עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    שרון קדם
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יעלי 65
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    באה מאהבה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    יואל עיני
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    תחרות מתכוני הקדרה הסתיימההתוצאות פורסמו בקהילה

    2/12/09 20:02
    2
    דרג את התוכן:
    2010-02-18 21:08:04
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     השף טארק שהואן החליף את השפית סיוון בשיפוט

    התוצאות הערב

     

    החורף הגיע ועימו הזמן לחדש מסורת ישנה - תחרות מתכונים.

    התחרות הפעם היא על מתכוני קדירה חורפיים.

     

    מבנה התחרות

    לתחרות שני שלבים:

    שלב א'

     

    אתם מוזמנים לשלוח מתכונים לתבשילי קדירה לפורום תחרות המתכונים (בלבד) עד למועד  שיקבע יותר מאוחר

    התחרות פתוחה לכל חברי קהילת האוכל שבכרטיסם מופיעה תמונה אותנטית ומופיעים בשמם המלא.

    עם סיום שלב זה יבחר צוות השופטים שמורכב

     אביגיל אהרון - מנהלת הקהילה


    מוטי שף - שף

     

    השף טארק שהואן


     

    ששת המתכונים שיעלו לגמר על ידי צוות השופטים יהיו המועמדים הסופיים.

     

    שלב ב'


    בתאריך שיקבע בחדר הפרטי החדש שבמסעדת ביסטרו בשר ויין, יגישו העולים לגמר את תבשיל הקדרה שהכינו לשיפוט בפני  שופט גמר - השף יאיר פיינברג.


     

    הפרסים:

    למקום הראשון:

    ארוחה זוגית במסעדת פירות ים בסך 250 ₪ מתנת הקפה.

    המקום השני:
    ארוחת בשרים זוגית במסעדת הטרקלין בסך מתנת "הטרקלין"  ביסטרו בשר ויין

    המקום השלישי:
    סדנת שף ליחיד מתנת מאיר השמן

     

    מקווה להשתתפות פורה ומהנה

    אז חממו את הסירים ובזמנכם המתאים הכינו את תבשילי הקדרות

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תחרות מתכוני הקדרה הסתיימההתוצאות פורסמו בקהילה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    2/12/09 20:24
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-02 20:24:21
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    בהצלחה לכולם בתחרות החמימה והטעימה,,,

     


    --
    \"אמץ לך את דרכו של הטבע,סודו הגדול הוא סבלנות.\"
    אלמוני

    2/12/09 23:54
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-02 23:54:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    זה אומר שצריך להתחיל לעבוד על המתכונים? :)

    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    3/12/09 13:18
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-03 13:18:37
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בהצלחה לכולם!!חיוך

    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    5/12/09 10:43
    1
    דרג את התוכן:
    2009-12-27 07:34:35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אז הגיע העת להתחיל.

    ותבשילי הקדירה שאני אוהב הם פשוטים, ממרכיבים בסיסיים וללא עודף הכנות. כמו החמין, הגולש ודומיהם.

    חומרים:

    6 חבילות עלי מנגולד שטוף - הירוק בלבד.

    1/2 ק"ג בשר בקר (חזה או דומה) חתוך לקוביות קטנות.

    1/4 ק"ג שעועית שחורה (אחרי השריה - כמובן)

    ראש שום קלוף, שורש סלרי, שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות

    תמרינדי - 2-3 כפות.

    שמן זית,

    נוזל עוף / בקר.

    תבלינים: פלפלון חריף, מקל קינמון, 2 שיני ציפורן, 2 תרמילי הל.

    הכנה: הכי פשוט שבעולם,

    לאדות את העלים (חתוכים גס) בשמ"ז עד להורדת נפח.

    להוסיף את שאר החומרים, להוסיף מהנוזל.

    להביא לרתיכה ולבשל לפחות 5 שעות על אש קטנה.

    לוודא מעת לעת שיש מספיק נוזלים בפנים.

    להגיש בצלחת מרק.

    הולך נפלא עם לחם שאור כהה.


    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    6/12/09 23:11
    2
    דרג את התוכן:
    2009-12-06 23:13:53
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מתכון זריז מדהים פשוט וקטלני.

    חמין וקובנה.

     

    נדרש סיר ברזל או סיר שניתן להשאירו בלילה בתנור לחמין.

    סיר גדול לגחנון לטובת הקובנה.

     

    אופן הכנת החמין

     

    מצרכים :

     

    קילו בשר שפונדרה עם עצם.

    קילו שעועית שהושרתה כל הלילה ( ניתן לערבב עם עם שעועית גדולה )

    5-6 תפוחי אדמה קטנים.

    חצי קילו חומוס שהושרה בלילה.

    כמה ענפי סלרי וחופן עלי כוסברה קשורים יחדיו או מונחים מעל התבשיל.

    3 כפות רסק עגבניות

    2 ראשי שום יפים שלמים ושטופים

    חמישה גרעיני פלפל אנגלי.

    חצי כפית שטוחה של פלפל שחור

    כף פרפריקה מתוקה

    3 כפות חוויג' למרק תימני.

    כף מלח

    כף מרק עוף בשרי

     

    אופן הכנה :

    מחלקים את הבשר לקוביות ומרתיחים אותו במים.

    מייד כשרותח מעבירים את האש לגובה בינוני ומסירים במשך כמה דקות את הקצף והלכלוך,

    מוסיפים את השעועית והחומוס. ומגבירים את האש להרתחה מחודשת,  וכשרותח שוב מסירים קצף.

    מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר המצרכים למעט הכוסברה ועלי הסלרי.

    ( את רסק העגבניות רצוי לערבב בחצי כוס מיים לפני שמכניסים לסיר.)

    את השום יש להכניס כראש שלם ולא לפרקו או לקלפו.

    זהו! לזרוק מלמעלה את הסלרי והכוסברה ולהכניס לתנור בטמפרטורה של 140-130 מעלות סלציוס.

     

    אפשר להתקדם לקובנה.

     

    מצרכים : 

    כף שמרים גדושה.

    קילו קמח

    כף סוכר 

    כף מלח.

    חצי חבילת מרגרינה.

     

     

    להתסיס כף שמרים בכוס מים פושרים למשך חמש דקות.

    לערבב את הקמח עם המלח והסוכר ולהוסיף את השמרים.

     

    כעת מתחילים להוסיף מים פושרים לתערובת.

    אפשר להתחיל בשתי כוסות מים ולהתחיל ולערבב כשאט אט מוסיפים עוד ועוד מים.

    המטרה היא להגיע לבלילה חצי נוזלית ודביקה. לכן בזהירות לערבב שוב ושוב עד שמרימים חופן בצק הוא נשאר בכף היד, רוטט כמו ג'לי, ואט אט משתטח.

    ברגע שהגענו לרמת הצמיגות הזאת, ממיסים רבע מרגרינה במיקרו גל. כשהיא נוזלית ובטמפרטורה פושרת שופכים אותה על הבצק  ועם כף היד מבצעים שלוש בחישות מעגליות כדי שהמרגרינה תתחלק בתוך הבצק.

     

    ממתינים בין חצי שעה לשעה וחצי לתפיחה ( תלוי בטמפרטורת החדר )

    ממיסים שוב רבע מרגרינה לנוזל בטמפרטורה פושרת, ושוב יוצקים מלמעלה ומבצעים ארבע, חמש בחישות.

    במידה ואתם מעדיפים לוותר על תוספת הרבע מרגרינה, בכל זאת יש לבחוש  את הבצק במספר בחישות כדי להוריד את גודל בועות האוויר.

    משמנים את סיר הג'חנון במרגרינה, ויצקים לתוכו את העיסה.

    ומכניסים את זה לתנור יחד עם החמין.

     

    זמן בישול ואפיה בין 10 ל 14 שע'

     

    אזהרות : באמצע הלילה מתחיל להתפשט רייח בבית שעלול להטריף את הדעת.

    8/12/09 15:48
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-08 15:48:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    יופי של מתכונים וכתיבה שעושה חשק להכין

    אם יותר לי להעיר - 1/2 ק"ג שעועית מושרת בהחלט יספיקו לכמויות התבלינים שנתת .

    ואת החוויג'  נסה להשמיט ולהוסיף קינמון 1כף שטוחה ו1- כפית אגוז מוסקט

    שווה לנסות נשבעת לך שזה טעים מאוד .

    תודה על הפוסט

     רגוע חורף חמים וטעים


    --
    מגי_בר
    עוצמת הערבה
    8/12/09 21:35
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-08 21:35:35
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: מגי_בר 2009-12-08 15:48:56


    יופי של מתכונים וכתיבה שעושה חשק להכין

    אם יותר לי להעיר - 1/2 ק"ג שעועית מושרת בהחלט יספיקו לכמויות התבלינים שנתת .

    ואת החוויג'  נסה להשמיט ולהוסיף קינמון 1כף שטוחה ו1- כפית אגוז מוסקט

    שווה לנסות נשבעת לך שזה טעים מאוד .

    תודה על הפוסט

     רגוע חורף חמים וטעים

     

    תודה על ההצעה, אבל המתכון הזה שירת חמישה דורות של סטודנטים היכן שלמדתי, ואני מניח שלוותר על ניחוח החוויג' המכיל זרעי כוסברא, הל, כמון,וכורכום.. זה לשנות לגמרי הטעם. חיוך

     

    תנסי.

     

     

     

    10/12/09 00:13
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-10 00:13:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    מבטיחה לנסות !

    תודה


    --
    מגי_בר
    עוצמת הערבה
    19/12/09 12:17
    2
    דרג את התוכן:
    2009-12-21 10:21:25
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    "מתכון לחמין מקרון חום ומדליק לשבת "

    (אצלנו במשפחה קוראים לזה חמין מקרון ולא חמין מקרונים...)

    מצרכים:

    שקית מקרונים מס' 7

    3-4 תפוחי אדמה

    רסק עגבניות

    חתיכות עוף מבושל עם קצת אבקת מרק

    ביצים (לפי אחת לנפש) לא מבושלות.

    מלח, פלפל, כורכום, שמן

    אופן ההכנה:

     מבשלים את העוף במים כחצי שעה עם כף אבקת מרק. שומרים 2 ספלים מהנוזלים.

     מבשלים את המקרונים כ- 3/4 הזמן הרגיל.

     רוטב המקרונים: בצלוחית קטנה לערבב רסק עגבניות קטן, מלח, פלפל וקצת שמן.

     לערבב את הרוטב עם המקרונים.

     לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות של 1 ס"מ.

    להניח את תפוחי האדמה בסיר חמין. לתבל אותם בפלפל, מלח , קצת כורכום וטיפה שמן.

    להניח את חלקי העוף המבושלים על תפוחי האדמה.

    לשפוך את 2 כוסות נוזלי העוף לתוך הסיר.

    על העוף להניח את המקרונים. עליהם להניח את הביצים.

    מומלץ להניח על הכל צלחת זכוכית. (לא זוכרת מה הסיבה אבל ככה עושה כל המשפחה...)

    להניח על פלטת שבת או בתנור על כ-120 מעלות מערב שבת לכל הלילה.

    החמין מפיץ ריחות נפלאים בלילה בבית.

    האוכל יוצא חום, טעים ביותר.

    בהצלחה,

    ברי

      


    --
    ברי סנדרס
    19/12/09 12:19
    0
    דרג את התוכן:
    2009-12-19 16:21:22
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    תודה על התיקון, ששת.

    ברי


    --
    ברי סנדרס
    19/12/09 22:15
    2
    דרג את התוכן:
    2009-12-20 09:58:05
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    צ'ילי קון קרנה


    מרק העוף
    1 בצל גדול
    *3 גזרים בינוניים
    *1/4 שורש סלרי
    *1/2 שורש פטרוזיליה
    *1/2 זר פטרוזיליה
    *1/2 זר שמיר
    *2 קישואים
    *100 גרם דלעת
    *רבע עוף (שוק, ירך וכנף)
    *10 גרגירי פלפל שחור
    *כ-5 ליטר מים

     

    מקלפים את כל הירקות, שוטפים את העוף והירוקים, מכניסים הכל שלם לסיר, מכסים במים, מרתיחים, מסירים קצף ומבשלים כשעה במצב של רתיחה מתונה.

    ציר העוף

     

    כשמתקרר, או אחרי יום-יומיים, מוציאים את העוף מהמרק, שופכים את המרק שנשאר דרך חיתול לקערה, סוחטים את הירקות למיצוי הנוזלים.
    מכניסים למקרר, השומן מצטבר למעלה ומתקשה - מסירים אותו ומה שנשאר זה ציר עוף.

    הצ'ילי קון קרנה
    *2 בצלים בינוניים

    *1 שורש שומר בינוני
    *1/4 שורש סלרי בינוני

    *1/2 שורש פטרוזיליה בינוני

    *2 גזרים בינוניים
    *1 פלפל ירוק חריף - ירוק בלבד, בלי גרעינים וקרום לבן
    *1 פלפל אדום יבש - בלי הגרעינים
    *1 גמבה אדומה, בלי הגרעינים והקרום הלבן

    *5-7 שיני שום קצוצות גס
    *1/4 כוס שמן זית


    מקלפים את השורשים וקוצצים לקוביות קטנות. מהפלפלים מסירים גרעינים וקרום לבן וקוצצים אותם ואת השום גס.

    מטגנים הכל בסיר או בווק גדול וכבד, על אש נמוכה (אבל שירחש), תוך ערבוב מזדמן, כ-20 דקות.

     

    *1/2 ק"ג שייטל, חתוך לקוביות קטנות (או כתף, או כל נתח אחר, עדיף בלי הרבה שומן)
    *הבשר של העוף מהמרק, קצוץ גס

    *אפשר גם נקניקיות, ולטעם מעושן אפשר להוסיף קבנוס או קוביות בייקון

    מוסיפים את הבשר לסיר, עוברים ללהבה בינונית+ ומטגנים עד שמשחים מעט.


    *1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות (מהירקן או מהשוק, לא ירקרקות מהסופר) קצוצות לקוביות
    *1 חבילת רסק עגבניות אורגני
    *כ-1 ליטר ציר עוף

    *1 כוס שעועית לבנה יבשה ששרתה כ-24 שעות במים

    *1 כוס שעועית אדומה יבשה ששרתה כ-24 שעות במים

    *1 כוס גרגרי חומוס יבשים ששרו כ-24 שעות במים


    מוסיפים את העגבניות, הרסק והציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

    מוסיפים את השעועית והחומוס, מערבבים, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות צלזיוס.
    מבשלים כ-3 שעות, בודקים מדי פעם ואם צריך מוסיפים ציר עוף מורתח (אפשר מים אם נגמר)

     

    *1/2 זר פטרוזיליה קצוץ דק

    כשהשעועית והבשר התרככו מוציאים מהתנור, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, ממליחים ומערבבים.

     

    מגישים עם זילוף שמן זית, ליד אורז לבן.

    בתיאבון

    20/12/09 09:14
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-12-20 09:14:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    (לא לתחרות)

     

    אני לא מרגיש שאני מתקרב לאיזושהי רמה תחרותית, אבל במקרה פרסמתי פוסט רלוונטי ואשמח להערות:

    http://cafe.themarker.com/view.php?t=1334155

     

    תודה!



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "תחרות מתכוני הקדרה הסתיימההתוצאות פורסמו בקהילה"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה