עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6459)

    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    קליוסטרו*
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חדוה ברנר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חני וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ארנה א
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ronitb0
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    חנה וייס
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    yonasaf
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    dudy_a
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    pazia
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    עוף היסטרי עם קארי ירוק , חלב קוקוס ושעועית ירוקה

    3/10/09 17:37
    5
    דרג את התוכן:
    2009-10-14 00:10:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    כמה דקות אחרי שאני מתחיל לבשל את התבשיל (שהזכויות עליו שייכות לערן ידידי), מתחילה מהומה ומבולקה בביתי. הילדים צובאים על פתחי המטבח ומאיימים לפרוץ לתוכו בכוח. הקריאות: "מתי זה יהיה מוכן?", "מתי אוכלים?", "תביא לטעום" וכיו"ב מתעצמות והופכות תכופות ואגרסיביות יותר. מה יש בו בתבשיל הזה שגורם לילדיי להשתגע אין לי מושג, אבל בשיחות סגורות שנערכות לעתים בסלון סיפרו לי האחרונים שהיו מוכרים אותי בשנייה לחברות גלוחי ראש תמורת מנה מהבילה מהתבשיל עם קצת אורז לבן.

    ועם התובנה הזו (אבהות טובה ככל שתהיה לא תשתווה לעוף בקארי ירוק חלב קוקוס ושעועית ירוקה)  - אסיים. 

     מצרכים:

     750 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

    250 גרם שעועית ירוקה עדינה / דקה

    פחית של חלב קוקוס

    רבע כוס מחית קארי ירוק

    1 כפית גדושה קורנפלור 

    2 כפות סויה  

     

    למחית קארי הירוק:

    פלפל ירוק אחד (מגורען)

     3 בצלים ירוקים חתוכים גס

    עלי נענע,

    שתי שיני שום

    ,1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס

    1/4 כוס עשב לימון

    1/4 כוס שמן סויה

    2 כפות מים

    1/2 כפית אבקת כמון

     2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף מגורר

    מלח + פלפל

     

    הכנה:

    מכינים קארי - מעבדים את כל החומרים למחית חלקה.פורסים את העוף לרצועות ומשרים עם קצת סויה וקורנפלור מומס במים. חותכים השעועית חותכים לחתיכות של 5 ס"מ.מחממים ווק או מחבת טיגון גדולה, מוסיפים את מחית הקארי, ומבשלים תוך כדי בחישה   כ-3 דקות או עד שמופץ ריח. מוסיפים את נתחי העוף, ומבשלים כ- 10 דקות עד שהעוף משנה צבע ללבן. מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה. מצמצמים כ-20 דקות (ללא מכסה) על אש נמוכה, ומוסיפים את השעועית. מבשלים עוד 10 דקות (עד לריכוך השעועית). לחסכון בזמן - ניתן גם לחלוט את השעועית הירוקה במים רותחים במקביל לצמצום ולהוסיף לתבשיל כשהיא רכה. מגישים חם עם אורז לבן.   

    בתאבון !

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "עוף היסטרי עם קארי ירוק , חלב קוקוס ושעועית ירוקה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    4/10/09 06:06
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 06:06:50
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בדיוק הטעמים שאני אוהבת (:

    תודה.

     


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    4/10/09 06:51
    0
    דרג את התוכן:
    2009-10-04 06:52:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    הרסת אותי עם המתכון הזה,  נראה מדליק

     

     לו רק היית מוצא לי תחליף לחלב קוקוס.

     

    לא נוגעת בזה אפילו עם מקל 8 מטר.

     

     מה מה יש בו בחלב קוקוס הזה ?

     

     יודע כמה רווי השומן בו? אפרופו אוכל בריא.........

     

     

     ******* לא ניתן לככב פעמיים כתב לי המנהל על הגלקסייה. :) אז להתאפק יפה .

    4/10/09 08:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 08:36:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    איירין יקרה (ורעבה)

    יש כל מיני דרכים לייצר חלב קוקוס מפתיתי קוקוס, או לשים חלב קוקוס בקערה במקרר ללילה

    ולהוריד את שכבת השומן מלמעלה, שמעתי אפילו שיש חלב קוקוס מופחת שומן ...

    לצערי לא ניסיתי אף אחד מהנ"ל ולכן לא אוכל להמליץ....

    לא נותר לי אלא להזדהות עם מאבק הצודק ולהצטער שלא תוכלי לטעם מהמעדן

    :-)

     


    --
    את האדיוט שעיצב את ממשק המשתמש באתר פה
    4/10/09 17:25
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 17:25:28
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    המתכון נראה נהדר נהדר,,

     

    גמני,,אגב,,כמו איירין לא מתקרבת לחלב קוקוס לצערי,,,,למרות שהוא משדרג תבשילים נפלא,,,,,

     

    אגב,, מה עוד אתה עושה עם המחית  הירוקה הנפלאה שהבאת?


    --
    \"אמץ לך את דרכו של הטבע,סודו הגדול הוא סבלנות.\"
    אלמוני

    4/10/09 18:20
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 18:20:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נשמע ממש טעים ואני בטוח הולך לנסות להכין מתישהו.

    רק רציתי לוודא,

    להכנת המחית קארי, פשוט מכניסים את כל רשימת החומרים למחית (למעט הקורנפלור והסויה כמובן) למעבד מזון? או שרק קוצצים דק?

    4/10/09 19:27
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 19:27:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נשמע מעולהההההההה!

    אגב, שמעתי על משחת קארי ירוקה שניתן להשיג - רק שלא בטוחה שאפשר בארץ. מכירים?
    והאם משחה זו קשורה למשחה הנ"ל?

