עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קרמיקה גסטרו...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תערוכת "מבשלים" זה הולך להיות ענק

    8/4/10 21:03
    3
    דרג את התוכן:
    2010-04-15 17:23:51
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

    תערוכת מבשלים - משהו בשבילנו

     

    המון תערוכות נפתחות בנושאים שונים, נכון יש פסטיבלים של אוכל שאני אישית לא מתקרב.

    אבל הפעם האירוע שירשם בהיסטוריה של הקולינריה הישראלית. " תערוכת מבשלים".

     

    תערוכת "מבשלים"  הינה התערוכה הראשונה בישראל לחובבי הבישול והאפייה. יש שקוראים לנו  "פודיס" ומה שמשותף לכולנו זה האהבה לבישול (ובטח גם לאוכל). ה"פודיס" באים מכל שכבות האוכלוסייה. גברים ונשים, צעירים ומבוגרים, עשירים ופחות עשירים. הם אוהבים להוציא כסף על הסירים, המחבתות, סכיני השף, הגדג'טים הרבים ועוד. הם קונים ספרים, הם נכנסים לאינטרנט, מורידים מתכונים, כותבים מתכונים, הם מבשלים לחברים, למשפחה....

    ובשנים האחרונות נכנסו לטרנד גם הגברים!!! הם פלשו למטבח ומאז שהם שם הם קונים תנורים, מחליפים את המטבח ומשקיעים את מירב כספם בתחביב המדהים.

    חלק מהם ייסעו לצפון כדי לקנות את הגבינה המיוחדת שעושה להם המחלבה הקטנה שם ואחרים ירדו דרומה בשביל פח שמן זית מזן מיוחד מהמסיק האחרון.

     

     

    ועכשיו, בפעם הראשונה, ההזדמנות שלנו ה"פודיס" להשתף באירוע קולינרי מדהים שיימשך שלושה ימים, מהבוקר עד הלילה. נמצא שם שם את מיטב החברות אשר יציגו בפנינו את החידושים האחרונים במטבח: תנורי הבישול והאפייה, המקררים והמקפיאים, מוצרי החשמל הקטנים, מערבלי המזון, הסירים, המחבתות, הסכינים והאבזרים, שיטות האחסון במטבח וכמובן מוצרי המזון האיכותיים שבלעדיהם אי אפשר לבשל ולאפות: שמן הזית, הרוטבים, התבלינים, הגבינות, היין, הטחינה, הפסטה, הלחמים, הקפה, התה ומה לא?

     

    בכניסה נקבל קופונים ותשמעו לי תבואו עם חצי משכורת, ואני מקווה שיחש שם עגלות או משלוחים הביתה. בכניסה נמצא כבר דוכן של מגזין השולחן מי שאין לו מנוי זו ההזדמנות.

    וכעת הזמן לבחור ולהצטייד בציוד, הצעתי תעשו סיבוב ותרכזו את הקניות לסוף.

    מה יש לנו מיד בכניסה?

     

     

    כשנפסע פנימה. מסביבנו עשרות תצוגות מדהימות: תנורי בישול, כיריים, מקררים ומקפיאים, מחבתות, סירים, סכינים, מכונות קפה - כל מה שצריך למטבח. חברת רגבה מציגה קונספט חדש מיוחד "לפודיס"  - ככה נראה המטבח של מחר, שווה לשים אותו בסלון!  א. ברפמן מציג תנורי בישול מרהיבים, איזה עיצוב! השף של חברת לובלינסקי כבר עובד שעות נוספות, חותך עם סכין שף מדהים כל מה שרק אפשר. מערבל המזון החדש של בוש מדגים לנו איך הוא חותך כל דבר לקוביות ואצל האחים שרון מציעים לנו מחבתות וסירים קרמיים צבעוניים במחירי מבצע. קופי טים מציע לנו כוס אספרסו שרק עכשיו יצאה ממכונת קפה מעוצבת שכולנו רוצים לראות על השיש אצלנו במטבח...

     

    ובאמצע כל השמחה והרעש עומד לו לתפארת אולם הסדנאות של התערוכה. 15 "פודיס" יושבים במתחם והשף התורן מעביר להם עוד סדנה מדהימה. זו חוויה מיוחדת לראות את זה קורה ממש מול העיניים שלנו.

     

    אנחנו ממשיכים הלאה לא לפני שנותנים מבט בלוח ההרצאות. איזה כיף, בעוד שעה וחצי יש הרצאה מעניינת על לחם פראי - שיטה להכנת לחמים בבית בקלי קלות - ללא לישה ובקדירת ברזל, אנחנו מסתכלים על השעון ומחליטים לחזור להרצאה. נבוא בזמן כי מספר המקומות מוגבל.

     

    באולם מולנו נמצא שוק "טוסקנה הקטנה" פשוט תאווה לעיניים! עשרות תצוגות קטנות מעוצבות בסגנון של שוק אירופאי כפרי. ומה שמציעים לנו שם! פטריות, שמן זית, תה, רטבים משובחים, פסטה, מכשירי חשמל לאוכל בריא, גבינות צאן מיוחדות, קוויאר מאצות ים, עוגות בוטיק בעיצוב מיוחד, אגוזיות ועוד הרבה דברים טעימים....

    ולכל מי שמתעניין בבישול אירופאי קלאסי ובשווקים השונים בחו"ל - דוכן סטימצקי ממול ישמח להציג בפניכם את מיטב הספרות בנושא.

     

    ביציאה מהאולם מחכה לנו יחידות הבר-ב-קיו המעוצבות של כרמל דיירקט ומיד אחריהם מתחם המגזינים. מאות כותרים של בישול ואפייה, אשר הובאו במיוחד מחו"ל לתערוכה, מוצעים לנו כאן בפעם הראשונה ולידם מגזיני הבישול  הישראלים.

     

     

     

    כאשר נמשיך אל האולם השני. נגיע לאוהל תערוכות מדהים שהוקם ממש לקראת התערוכה. אנחנו נפסע לתוך האולם האליפטי ישר לבמה המרכזית. השף הקנדי/ספרדי, אורח התערוכה, ג'ורדי ארטל בדיוק נמצא על הבמה ומעביר לנו הדגמה מדהימה - איך מכינים מנת דגים כשרה א-לה- סטייל ברצלונה. מיכל אנסקי לא עוזבת אותו לרגע ומוסיפה הומור לאווירה המחשמלת. המצלמות של ערוץ האוכל לא מפסיקות לצלם והקהל יושב/עומד סביב הבמה ובולע כל מה שקורה עליה...

     

    מול לבמה עומד השף מנה שטרום ומבשל בסיר של חברת מילניום מאכלי פסטה איטלקיים אורגינלים מבית טומין. לידם ניצבת התצוגה הצבעונית המרשימה של חברת ספייסס. יעד פרזול מציגה לנו את שיטות האחסון החדשות של המאה העשרים ואחד. לא יאומן, כל הסופר נכנס בארון אחד!

     

    הטרמומיקס של השף יאיר פיינברג עובד שעות נוספות ולא מתעייף וחברת נספרסו מציגה לנו את הדגמים המעוצבים החדשים של מכונות הקפה הביתיות. קשה לבחור לנו לבחור, אנחנו רוצים את כולן!

    ג'וליה מטחינת אל-ארז ניצבת בביתן שלה ופניה אומרות הכל: בלי טעימה של הטחינה שלי אי אפשר לעבור..., לידה מציע האני ג'השאן את שמן הזית שמשפחתו מייצרת בגליל מעל 150 שנה. היום במבצע מיוחד. חובה לקנות.

     

    וכן, כאן מתחילה ההתרגשות האמיתית - מתחם היין של התערוכה. יקבי טפרברג ובנימינה מציעים כאן יינות חדשים ומולם יקבי הבוטיק וילהלמה, אלכסנדר ואחרים. דוכן הספרים של סטימצקי במתחם מציע לנו כותרים של עולם היין, פשוט מושלם.

     

    ברקע נשמע את מיכל אנסקי מכריזה על עלייתו בקרוב לבמה של השף צחי בוקששתר, אנחנו מחליטים להמשיך הלאה באולם הסואן ובתום הביקור לחזור לבמה המרכזית. מולנו ניצב המתחם הססגוני של לגעת באוכל: סכינים, תבלינים, גבינות, טחינה... איזה מבחר!!!

     

    חוזרים לבמה המרכזית. צפוף ה אבל אנחנו לא מוותרים. את צחי לא רואים כל יום על הבמה!

    ויש המון הרצאות חובה וגם סדנאות שכדאי להירשם כבר עכשיו, אם בכלל נותרו מקומות.

     

    מי השפים שנפגוש שם? הרשימה גדולה ובטח שכחתי מישהו:

    צחי בוקששתר, ערן שוורצברד, איל לביא, תומר כבירי, רן שגיא, יאיר פיינברג, אורי שפט, אסטלה, בועז צעירי, טל צפריר, יריב מלילי, רן ראש , מישי בלוג, מיכה גינטר, אבי שטייניץ , ירון וינקלר, תמר כהן-צדק, נלי קרפנר, דורית שנון ועוד

     

    אז עם נבחרת כזו אני אישית יודע שאגיע לשם כי אי אפשר להחמיץ תערוכה כזאת.

    ואתם?

    מתי זה? מ ה 14.10 עד וכולל יום שישי  16.10 ( עד 15:30)

    איפה? בגני התערוכה.

    על התערוכה

    http://www.mevashlim2010.co.il/

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

     

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תערוכת "מבשלים" זה הולך להיות ענק"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    9/4/10 02:08
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-09 02:08:23
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    ששת ידידי. אני חושב  שזאת הולכת להיות תערוכה מאוד רצינית. וכמו שהזכרתי בדיון אשר העלתי בתאריך 10.02.2010 .לפי נבחרת השפים. אני בטוח הולך לבקר ומאוד מומלץ לחובבי האוכל.

     

    יום נעים וכתום


    --
    david_bi5
    10/4/10 16:09
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-10 16:09:07
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    בטח שנהיה שם ותודה על הפירוט

     

    נאכל ונשתכר מן הטעימות

    11/4/10 12:32
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-11 12:32:47
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אני אהיה!

     

    הבטיחו לנו את תומס קלר והסטון בלומנטל. יודע משהו על זה?

     

    יש באתר לו"ז של הסדנאות?

     

    איזו התרגשות!!


    --
    מיכל בראון,
    בית ועוד בית
    http://www.michalbrown.co.il
    11/4/10 12:51
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-11 12:51:39
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    נשמעת תערוכה מרתקת.

    אני כבר שריינתי לי כרטיסים לסדנאת פיסול בסוכר ביום חמישי בערב. אדווח

    11/4/10 15:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-11 15:24:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: מיכל בראון 2010-04-11 12:32:47


    אני אהיה!

     

    הבטיחו לנו את תומס קלר והסטון בלומנטל. יודע משהו על זה?

     

    יש באתר לו"ז של הסדנאות?

     

    איזו התרגשות!!

    יש באתר את כל הסדנאות

    תשרייני לך מקום כי הכל כבר התמלא

     


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    15/4/10 07:52
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-15 07:52:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הייתי אתמול וזה באמת ענק! ! ! אמנם לא הצלחתי להשיג מקום באף סדנה אבל גם בלי זה התערוכה מדהימה, מבחר המציגים ענק והאפשרויות הקולינריות נהדרות...מומלץ בחום! ! !

    --
    דברים קורים כי הם צריכים לקרות, ואין שום מקריות בחיים.
    15/4/10 17:23
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-15 17:23:51
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: חדוהה 2010-04-15 07:52:11

    הייתי אתמול וזה באמת ענק! ! ! אמנם לא הצלחתי להשיג מקום באף סדנה אבל גם בלי זה התערוכה מדהימה, מבחר המציגים ענק והאפשרויות הקולינריות נהדרות...מומלץ בחום! ! !

    אכן כן חזרתי עכשיו מ 1 בבוקר

    וחבל שאזלו לי הכוחות

     


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תערוכת "מבשלים" זה הולך להיות ענק"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה