עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ניר צוק בסדנה כייפית אצל מאיר השמן

    2/10/10 13:47
    4
    דרג את התוכן:
    2010-10-07 12:36:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שף ניר צוק הגיע למאיר השמן והגיש לנו סדנה כייפית מהנה ומלאה טיפים.

    ''

     

    ניר צוק המוכר לנו מנועה ביסטרו , מקורדיליה ולאחרונה מהפרויקט של חוות צוק, אותו ניר צוק שהולך מבית לבית בתכנית הטלוויזיה של ערוץ 10 ורק לא הגיע אלי.. הכל בהתנדבות כולל כל החומרים לסדנה.

     

    הרבה חובבי אוכל מגיעים למוסד הזה של מאיר השמן בימי שישי לסדנאות ובכך תורמים למפעל החיים שלו  - האכלת ילדים שנמצאים במצוקה כזו או אחרת ועוד.

     

    ניר אומר כי המטרה שלו היא להעניק השראה ובטחון עצמי למשתפים ובהחלט אופן הטיפול שלו במוצרים  מאפשר לכל אחד להבין שכן זה אפשרי!

     

    על מנת להזיז את העניינים ניר פתח בהכנת קוקטיל שהכיל מים סוכר מרווה, מיץ לימונים צעירים בוסר זעירים, זירעוניי כוסברה קלויים, הל וודקה וקרח כתוש. באמת משהו שמזיז עניינים.

     

    בזמן הזה ניר בישל אורז עד לכדי כשמונים אחוז מההכנה, אשר ישמש אותו למילוי הדלעת אותה הביא, חצה ורוקן. המילוי היה אורז, צימוקים שחורים, פלפל חריף, בשר טלה, ועלי שומר. בטח עוד משהו שלא קלטתי.

     

    ניר גם טיגן פלפלים מסוג " פדרון" בעלי חריפות נמוכה וטעם נפלא והעביר בינינו מגש פלפלים שלא נגיד שלא היה טאפס.

    ''

     

    את האורז ערבב השף ניר צוק עם בשר טלה טחון משובח לא בישול, גם שומן אווז היה שם, חום האורז בישל את הבשר מיד. לזה הוא הוסיף- עגבניות שרופות (משוויה) קצוצות, פלפלים חריפים, מל"פ , עגבניות שרי קצוצות. ובצל ירוק ועל כל זה שמנת.. בקיצור אני לא יודע מה היה שם אבל זה היה נפלא.

    ''

     

    לניר יש יכולת ארגון כזה בראש שהוא מסוגל להכין כמה דברם בו זמנית ולהוציא אותם מתוקתקים. בזמן שהוא חתך פטריות, הוא ביקש מאחת האורחות שישבה סמוך אלי לנקות לו במיה. מאחרים ביקש לקלף לו בטטה קסביה- ארטישוק ירושלמי.

     

    אחת המנות הפשוטות יחסית אבל מהמעולות שהוא הכין היתה פטריות מוקפצות במח עצמות.

    ניר הסביר תחילה כיצד מוציאים בקלות את מח העצמות – מחממים ב 60 מעלות שיתחיל להמס מוציאים בסכין, חותכים לקוביות ומקפיאים מיד.

     

    ''

    גם טיפ שלא ידעתי והוא שעדיף לא לקנות את הפטריות טריות לבנות וצחות אלא ליישן אותן או לקנות פחות טריות יותר בזול כי אז הטעם פחות מודגש. לא להאמין אני לא קונה פטרייה שיש לה ולו כתם אחד. בקיצור תחילו ליישן פטריות!

     

    המנה : פטריות חתוכות לרבעים מוקפצות על מחבת לוהט עם מח עצמות בתור שומן מוגש עם ארטישוק ירושלמי קריספי ומעל חלמון ( אפשרי גם ביצה עלומה לארוחת הבוקר..)

     

    הארטישוק הירושלמי הוכנס לסיר עם שמן להכנת קונפי או תבשיל

     

    מהבמיה הוא הכין מאכל מדהים, נו בטח סוף סוף פירות ים:

    במיה נקייה

    ראשי קלמארי ( בייבי קלמארי)

    שום קצוץ

    שומית – עשב שום

     

    ההכנה:

    לשרוף את המטבח!

    ''

     

    ניר מלהיט את המחבת על האש לרמה כזו שהשכנים שלי היו מזמינים מכבי אש. הוא צורב את הבמיה, מוריד מקפיץ את ראשי הקלמארי גם בשמן לוהט מערבב ונותן פלמבה כסה שאם היה שם גלאי אש או עשן המים מהספרינקלרים היו מתיזים עלינו גשם שלא היה מזיק בכלל בכלל בחום שהיה שם.

    ''

     

    ניר הכניס בטטות צעירות וקטנות לתנור... כך שממש נתחיל לראות אותן מתקרמלות.

    לבטטות שיוצאות מהתנור מסירים בקלות את הקליפה ופורסים, עליהן הוא הניח חזה אווז שמעשנים בחוות צוק, גרגרי כוסברה קלויים כתושים גס, פלפל שחור גרוס, דבש ושמן זית.

    מנה מאוד דקורטיבית וטעימה.

    ''

     

    היה גם נתחי לחם שיפון חתוך גס מטוגן בשומן אווז...

     

    כעת ניר הכין סלט עוף מעולה מחזה עוף:

    את חזה העוף הוא מכין בשיטה סינית עתיקה: טובל בקורנפלור ומרתיח דקותיים במים כמעט רותחים. זה יכול לשמש בסיס להקפצה לעוף בסגנון סיני, אבל זה לא המקרה שלנו.

    לנו הוגש העוף בסלט על מצע בצל ירוק, גרגרי רימונים המתוקים ביותר שטעמתי, שמן זית מלח פלפל וסומק.

    אתם חייבים לנסות את זה בבית.

    ''

     

    גם כרישה צעירה שהוא חלט אותה במים רותחים  ותיבל בסוכר חום הל וגרגרי כוסברה הוגשה.

    אבל האנשים שאלו על ויניגרט ומיד ניר הכין ויניגרט מהשרוול:

    העיקרון הוא שליש חומצה ושני שליש שמן

    אז מאיר שלף חומץ בן יין אדום

    שמן זית מערבבים להסמכה מיץ של עגבניות שרי, שרי חתוך הכנה פשוטה ואופיינית ניר.

    על מנת שנטעם הוא קצץ פרחי ברוקולי פנימה.

     

    ''

    ''

    ''

    שומר!  הרבה אנשים לא אוהבים שומר. רק שומעים שור חושבים על אניס ואערק. אז זה שלא , שומר צלוי מאבד את הטעם הזה ומתגלה כירק מדהים, אלוהים ברא אותו כך שלא יהיה עודף ביקוש.

    20 דקות טיגון בחמאה זמן ארוך גם מתאים מוסיפים שמנת מתוקה ועלי זעתר טרי, בקיצור מעדן כזה לא אכלתם.

     

    ''

    הארטישוק לעומת זאת התבשל הרבה זמן בשומן על אש נמוכה , הוסיפו לו מים רותחים תיבול מה שמתבלים וגם זה נימוח בפה

    ''

     

    הדלעת הממולאה באורז, יצאה מעולה צימוקים, בשר טלה קצוץ, שמן זית פלפל ומלח יצאה מהתנור.

    משהו שברעיון שלו יכול להתאים לחג ולא רק להלואין חג המכשפות!

    רק צריך שעתיים תנור ב 200 מעלות

    ''

     

    המנה העיקרית הייתה פילה דג בורי טרי.

    את הירקות מכניסים קודם לתנור ל 10 דקות על חום גבוה

    את הדג חותכים לפני הצליה בתנור תמיד כי חיתוך אחרי הצלייה מפרק את הדג.

    הירקות היו עגבניות , בצל ירוק, ופלפל חריף.

    אחרי צלייה בתנור הדג הונח על הירקות, טימין , פלפל מלח שמן

    5-7 דקות ב 200 מעלות לפי עובי הפילה וזהו

    אני יצקתי על זה רוטב שמנה מהשומר וזה כבר שידרג אותה לסטטוס : נפלא או איך שהאמריקאים אומרים: דלישס.

     ''

    רק מה?

    קינוח לא היה.

    הסדנא הבאה יואב בר, חבל שתחמיצו

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ניר צוק בסדנה כייפית אצל מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    3/10/10 09:06
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-10-03 09:06:20
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יתבשל במטבחי השבוע, לפחות בחלקו של התפריט המדליק
    3/10/10 11:26
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-10-03 11:26:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נראה נפלא, תודה.

    --
    :ס|
    4/10/10 22:12
    0
    דרג את התוכן:
    2010-10-04 22:14:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ''

    מדהים ...הניר צוק הזה מתוק אמיתי וגם יודע יפה להסביר.... כל הכבוד לכל הדיון המקסים ההסברים והתמונות.... ובכן על הפטריות באמת שלא ידעתי וחשבתי כמוך ומעכשיו אני מתחילה ליישן אותם במילא לפעמים שוכחים מה יש לנו במקרר.... תודה לך באהבה רינת


    --
    רינת אגרנט
    7/10/10 12:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-10-07 12:36:45
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חלק מהתפריט נוסה כבר באותו הערב, היה מצויין. ששת, תיאור הום לסדנא הולמת. כיף לפתוח ככה עונה :)

    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "ניר צוק בסדנה כייפית אצל מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה