צטט: רועי המתעניין 2011-04-02 12:02:57
.
אסף במה למעשה תלויה הכנסת הספרים למבצעים? מה הופך הוצאה אחת להיות כזאת שספריה נמכרים במבצעים לעומת הוצאה לאור אחרת שספריה אינם נמכרים במבצעים? מדוע לדעתך לא כל מו"ל מצליח שספריו יוצגו על השולחנות?
השאלה הנכונה אינה מדוע מוציאים לאור לכאורה 'לא מצליחים' להציג את ספריהם במבצעים הרבים', אלא 'מדוע ישנן הוצאות לאור רבות שמסרבות להשתתף במבצעים הללו'.
ישנן הוצאות לאור שמוכנות להציג את ספריהן במבצעי ה'4 ב-100', ישנן כאלה שמציגות את ספריהן במבצעי ' 7 ב-100' , ישנן הוצאות לאור המוכנות למבצעי 'ספר שני בשקל' וישנן כאלה המוכנות לחלק ספרים בחינם...
לעומתן ישנן הוצאות לאור שחושבות שכדי לשלם תמלוגים הוגנים לסופרים, כדי לשמור על הצביון המיוחד של שבוע הספר העברי ובעיקר כדי שלא להגיע למצב שהוצאות לאור ימנעו מלהוציא לאור ספרים מסויימים בתנאי השוק של היום, או אף לסגור את שעריהן, הן לא מוכנות להשתתף בסחרור שאחז בשוק הספרים בארץ.
ברור לכל שבמחיר של 20 ש"ח לעותק של רומן מקור או ספר מתורגם, אף גורם בענף הספרים לא יכול להרויח (מלבד החנויות עצמן שיש להן הכוח להכניס את הענף לסחרור ולקבוע, נכון להיום, את תנאיו).
אותן הוצאות לאור שלא מוכנות להשתתף במבצעים הללו, משתדלות לשנות את המצב ולשם כך אף גוייסו חברי כנסת ושרי ממשלה רבים החושבים שהמצב הנוכחי הוא הרה אסון לשוק הספרים בארץ, כדי לדון בסוגיית ההנחות המטורפות ובהשלכותיהן ארוכות המועד על עולם הספרים כולו.
העניין נדון בהרחבה רבה בשנתיים האחרונות וכעת מחכים להמלצותיה של וועדה בראשות השרה לימור ליבנת, שהתבטאה לא אחת כנגד מבצעי המכירות הללו.
בברכה,
חנוך סער - מו"ל
סער הוצאה לאור - החברה בהתאחדות המו"לים
www.h-saar.co.il
/null/text_64k_1#