עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    סדנת סושי שהתקיימה אצל מאיר השמן על ידי בועז צאירי מסאקורה

    14/8/10 09:22
    3
    דרג את התוכן:
    2010-08-14 18:49:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    היום סוף סוף למדתי לראשונה בחיים להכין סושי, וזאת מידי האומן, השף בועז צאירי הבעלים של מסעדת "סאקורה" בירושלים ותל אביב.

     

    ''

    הסדנה התקיימה אצל "מאיר השמן" במקום שעבר שיפוץ רציני לאחרונה והאורחים המשתתפים היו רבים.

     

    ''

    כל הסדנאות הן תרומה למפעל החיים של מאיר השמן אשר מספק ארוחות וסנדוויצ'ים לילדים משכבות מצוקה.

     

    את בועז זכיתי לפגוש בארוחה הקיסרית בסאקורה, מאז כבר הכנתי את אחד המתכונים הנפלאים שהוא נתן לי.

     

    בועז נתן הרצאה שלמה על תולדות האוכל ביפן מתקופת הקיסרים במאה השלישית והשביעית ועד היוםכך למדנו שהאורז הגיע ליפן רק במאה השלישית והוא הגיע מקוריאה והחל להתפתח ולהתמסד ביפן.

     

    גם למדנו על הבודהיזם ואי אכילת חיות הולכות על ארבע , ומכאן ההתמקדות בדגים פירות ים וירקות.

     

    וגם למדנו על סויה ועל אצות ואפילו על וואסבי, אבל בעיקר על אורז שמתאים לסושי ואיך מכינים אורז לסושי.

     

    ''

    אורז לסושי לשטוף טוב במסננת במשך דקה, לא להשרות ולקלקל את המרקם.

    אורז לסושי צריך להיות אחד אחד ולא דבק.

    אורז לסושי זה אורז מיוחד – קצר, ואין קיצורי דרך עם אורז אחר, ארוך.

    את האורז לסושי לא מבשלים בסיר נירוסטה, סיר אמאייל או אלומיניום או ברזל יתאימו.

    מכניסים את האורז לסיר עם מים קרים ביחס 1.2 מים ל10 דקות על אש גבוהה עד רתיחה.

    עוד 10 דקות בישול ברתיחה ללא מכסה, אפשר לערבב.

    להנמיך  את האש לכסות את הסיר ועוד 10 דקות

    לכבות ולא לפתוח או לגעת 10 דקות.

     

    הכנת חומץ לסושי, עדיף חומץ אורז, למאלתרים חומץ טבעי.

    על ליטר חומץ להוסיף 700 גרם סוכר, כף א שתיים מלח.

    כל החומרים הם משמרים ואת החומץ לא חייבים לשמור בקירור.

     

    על קילו אורז מוסיפים שליש כמות חומץ ( 333 מ"ל)

    את החומץ שמים על אורז חם

     

    חומרי מילוי

    דגים, ירקות קמפיו ומה שמתאים.

     

    בסדנא השתמשנו בדג סלמון, דג מוסר ים, דג דניס, טונה אדומה, מלפפון , קמפיו, ואסאבי ואבוקדו.

     

    ''

    הבסיס הוא אצה מתוך אלפי סוגי האצות השימושי ביותר זו אצת הנורי ואצת הקובו.

    למדנו סושי נוסח אוסקה – שונה לחלוטין ממה שידעתם עד עתה.

    סושי רגיל ו INSIDE OUT

     

     למדנו להכין סשימי ונגירי ואת צורת החיתוך החשובה כל שהנגיסה תהיה מושלמת – הפסים בקו הנגיסה.

    ואפילו למדנו להכין מעין קונוס.

     

    הכנת הסושי:

    יש מחצלת עליה מניחים את האצה עם הצד המבריק מטה ובהתאם לפסים. על האצה מניחים בקלילות שכבת אורז – את האורז אוספים בידיים רטובות מעט  מגלגלים כדור בגודל תפוז בינוני ומפזרים עם מרווח ס"מ מהקצה הארוך.

    על האורז במרכז מניחים את המילוי.

    על ידי קיפול המחצלת לעיקול או מרובע מתאים מהדקים ומקבלים גליל שמתאים לסושי.

     

    חותכים טובלים בסויה, ובולעים.

     

    ''

    רוצים לדעת יותר – תלכו לסדנה.

     

    אחר כך חגגנו על טמפורה.

    ''

    בסוף הבנתי למה היפנים לא מאושרים – אין להם קינוחים!

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סדנת סושי שהתקיימה אצל מאיר השמן על ידי בועז צאירי מסאקורה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    14/8/10 10:03
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-08-14 10:03:55
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    סדנא מעולה

    --
    https://www.facebook.com/culinary.tech
    http://adarkaplanmor.com/
    14/8/10 11:01
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-08-14 11:01:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    דווקא יש להם קצת קינוחים.. חוץ מזה, אם הייתי יפנית- הייתי מאושרת! כל כך הרבה סושי ודגים ... יאמי. הייתה סדנא כיפית ומגניבה.

    --
    Morane- Le Chocolat Exclusif
    14/8/10 17:26
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-08-14 17:26:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בהחלט סדנא נהדרת, הרבה אנשים במטבח המשופץ. הרבה יותר נעים. בועז? בהחלט מעשיר, המון ידע לאיש.

    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    14/8/10 18:01
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-08-14 18:01:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    היה פשוט נהדר. אין על בועז

    --
    www.s-cream.co.il
    14/8/10 18:49
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-08-14 18:49:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מה שאני הבנתי שבפעם הבאה בירושלים אני אלך לאכול אצל בועז

    --
    http://youtu.be/zw7wmWaBAzY

    להזמנות -









    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "סדנת סושי שהתקיימה אצל מאיר השמן על ידי בועז צאירי מסאקורה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה