עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אז מה זה בעצם ביסטרו? – שף קובי מזרחי במטבח של מאיר השמן

    27/12/09 12:43
    2
    דרג את התוכן:
    2009-12-28 23:10:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אז מה זה בעצם ביסטרו? – שףקובי מזרחי במטבח של מאיר השמן

     

     

     

    שף קובי מזרחי מגדיר את המטבח שלו כביסטרו צרפתי גלילי. המשמעות היא אוכל "קטן", איכותי ומהיר, מרכיבים טריים ועונתיים, תפריט מתחלף בהתאם למצאי בשוק באותו יום (במרבית הביסטרו הצרפתיים, התפריט כתוב בגיר על לוח, ומוחלף מידי יום).

     

    קובי מזרחי היה השף של הכנסת .בעל חברת הקייטרינג שף4יו, שף קייטרינג טעם וצבע ,שף אירועי הנשיא וועידת הנשיא בירושלים . מרצה בניהול בנושא חברות קייטרינג ולוגיסטיקה בענף המזון, ועוד. כיום הוא יועץ קולינרי לחברות קייטרינג ומסעדות , ומדריך במסגרת עמותת אנוש אנשים עם מוגבלויות כך שיוכלו לרכוש מקצוע טבחות ,ולהקים שירותי קייטרינג קטנים, ובכך להפוך לאזרחים יצרניים ועצמאיים מבחינה כלכלית.

     

    ההצהרה הראשונה שלו היתה"מתכון שיש בו יותר מ-4 מרכיבים בסיסיים – משהו פגום בו". בהמשך, פרט את האמירה הזו לשפע מתכונים טעימים, מקוריים וקלים להכנה:

     

    קונפי שום וארטישוק ירושלמי בשמן זית ועשבי תיבול: שיני השום ופיסות הארטישוק הירושלמי מתבשלות לאיטן בשמן בטמפרטורה נמוכה, ואח"כ עוברות צריבה קלה בתנור. מעדן! כדי להמנע מההשפעות המאוחרות של הארטישוק הירושלמי, ממליץ קובי להשרות אותו למשך הלילה עם סודה לשתיה.
  • טרטר דגים ועגבניות יבשות ב"כפות" שומר גלילי חלוט: גלדי השומר (הקליפות, בדומה לבצל) משמשים למילוי בטרטר הסלמון העסיסי והטעים.
  • פילה דג צלוי על מצע קונפיטורת בזיליקום: פילטים של דג אמנון נאפו בתנור, והוגשו על גבי רוטב שהורכב מעלי בזיליקום ושום קצוץ בתוך קרמל. פשוט ומשובח.
  • באגט עגבניות מיובשות, שום ועשבי תיבול: באגט מעולה, עם טעם שמזכיר בייגל, שכמוהו אי אפשר למצוא באף מאפיה. לא התאפקנו, וטרפנו אותו ברגע שיצא מהתנור.
  • פילה מיניון בעטיפת קדאייף בקרמל תות ופלפל שאטה: הפילה "נאטם" על הגריל, נחתך לנתחים שנעטפו באטריות קדאייף, נאפו שנית בתנור עד שהקדאייף השחים, והוגשו עם רוטב של תותים ופלפלים חריפים בתוך קרמל. יאמי!
  • מדליוני אוכף בקר צרוב בעטיפת פילו על מצע מנגולד וצנובר: מטעמי מחסור בזמן, המנה פושטה והפכה לרוסטביף טעים להפליא. חלק מהסוד – לאחר האפיה בגריל בחום עקיף, המנוחה המתחייבת והפריסה, בזק קובי על הפרוסות מלח אטלנטי ומעט שמן זית.
  • מדליוני שוקולד בציפוי דפי שוקולד ופיסטוק: תערובת של שוקולד ושמנת מתוקה עם עשבי תיבול הוכנסו לתבניות סיליקון אישיות ונחו במקרר. לבסוף הוגשו עם רוטב שוקולד, שהפך אותם מבריקים ועוד יותר טעימים, וכן רוטב תות וצ'ילי בקרמל שנותר ממנת הפילה.
  •  

     

    לסיום – מתכון לאחת המנות..

     

    פילה מוסר בגריל עם עשבי תיבול על מצע קטיפת בזיליקום בקרמל

     

    חומרים: 

     

    4 פילה מוסר ים

     

    2 ענפי טימין טרי

     

    1 ענף רוזמרין טרי

     

    4 שיני שום קצוץ גס

     

    פלפל שחור גרוס

     

    מלח גרוס

     

    שמן זית

     

     

     

    לרוטב:

     

    כוס סוכר

     

    ¾ כוס מים

     

    צרור בזיליקום טרי

     

    4 שיני שום

     

     

     

    אופן ההכנה

     

    מביאים תנור לחום של 180 מעלות

     

    מרפדים תבנית בניר אפיה, מניחים את פילה הדג ומתבלים באופן גס עם עשבי התיבול

     

    מתבלים במלח ופלפל ויוצקים בנדיבות ראויה שמן זית.

     

    את המים והסוכר מביאים יחד לרתיחה עד שהסוכר נמס ומתחיל לשנות את צבע הנוזל לברונזה.

     

    קוצצים דק את הבזיליקום והשום ומחברים עם הרוטב . מכניסים למעבד מזון לקבלת מחית חלקה .

     

    את הדגים מכניסים ל-7-8 דקות לתנור

     

    את הרוטב מחזירים לסיר לרתיחה שנייה עד שיצטמצם ויסמיך מעט .

     

    יוצקים מעט רוטב על הצלחת ומניחים מעל את פילה הדג

     

     

     

    מנה קלה, בריאה, טעימה להפליא ומפתיעה בטעמיה .

     

     

     

    המטבח של מאיר השמן הוא מפעלהזנה לילדים בבת ים. בכל יום המטבח מספק כ-400 סנדוויצ'ים לילדים ש"שכחו את הסנדוויץ' בבית", וכ-40 ארוחות צהרים לילדים, שזוהי בדרך כלל הארוחה החמה היחידה לה יזכו במהלך היום.

     

    המטבח מנוהל במלואו על בסיס התנדבותי. כל ההכנסות מהסדנאות מיועדות להזנת הילדים. למידע נוסף www.fatmeir.com

     

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אז מה זה בעצם ביסטרו? – שף קובי מזרחי במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    27/12/09 21:04
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-27 21:04:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ענק, פשוט ענק

    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    28/12/09 11:31
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-28 11:31:04
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2009-12-27 21:04:25

    ענק, פשוט ענק

    הזהרתי אותך מראש ;-)

    וחכו שתראו את התמונות של יולה משם....

     


    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    28/12/09 23:10
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-28 23:10:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    התמונות של יולה מהסדנה, סוף הדרך...
    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)
    קובץ מספר 2 (jpg)
    קובץ מספר 3 (jpg)
    קובץ מספר 4 (jpg)

    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אז מה זה בעצם ביסטרו? – שף קובי מזרחי במטבח של מאיר השמן"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה