צטט: עופר 1962 2010-11-05 18:33:20
צטט: סימן קריאה 2010-10-24 08:30:53
השאלה הגדולה היא עד כמה ואם בכלל מגיעים ספרי ההוצאות שבמימון המחבר לחנויות הספרים.
לפי מה שהבנתי הכול תלוי בהוצאה לאור. יש הוצאות לאור במימון המחבר שהן דואגות לשיווק הספרים בחנויות הספרים והספרים אמנם מגיעים לחנויות הספרים וחלקם גם הופכים לרבי מכר, ויש הוצאות במימון המחבר שהספרים לא משווקים כלל לחנויות.
השאלה הגדולה היא שאלת השיווק ופחות שאלת ההפצה. כאשר מספר גורמים חוברים יחדיו לתמונה כוללת:
א. חשיפה בכלי תקשורת. חשיפה אפקטיבית. מוסף שבעה לילות לעומת מקומון בבאר טוביה.
ב. זמינות בחנות- היכן הספר שלך מוצג? ליד היציאה לשירותים או על המדפים המוזמנים על ידי ההוצאות הגדולות?כמה שבועות/ימים מוצג הספר בחנות להתרשמות הקונים.
ג. זה לא ספר זה.....- היא איך להפוך ספר אחד שלך , כותב אנונימי למשהו ששווה לרוץ אליו. אחת התשובות בעיני לכותב מתחיל היא- חישבו היכן היתרון היחסי שלכם ושם תמכרו אל תמכרו את הספר כספר בחנויות, הסיכוי להרוויח מאוד מאוד נמוך. היום קונים ספרים על משקל. מעל גבכם קרב מדומה של איילי ההון של הספרים- צומת וסטימצקי עם הורדות מחירים שאין לך , ככותב מתחיל יכולת להתחרות בהם.ומעל הכל- אף אחד לא באמת מחפש אותך , או רוצה לגלות אותך.
כאומן של כתיבה, אתה בדרך כלל פחות בנושאים של שיווק ודווקא בגלל זה, לדעתי, שווה לשקול הוצאה של מספר מצומצם של עותקים לחברים ולמשפחה בדפוס קטן בשיטה דיגיטאלית .אם זה יתפוס ואנשים יתחילו לרוץ אחרייך- איפה אפשר להשיג את הספר המדהים, מזעזע אמות סיפי הנפש שכתבת, הוצא עוד 30 עותקים. ככה תצמצם הפסדים.
ומי שיש לו כח לעסקים שיבנה תוכנית עיסקית לספר ויפיץ אותו בלי עזרה בדרכים אחרות- הרצאות, תרומות של תאגידים גדולים, בשיתוף עם מפעלים/חברות הייטק וכו'. ורק בשלב שיש ביקוש לצאת לחנויות .
בברכת- "הבא לאוהבך השכם לאוהבו"
איילת
/null/text_64k_1#