     

     


    --
    נוגה פנאי, מנהלת משותפת בקהילת ת"א
    "במילים אחרות" www.OtherWords.co.il
    4/10/09 20:55
    0
    דרג את התוכן:
    2009-10-04 21:03:57
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הי לכולם ותודה על התגובות...

    לאיירין ו-anatti  - אני מודע לעובדה שבחלב קוקוס יש אחוזי שומן אבל לא מתים ממנו ואין לו תופעות לוואי וכו...

    ואני אומר - אז תכינו את התבשיל פעם בשנה ולא כל שבוע ... מעציב אותי לחשוב שתעברו את כל חייכם הבוגרים

    בלי לטעום מהתבשיל הזה.. 

    לאלעד - במעבד מזון עם להב פלדה עד שמקבלים מחית די נוזלית

     

    ולנוגליטה - יש אכן כל מיני משחות קארי ירוק, צהוב, אדום וכו'.... אבל אין כמו הדבר האמיתי של להכין

    את הקארי הירוק עם כל עשבי התיבול במעבד מזון... אין לזה תחליף

     

    בישול נעים !

    אשמח לשמוע איך יצא ...

     

     


    --
    את האדיוט שעיצב את ממשק המשתמש באתר פה
    4/10/09 23:07
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 23:07:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אכן מתכון חביב.

    מספר הערות -

    ניתן להחליף את חזה העוף בנפתחי פרגית- התוצאה עסיסחת יותר.

    משחת קארי ירוק או אדום ולפעמים גם צהוב ניתן לרכוש בחנויות מזרח רחוק במחיר זעום למדי.

    יש גם בחנויות \ רשתות מסוג עדן מרקט.

     

    4/10/09 23:25
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-04 23:25:20
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: דולצ'ה 2009-10-04 23:07:27


    אכן מתכון חביב.

    מספר הערות -

    ניתן להחליף את חזה העוף בנפתחי פרגית- התוצאה עסיסחת יותר.

    משחת קארי ירוק או אדום ולפעמים גם צהוב ניתן לרכוש בחנויות מזרח רחוק במחיר זעום למדי.

    יש גם בחנויות רשתות מסוג עדן מרקט.

     

    אני מצטרף לחוות דעתו המלומדת של דולצ'ה.

     

    על פי המתכון מדובר בבישול ארוך יחסית לנתחי החזה כך שיש לקצר בזמנים או להשתמש ב"פרגיות".

     

    את מי הקוקוס ניתן להחליף בחלב סויה מצומצם

     

    המשחות זולות, מעולות בטעמן ומחזיקות זמן רב בקירור

     

    5/10/09 07:06
    0
    דרג את התוכן:
    2009-10-05 07:15:46
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    תודה שוב על התובנות וההערות...

    אכן אפשר להשתמש במרכיבים חלופיים רק צריך להזהר לא להחליף יותר מדי מרכיבים כי אז נקבל תבשיל שונה לגמרי...

    חלב הקוקוס במתכון הזה הוא מרכיב בסיסי שנותן את הטון לכל המנה

     

    לגבי הפרגיות - רעיון מצוין אני בטוח שזה יכול לצאת נהדר. ולגבי העוף מכיוון שלא מטגנים אותו קודם

    הוא מתבשל כולו בקארי ובחלב הקוקוס ולכן זמן הבישול שלו סביר בכל מקרה מנסיון וגם בגלל הקורנפלור וכו

    הוא יוצא רך ועסיסי

     

    שוב תודה והמשך שבוע נפלא לכולם !  

    :~)

     


    --
    את האדיוט שעיצב את ממשק המשתמש באתר פה
    5/10/09 13:55
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-05 13:55:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: איירין 21 2009-10-04 06:52:46


    הרסת אותי עם המתכון הזה,  נראה מדליק

     

     לו רק היית מוצא לי תחליף לחלב קוקוס.

     

    לא נוגעת בזה אפילו עם מקל 8 מטר.

     

     מה מה יש בו בחלב קוקוס הזה ?

     

     יודע כמה רווי השומן בו? אפרופו אוכל בריא.........

     

     

     ******* לא ניתן לככב פעמיים כתב לי המנהל על הגלקסייה. :) אז להתאפק יפה .

    במקום קופסת חלב קוקוס, אפשר להכין לבד ואז זה יותר בריא - לוקחים 1/2 כוס שבבי קוקוס ו-2 כוסות מים רותחים, מבשלים כרבע שעה ומסננים, זהו יש לך את חלב הקוקוס. אם את רוצה אותו עשיר יותר - אל תסנני והגדילי כמות שבבי הקוקוס. חג שמח.


    --
    מחברת הספר טעימים מן הטבע, Tasty Nature
    5/10/09 13:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-10-05 13:58:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: נוגליטה 2009-10-04 19:27:44

    נשמע מעולהההההההה!

    אגב, שמעתי על משחת קארי ירוקה שניתן להשיג - רק שלא בטוחה שאפשר בארץ. מכירים?
    והאם משחה זו קשורה למשחה הנ"ל?

     

     

    יש בחנויות קארי ירוק, אבל הכנה מחומרים טריים היא בלי כל השוואה, משדרגת את התבשיל ב-50 דרגות, הטעם ממש שונה, צודק שעושה לבד, אפשר להכין כמות גדולה יותר ולשמור לשימוש נוסף בפריזר.

     


    --
    מחברת הספר טעימים מן הטבע, Tasty Nature


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "עוף היסטרי עם קארי ירוק , חלב קוקוס ושעועית ירוקה "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה