עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הלחם - אוכלים אותו מאז ימיה הראשונים של האנושות

    25/6/10 17:15
    8
    דרג את התוכן:
    2010-09-28 07:23:02
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אוכלים אותו מאז שהאנושות עמדה על דעתה ואולי אפילו קודם לכן - הלחם. אותו שילוב פשוט של גרגירי חיטה טחונים, חומר מתסיס כלשהו, מים ואפייה בתנור חם או על אבן לוהטת, שימש ועדיין משמש כמזון יסודי במקומות רבים בעולם.

    כשרצה התנ"ך לתאר עבודה קשה שילב אותה עם לחם בפסוק "בזיעת אפיך תאכל לחם", את האורח נהוג מימי קדם לקבל בלחם ומלח, אדם הנזקק לשולחנם של אחרים "מקבל לחם חסד", האיכר "מוציא לחם מן הארץ", כשפרנסתו של מישהו נפגמה אומרים ש"נשבר מטה לחמו " והתגמול לעושה מעשה טוב מבוטא בפסוק "שלח לחמך על פני המים כי ברבות הימים תמצאנו".

     

    הלחם, במרוצת שנות ההיסטוריה עבר תהפוכות רבות וגרסאות שונות במקומות שונים בעולם וכל עם נוהג לאפות את הלחם הטיפוסי לו מן הקמחים המיוחדים המועדפים עליו כשביניהם ניתן למצוא גם לחמים שאינם דווקא מקמח חיטה אלא מחומרים אחרים כמו כוסמין, שיפון, תירס ועוד.

     

    יפה עשתה לה מכללת הולידיי אין, בי"ס למלונאות ולקולינאריה שבחרה את נושא הלחם כנושא העיקרי בערב הקולינריה השנתי, שנערך השנה במלון הולידיי אין בטבריה, בו לקחו חלק תלמידי המכללה ושפים ממלונותיה הרבים של הרשת.

     

    שלושה ימים עמלו השפים והתלמידים במטבחי הסדנאות ובמטבח המלון והכינו אירוע למופת, הן מבחינת המגוון והן מבחינת העיצוב. בפינות שונות באולם הרחב הוצבו דוכני עמים שבכל אחד מהם הוצגו לחמים שונים ממטבחו של אותו עם או איזור ומאכלים המלווים אותם ואופייניים לאותו מטבח. למרות הקשר הבלתי ישיר ללחם דווקא (ובעצם, נרמז על כך גם בשמו של האירוע - "לא על הלחם לבדו") הוצג כאן מגוון רחב של מאכלים בסגנונות בישול שונים והכול ביד רחבה ובעיצובים מרהיבים.

     

     

    בין הדוכנים ניתן היה למצוא דוכן רוסי קווקזי ובוכרי, דוכן בסגנון ימי הביניים, דוכן בסגנון ערבי ובסגנון ירושלמי, דוכן דרום אמריקאי, דוכן אסיאתי, ודוכן צרפתי, איטלקי וספרדי. בלט בהיעדרו דוכן של לחמי מרכז אירופה כמו גרמניה

      

    עם לחמי השאור הנפלאים שלה (שהם הלחמים האהובים עליי ביותר), צרפת עם הבאגטים והקרפים ושוודיה עם לחמיה הצפופים והדחוסים. וחסר לי גם הקשר הבלתי אמצעי בין הלחמים למאכלים. נכון אמנם שהיו גם מאכלים שהוגשו בתוך לחמים או בקערות מלחם אבל, אלה היו מועטים מדי לטעמי.

     

    מגוון הטעימות היה גדול וטעימה ולוא גם קטנה ממבחר מאכליו של כל דוכן (ואכן ניסיתי לטעום מכולם) הותירה אותי כמעט ללא יכולת תזוזה עד שגיליתי את שולחן הקינוחים המרהיב. שלוש כוסות יין ועוד נשנוש קטן של לחמנייה קורצת במיוחד סיימו ערב מיוחד, מעניין ומהנה.

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "הלחם - אוכלים אותו מאז ימיה הראשונים של האנושות"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    25/6/10 19:13
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-06-25 19:13:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אהבתי את דרך ההצגה הזאת

    מרוב אוכל שכחתי את הלחם


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    26/6/10 10:54
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-06-26 10:54:01
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    פוסט מלומד כתבת, והתמונות מרהיבות..

    והכי חשוב שטעמנו מהכל וזה באמת היה שווה:-)


    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    26/6/10 14:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-06-26 14:42:32
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תיאור יפה עם צילומים מעניינים.

    יפה מאוד


    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    26/6/10 21:15
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-06-26 21:15:00
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    כתוב נפלא, והתמונות מגרות כל כך..

    מה שכן- דווקא לבאגט חם ופריך (שלא היה) עשית לי חשק :)

    5/7/10 00:17
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-07-05 00:17:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יופי של כתבה - האמת שאין על לחם , כבר הרבה זמן שבני המשפחה מקבלים לחמניות ולחם קוואקר מיצור מקומי :-)
    29/7/10 10:17
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-07-29 10:17:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אכן מהנה ביותר אני מקנא בך לחם ריתק אותי מאז ומתמיד ודי התמחתי בהכנתו

    --
    הכותב סטטיסטיקאי בהכשרתו, מועסק כמנהל חטיבה בחברת מנורה מבטחים
    24/9/10 01:03
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-09-24 01:03:47
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הלחם נראה מעולה! אהבתי מאוד

    תראה איזה דג אכלתי בקוסטה ריקה

    עשיתי העלאת תמונות שלו

    רק היה חסר לי הלחם הזה עם קצת חצילים וטחינה

     

    קבל את  העלאת תמונה של הדג

    28/9/10 07:23
    0
    דרג את התוכן:
    2010-09-28 07:23:31
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    יופי של דיון.

    נדמה לי שהלחם נכנס לתפריט של המין האנושי רק כשזה החל להתיישב ולגדל חיטה.

    יש המצירים על כך. :-)


    --
    Forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably and never, ever regret anything that made you smile


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "הלחם - אוכלים אותו מאז ימיה הראשונים של האנושות"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה