עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סדנת קאפקייקס עם שפית רות אוליבר אצל מאיר השמן

    25/12/10 18:54
    2
    דרג את התוכן:
    2011-01-08 09:38:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     ''

    רות אוליבר היא מורה קודם כל מורה ואחר כך שפית. אבל היא שפית נערצת ומוכשרת, כך שלמרות שאני בדרך כלל לא אופה הגעתי לסדנא שלה.

     

    אחת ההתמחויות שלה זה מתוקים, אני לא בטוח שלכולנו זה חוקי בכלל, אולם כשראיתי שיש סדנת קאפקייקס עם רות אוליבר אצל מאיר השמן, נזכרתי בקאפקייס

    של " נאדין" בתערוכת מבשלים ונרשמתי.

     

    לצידה של השפית אוליבר עמדו הילה מ"עושים בישול", השפית סיגי ואלי

    להכנת קישוטים היא מטמפררת שוקולד לבן ושוקולד מריר מהם היא תקרוץ עיגולים לאחר הקירור.

    קאפקייק זו עוגה בחושה היא מסבירה המוגשת במיני או עם לא הבנתם בתוך מנז'טים.

    בתוך הקאפקייקס ניתן למלא מגוון מילויים: ריבה, שוקולד, נוגט, קרמים ומה שבא לכם.

    מגישים אותן בתוך העטיפות מהנייר.

    '' 

    קשה לעקוב אחריה, היא כל כך נמרצת, היא עובדת על המיקסר ומסבירה,

    מכינה מילוי אחרי מילוי הילה גם מאוד פעילה, מכניסה לתנור, מוציאה ,

    מכינה , מקשטת ומפעילה את המיקסר עם מילוי נוסף.

    ואם נוסיף לזה את סיגי ואלי נקבל חגיגה.

     

    קאפקייקס זה באמת חגיגה ועד שזכינו לביס הראשון יצאה לנו הנשמה…

    אבל משהגיע היגיעה העדנה.

     

    בצד רות הכינה מכסים – דסקית פרמזן לקאפקייק הכי מוזר : מלוח,

    המכיל בזיליקום וקרם עגבניות מיובשות ושום.

    אני רוצה לומר לכם שבסיומו של יום ולמחרת זה היה שוס גדול עבורי. טעים ומפתיע.

    '' 

    אבל קאפקייקס זה מנת קינוח והמתוקים שם העלו את רף הסוכרים שלי

    כך שעם כל אחד שיצא אלינו הצורך בסוכרים עלה ורף ההצלחה רק התקדם.

     

    תוך כדי עשייה של מילוי כזה או אחר, שרית בצד מכניסה לתנור את את אלו

    שאלי מילא בצד בשקט ורמות הציפייה שלו איבדו את הסבלנות.

                                                                     

    '' 

    ''

    ''

    אבל זאתי מכינה לנו אמולסיה עם מים פושרים או רותחים וחמאה ונכנסים שם חומרים

    וההמולה של שני מיקסרים עובדים ביחד משגעת אותי. אני רעב.

     

    איך יודעים שהקרם מוכן היא שואלת ועונה: "נשארים סימנים עמוקים בתוך הקרם כשמוצאים את הערבל" מה איכפת לי סימנים אני אומר לעצמי , תוציאי כבר משהו לעם.

     

    אבל לא! היא חייבת להכין קרם חמאה:

     

    הנה המתכון של רות אוליבר:

    קרם חמאה 2

    220 גרם חמאה רכה

    4 כוסות אבקת סוכר

    2 כפית וניל

    1/4 כוס חלב

    מקציפים במקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר עד שהופכת לאוורירית מאוד

    מוסיפים וניל וחלב לאט לאט מקציפים עוד 5 דקות לקבלת קרם חלק.

    *ניתן להעשיר את טעם הקרם בתוספת תמציות טעם כגון – סיגליות,מי פריחת הדרים, מי וורדים, מנטה,שקדים ,משחת פיסטוק, משחת נוגט, נס קפה ותבלינים ,1-2 כפות ריבה פירות יער או אוכמניות

     

    יש גם קרם של במבה אדומה שכאשר טוחנים אותה ומערבבים עם שמנת מתוקה ,

    מקבלים קרם יפה רומנטי כמו ברבי. אבל אישית הכי פחות אהבתי אותו בגלל החתיכות.

     

    הקאפקייק הראשון המלוח היה באמת מעולה טעים אם בא לכם להכין הנה מתכון של רות אוליבר:

     ''

    קאפקייק מלוח במילוי קרם עגבניות ושום

     

    החומרים ל-16 יחידות קאפקייק:

    6 ביצים

    300 מ"ל יוגורט

    100 גרם חמאה מומסת

    צרור עלי בזיליקום, קצוץ

    2 בצלים, קצוצים דק ומטוגנים להזהבה

    4 גרם מלח

    2 גרם פלפל שחור טחון

    200 גרם קמח

    20 גרם אבקת אפיה

    160 גרם גבינת טל העמק מגוררת

     

    לקרם-

    100 גרם ממרח עגבניות מיובשות

    3 שיני שום כתושות

    250 גרם גבינת מסקרפונה

    לדיסקית פרמזן-

    150 גרם פרמזן מגורר דק . במיקסר מצויד בוו גיטרה מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים,   

    כולל הבצל והבזיליקום.

    מוסיפים תבלינים, קמח ואבקת אפיה ולבסוף מוסיפים את הגבינה.

    מזלפים לתבניות מאפינס משומנות.

    אופים כ-15 דקות ב-190 מעלות, עד שקיסם הננעץ בתערובת יוצר עם פירורים לחים.

    לקרם- מקציפים מסקרפונה, שום וממרח עגבניות לקרם יציב ומעבירים לשק זילוף.

    לדיסקית פרמזן- על משטח סיליקון מפזרים 16 עיגולים דקיקים של פרמזן מגורר.

    אופים ב-190 מעלות עד הזהבה קלה. מצננים ומעבירים לכלי אטום.

    הרכבה- בעזרת כפית פריזיאן מרוקנים מעט ממרכז כל קאפקייק וממלאים בקרם.

    מכסים חזרה בבצק שהוצא. מורחים מעל שכבת קרם דקיקה ומדביקים דיסקית פרמזן קריספית.

     

    אחרי זה היה לנו קאפקייק עם קרם פיסטוק או משהו

    ( אני תלמיד גרוע ואני יותר מצלם מאשר עוקב וכותב)

     ''

    יש מילוי ויש ציפוי וכלאחד צריך להכין ( אפשר מראש) לצורך המילוי צריך לחפור ולהוציא כובע,

    ואת הציפוי מזליפים ומקשטים עם דסקית תואמת וקישוטים.

    אין גבול לדמיון.

     

    אז טעמנו כמה טעמים וכמה סוגי מילוי והכל היה טעים וסייע מאוד לתאים להתפתח.

    '' 

    היה עם ציפוי לימון קארד, והיה במילוי גנאש שוקולד מריר ושוקולד לבן או חלבה או חמאת בוטנים והיה קרם מרשמלו, קרם שוקולד וקרם חמאת בוטנים והכל כל כך טעים.

     

    בקיצור הנה מתכון בסיסי לקאפקייק מאת רות אוליבר ואם אתם רוצים עוד פרטים או מתכונים של הקאפקייקס או המילוי או הקרם תבקשו נראה מה יש לי.

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סדנת קאפקייקס עם שפית רות אוליבר אצל מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    26/12/10 20:35
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-12-26 20:35:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נראה מדהים... אשמח למתכוני קרם המרשמלו וקרם חמאת בוטנים שדרך אגב- מתאימים לקאפקייקס וניל או שוקולד?
    26/12/10 23:24
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-12-26 23:24:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: הילה פלד שאול 2010-12-26 20:35:29

    נראה מדהים... אשמח למתכוני קרם המרשמלו וקרם חמאת בוטנים שדרך אגב- מתאימים לקאפקייקס וניל או שוקולד?

     

    קרם מרשמלו

    180 מ"ל חלב

    200 גרם מרשמלו

    1 כפית נס קפה

    2 כפות ליקר פרנג'ליקו

    250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת

    בסיר קטן על אש נמוכה מערבבים מרשמלו, חלב וקפה עד שהמרשמלו נמס, מוסיפים ליקר ומצננים עד שהתערובת מתייצבת מעט מקפלים פנימה קצפת

    לדעתי מתאים לוניל


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    27/12/10 09:16
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-12-27 09:16:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תודה רבה. אנסה ואדווח
    8/1/11 09:38
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-08 09:38:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ששת, כבוד. דיווח מרשים

    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סדנת קאפקייקס עם שפית רות אוליבר אצל מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה