עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    ארי11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יורם.אל-קמינ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Ronnie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ארנה א
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תנועת כמוך
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    bonbonyetta
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אודטה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ofer ben z
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עו"ד וע...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    חומוס נוסח לבנון-אצלכם בבית

    8/4/10 16:40
    10
    דרג את התוכן:
    2011-01-04 21:02:14
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אומרים שכתב אוכל טוב חייב לנסות את המלצות האוכל שלו מספר פעמים לפני פרסומן .

    בכל הכנה יתווספו טיפים נוספים ,הערות, התמקצעות, קיצורי דרך או ההיפך, שינויים קלים ,כאלה ואחרים וכל זאת ע"מ להוציא לאור מתכון מהקוצע ומושלם ולא פחות (ואם יש לצידו גם סיפור קטן, זה נחמד..) . מתכון שכל אחד יכול להכין בביתו , להצליח ולאהוב מאוד את התוצאה.

    מה שרואים בתמונה זה בדיוק ולא בערך מה שתקבלו אם תלכו צעד אחר צעד אחר הוראות ההכנה, היתר,נתון לטעם האישי .

    זו הסיבה שעבדתי השבוע פעמיים על הכנת חומוס לבנוני. קחו מתכון שלדעתי וטעמי כל חומסייה יכולה להתגאות בו ,ההכנה פשוטה ויתקבל מטבל/ממרח בריא ומשביע .

    ** הפוסט המלא -כולל טיפים,סיפור מקורו הלבנוני של המתכון ותמונותנמצא כאן

    --

    חומוס לבנוני - המתכון

    * להשרות ללילה גרגירי חומוס במים עם סודה לשתייה . בפעם הראשונה השרתי כוס וחצי גרגירי חומוס שטופים בהרבה מים יחד עם כפית מדידה של סודה לשתייה (בפעם השנייה הכפלתי כמויות ).

    החומוס הושרה ללילה אחד. למחרת נשטף היטב ממי ההשרייה וסונן. ראו הערה למטה בנוגע לסודה לשתיה.

     

    * להעביר את החומוס לסיר.למלא בהרבה מים ולהביא לרתיחה (להסיר באחת את הקצף שנוצר). לבשל עד שהחומוס רך מאוד . אני בישלתי את החומוס בסיר רגיל מכוסה במשך שעה שלמה (הערה למטה בנוגע לזמן הבישול)

     

    * לסנן את החומוס ולשמור את מי הבישול . (אני השארתי את החומוס במי הבישול עד שהסיר היה פושר) .

     

    * לטחון את החומוס במעבד מזון. רצוי ללא הוספת נוזלי הבישול ועד קבלת ממרח חלק.

    אני טחנתי את גרגירי החומוס בבלנדר במספר סבבים . התחלתי בכפות ספורות של גרגירי חומוס בתוספת של מעט מאוד נוזלים . לאחר טחינה ראשונית הוספתי עוד כפות ספורות של גרגירי חומוס וטיפת נוזלים עד שכל החומוס הפך לממרח חלק. שמרתי מעט גרגירי חומוס מבושלים בצד להגשה.  

    * להמשיך לטחון את ממרח החומוס עד שמרקמו חלק. על פי הכותב: הוספת עודף נוזלים בזמן הטחינה תגרום לכך שיתקבל ממרח חומוס גרגירי (וזה מה שנהגתי לעשות בעבר) .

    * יש להוסיף : שום, מלח ומיץ לימון ולהמשיך לערבל . אני הוספתי לכמות החומוס המצויינת כ- 8 שיני שום צעיר קצוץ, מיץ מלימון אחד קטן ומלח גס.ממרח החומוס נטעם מספר פעמים לתיקון התיבול והמליחות

    * יש להוסיף טחינה גולמית, מעט בכל פעם ולהמשיך לערבל. אני הוספתי כפות ספורות של טחינה (להבא אוסיף יותר) . ניתן להוסיף מעט נוזלים (ממי בישול החומוס /מיץ לימון) במידה והממרח סמיך מידי בזמן הוספת הטחינה הגולמית. בסיום צריך להתקבל ממרח/מיטבל חומוס קרמי וסמיך.

    יש לתקן תיבול לפי הטעם .לזלף שמן זית ולשבת לאכול.

     


    עדכונים  : החומוס הוכן פעם נוספת : זה שבתמונה והפעם -

    - ללא תוספת סודה לשתייה דבר שהצריך הארכת זמן הבישול

    - תוספת גדולה יותר של טחינה

    - בתוספת פול מבושל , ביצה קשה ועגבניה - חומוס טוב לא אוכלים לבד, אלא רק עם תוספות.

    בתאבון !


     


    צילומים: חני הראל
    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)
    קובץ מספר 2 (jpg)
    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "חומוס נוסח לבנון-אצלכם בבית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    8/4/10 17:47
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-08 17:47:17
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אם נקלף את החומוס לפני הטחינה....... וגם לשים שני סוגי חומוס  קטן  וגדול

     

    נקבל חומוס שאין באף חומוסייה  כי זה מצריך המון סבלנות..........לשון בחוץ

    9/4/10 10:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-09 10:07:40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תודה על הרעיון !

    --
    מנהלת משותפת בקהילת אוכלים בחוץ - טעים כאן !

    One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well – Virginia Woolf
    9/4/10 21:03
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-09 21:03:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מבחנתי, אישה שמבינה ככה בחומוס היא מלכה.

    תודה על השיתוף.

     


    --
    יועץ מחשוב ענן לעסקים קטנים ובינוניים.
    http://www.cloud-computing.org.il/
    10/4/10 08:21
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-10 08:21:11
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    חומוס - זה  כל כך פשוט  וכל כך מגוון

    תלוי בטיב הגרגרים

    זמן ההשריה 

    סוג המים בהשריה !!  (אין לי סבלנות  לזה אבל  תשרי אותו  במים מירלים )

    צורת הטחינה  

    סוג וכמות הטחינה

    לא פלא שיש כל כך הרבה חומוסיות ובכל אחד מקבלים משהוא שונה  .

     


    --
    עדי טכנולוגיות
    מכירה ותפעול מחשבים ורשתות
    אנחנו חזקים בשירות !!!
    10/4/10 17:51
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-10 17:51:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: sefidori 2010-04-09 21:03:21

    מבחנתי, אישה שמבינה ככה בחומוס היא מלכה.

    תודה על השיתוף.

     

     

    ספי , אני שמחה שאהבת .  למדתי השבוע פרק בהכנת חומוס ,אני שמחה לשתף . תודה


    --
    מנהלת משותפת בקהילת אוכלים בחוץ - טעים כאן !

    One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well – Virginia Woolf
    10/4/10 17:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-10 17:55:01
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: קטמרן 2010-04-10 08:21:11


    חומוס - זה  כל כך פשוט  וכל כך מגוון

    תלוי בטיב הגרגרים

    זמן ההשריה 

    סוג המים בהשריה !!  (אין לי סבלנות  לזה אבל  תשרי אותו  במים מירלים )

    צורת הטחינה  

    סוג וכמות הטחינה

    לא פלא שיש כל כך הרבה חומוסיות ובכל אחד מקבלים משהוא שונה  .

     

     

    הכמות המשתנה של הטחינה אכן שינתה את החומוס . כפות נוספות מהטחינה הגולמית ייצרו חומוס בהיר וטעים יותר .

    אנסה את המים המינרלים בזמן השריית החומוס .

    תודה על הטיפים אמנון !


    --
    מנהלת משותפת בקהילת אוכלים בחוץ - טעים כאן !

    One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well – Virginia Woolf
    12/4/10 16:00
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2010-04-12 16:00:52
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    תוספות/עדכונים:

    קראתי השבוע מאמר אמריקאי על חומוס. חלקם של הקוראים משתמשים בטחינה ישראלית. הצעות שנכתבו כתגובה למאמר לגבי תוספות אפשריות לחומוס בתוכו או בהגשה :

    בצל מטוגן

    פטריות

    פפריקה מעושנת

    צנוברים קלויים

    סחוג

    פלפל אדום קלוי

    זסט לימון

    כרובית מטוגנת

    בשר כבש

    והריסה.

     

    שיהיה בתאבון !


    --
    מנהלת משותפת בקהילת אוכלים בחוץ - טעים כאן !

    One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well – Virginia Woolf
    2/1/11 18:01
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-02 18:01:50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חומוס אסלי בסוף דיזינגוף אחד הטובים בארץ, פשוט טעים מאוד,ןתמיד טרי.

    --
    WHEN YOU LOVE SOME ONE
    DON'T SAY IT -
    SHOW IT!!!!!!!
    2/1/11 19:26
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-02 19:26:17
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יאמי........... בא לי לנגב את התמונה:)

    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    3/1/11 10:33
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-03 10:33:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    תודה על המתכון המפורט! למדתי משהו על הכנת חומוס

    --
    למצוא אהבה זה יד המקרה אך לשמור עליה זה מעשה אומנות
    ג'ון דאן
    3/1/11 16:11
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-03 16:11:08
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יאמי!!!!!!!!!!!!! תודה מדפיסה לי
    4/1/11 09:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2011-01-04 09:37:23
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בתאבון , תודה חברים .

    --
    מנהלת משותפת בקהילת אוכלים בחוץ - טעים כאן !

    One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well – Virginia Woolf


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "חומוס נוסח לבנון-אצלכם בבית"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה