה חיוך

    בין היינות היו יין שורש בציר 2009 ו-2007, מהסביבה הבנתי שליינות טעם מתקתק, נעים והוחמא ע"י האנשים. אגב, שמות היינות נקבעים עפ"י שם הכרם ממנה נבצרו הענבים.

    ''

     

    לסיור הצטרפה חברה שרצה הגורל והיא לא כל כך מחבבת יינות וכשטעמה את היין האחרון פלטה לא במכוון WOW! התגובה הגיעה אחרי שטעמה את יין הקינוח or  (אור) בציר 2006. מדובר ביין קרח שמיוצר מענבים קפואות, שבסחיטה מוציאים יין עם 50% סוכר, היין נמכר אך ורק ביקב.

     

    משם המשכנו אל חוות פטריות תקוע, לראות מאיפה בעצם מגיעות הפטריות.

    ''

     

    קבלנו הסברים על מעגל החיים של הפטריה, מאיפה בדיוק היא מגיעה ומה בעצם אנחנו אוכלים חיוך


    ''

    מזה, בדיוק זה מגיעה פטריית היער חיוך

     

    אחרי הסיור הגישו לנו לטעימה מבחר פיטריות מוקפצות עם עגבניות לחות, כשכל המרכיבים נמכרים בתקוע וכמובן שאחרי זה יצאנו במסע קניות מטורף של פטריות חיוך

    ''

     

    ''

    כוורת פיטריות חיוך

     

    סיימנו את החלק הסיורי והמשכנו אל מסעדת 1868, לארוחת הצהריים שהורכבה ממרכיבים שראינו במהלך היום. במסעדה פגשנו את גיא הקצב מאטליז רפאל ציקבא שהסביר לנו על חלקי הבשר והדגים פירוק בשרים בהם כתף טלה ופריים ריב.

    ''

     

    בין לבין הצלחנו גם להתחיל את הארוחה, התחלנו עם מרק פטריות יער (מתקוע כמובן) עם ערמונית בגריל, לחמניית פיטריות פורצ'יני ותימין. מרק פטריות ששילוב הערמונים בו היה מעולה, אני הרגשתי קצת בחסרונה של החמאה אבל מדובר במסעדה כשרה אז No Butter חיוך

    טרטר דג ים לבן, קרם אבוקדו לימוני, פלחי הדרים וכוסברה עם קלמנטינה שיכורה מרמת רחל. אין כמו דג כל כך טרי שמרגישים ששחה כמה דקות קודם לכן, לדעתי היה צריך להוסיף עוד טיפה חמיצות והמנה היתה מושלמת.

    ''

     

    המשכנו עם ניוקי תפו"א בשילוב 5 סוגים של פטריות, ציר פטריות פורצ'יני ושום. הניוקי היו טעימים ונימוחים אבל לא אהבתי את הרוטב, ברוטב עושים שימוש בסוג של איולי שאמור להחליף את טעם השמנת שלא אהבתי. שותפתי לסיור התלהבה מאוד מהמרקם ומהטעם שהצליחו להגיע אליו בלי שמנת.

    פילה סלמון אטלנטי טרי עם קרם שומר וארק, גרגירי חומוס ולימונים כבושים, סלט שומר ואשכוליות אדומות. מנה שבמבט ראשון נראתה לי לא עשויה, בטעימה ראשונה הבנתי כמה טעיתי. שילוב מעולה של טעמי קרם השומר, חומציות המרכיבים וקרא נציות השומר עם סלמון שהיה מוכן בדיוק וטעים מאוד.

    ''

     

    הגענו למנת הבשר של הארוחה, נתח שייטל עם קונפי וקרם ארטישוק, רוטב מח עצם וקברנה סוביניון. נתח שייטל דק, עשוי מדיום כדי שלא יהפוך לצמיגי ברוטב מח עצם מעולה שהשתלב מצוין עם התרד.

    ''

     

    לסיום קבלתי את שוק חיי עם קינוח פרווה מעולה! מיילפי פינק ליידי עם שכבות פילו, קרם וניל דבש ולוונדר, תפוחי פינק ליידי צלויים בברנדי ורוטב שיכר תאנים. דפיי פילו קריספיים, עם קרם וניל פרווה מעולה, שילוב מומלץ של מרקמים וטעמים.

    ''

     

     

    מאוד אהבתי את מבנה המקום שיש לו היסטוריה, מדובר במבנה האבן הראשון שהוקם בירושלים ע"י יוצאי החומות בשנת (תנחשו) 1868. המקום משרה אווירה ירושלמית חמימה כשקשתות התקרה רק מוסיפות למראה המקום חיוך

    ''

     

    הציון שלי 5 מתוך 5, מאוד נהנתי מהסיור ואפילו מטעימת היין שלא טעמתי, האווירה וההסברים הפכו את היום למעשיר ומהנה כאחד.

     

    מומלץ לבקר באיזור ירושלים ואם זה משתלב לכם עם הסיור מה טוב. 

    נתראה בירושלים חיוך

    אודליה

     

     

    עלות הסיור : 250 ש"ח

    תאריכי הסיור הקרובים: 28.01, 25.02 ו-25.3, כשמספר המקומות בכל סיור מוגבל.

    יש להזמין מקום מראש בטלפון: 02-6222312, 050-5614242

    מייל: 1868@1868.co.il

    http://www.1868.co.il/


    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סיור קולינארי וארוחה של חומרי גלם מקומיים ב- 1868"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    18/1/11 16:54
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-18 16:54:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היתי שם ב 1868 פעם והיה נפלא חבל שהתיבה כאן צרה מלהכיל

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    18/1/11 16:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-18 16:58:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2011-01-18 16:54:29

    היתי שם ב 1868 פעם והיה נפלא חבל שהתיבה כאן צרה מלהכיל

     

    גיליתי שהקפה לא עשו התאמות לכרום 

    באקספלורר ראיתי כמו שצריך :-)


    --
    \"I never think of the future - it comes soon enough\" Albert Einstein
    14/2/11 13:59
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-02-14 13:59:35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איך לא הוזמנתי לסיור הזה ? :-)


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סיור קולינארי וארוחה של חומרי גלם מקומיים ב- 1868"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה