עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6464)

    ronitb0
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Davidהשמים ה...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    הילהלילו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    עידו ישראלי
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    miki miki
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מינואט
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    בריל מרק
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מה מתבשל בסירים לשישי שבת

    11/9/09 10:25
    2
    דרג את התוכן:
    2009-09-19 19:54:40
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אצלנו שבת רגועה

    אני יוצא לאירוע מהעבודה לבד

    היא ביקשה פתיתים

    ליד זה יהיה עוף שהיה כל הלילה בתנור עם רוזמרין ותבלינים

    יהיה גם מרק עם קובה

    וכרישה עם קישואים במיץ עגבניות

    והשבת דווקא יש לפתן פירות עם מעט סוכר.

     

    בערב יהיה סלט טונה

    פטריות אנוקי מוקפצות עם גזר ומה שנמצא לנכון להוסיף

    קציצות דג

    טחינה וחציל בלאדי שכרגע נשרף

    חומוס תוצרת בית

    פרוסות ארטישוק ירושלמי מאודות בשמן זית ורוטב

    וסלט

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מה מתבשל בסירים לשישי שבת"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    11/9/09 12:38
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 12:38:31
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

      אז ככה : אוהבת את הפינה הזו ביום שישי לא רק כי משתפים ולומדים כך , אלא כי זה יוצר נורמה חדשה

     

    מכינים מצלמים ורק אז אוכלים :)))))

     

     

     

     בסירים, קלופס הודו לאחר שלב א של טיגון קל לסגירה בפירורי לחם אפויים,

                                      שלב ב זה להטביעו ברוטב בשר בתנור

    טבעות קישואים ברטוב עגבניות עם פלפל אדום חריף

    מרק הבית דהיינו מרק חגיגת ירקות מן המצאי

    אורז צהוב

    הסלטים היום הם: סלט כרוב עם קימל גרוס, סלט ירוק על בסיס עלי תרד

                           מטבוחה בייתית, טחינה שהאיש מכין,

    ולקינוח  סוף סוף המנגו הבשיל .


    תמונות מן המתבשל בינתיים....

     

     הקלופסים לאחר שלב א
    הקישואים
    וסלט כרוב
    והמנגו שהבשיל
    11/9/09 12:58
    2
    דרג את התוכן:
    2009-09-11 12:59:03
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בישלולי לשישי שבת צוחק

     

    דג מלוח עם בצל בכבישה מהירה

    כבד קצוץ

    כרובית בטחינה

    צלעות כבש על מחבת פסים (זה היה טעיםםםםם)

    פילה עוף בבלילה

    דגים ברוטב פיקנטי

    ריאות ברוטב מזרחי

    קוסקוס

    עוגות שמרים (פרג, שוקולד)

     

     

     

     



    שבת  שלום


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    11/9/09 15:32
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 15:32:16
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    חבל שאני לא שכן שלך

     

    איך יוצאת לך ככה הכרובית


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    11/9/09 16:10
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 16:10:14
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

     

    צטט: איירין 21 2009-09-11 12:38:31

      אז ככה : אוהבת את הפינה הזו ביום שישי לא רק כי משתפים ולומדים כך , אלא כי זה יוצר נורמה חדשה

     

     

    אינני יודע איך את מגדירה קלופס . אצלינו זה מין "קציצ" בשר ( כלשהו)  גדול  בצורה מוארכת, עם או בלי ביצה קשה בתוכו, אפוי בתנור.

    אני שואל  בגלל שלפי התמונה , זה ניראה משהו אחר.

    11/9/09 16:24
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 16:24:33
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: rossini 2009-09-11 16:10:14

     

     

    צטט: איירין 21 2009-09-11 12:38:31

      אז ככה : אוהבת את הפינה הזו ביום שישי לא רק כי משתפים ולומדים כך , אלא כי זה יוצר נורמה חדשה

     

     

    אינני יודע איך את מגדירה קלופס . אצלינו זה מין "קציצ" בשר ( כלשהו)  גדול  בצורה מוארכת, עם או בלי ביצה קשה בתוכו, אפוי בתנור.

    אני שואל  בגלל שלפי התמונה , זה ניראה משהו אחר.

     

    אחד יצא עם ביצה שניים בלי .. תגיד שאתה לא מאמין תגיד.....

     כשנאכל אחתוך ואז אחזור עם התמונה

    רק מה   -  ככל שהקציץ ענק יותר קשה לעבוד עימו , למדתי להקטינו....

     

    וגודלם בערך 15 ס"מ על 10 ס"מ על 5 ס"מ .{$lang_emotions_tongue-out}

     

     

                                                              ש     ב    ת            ש  ל   ו    ם       רוסיני

     

     

     

     

    11/9/09 17:23
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 17:23:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    אמממממממ

    אז ככה.

    השבת הוא הכין קציצות מרוקאיות <דומה למפרום > קוסקוס עם שועית.

    סלט טירשה , מדבוחה חצילים , גזר מרוקאי,כרוב במיונז,סלט בצים, ואבוקדו.

    לערב הוא בישל תפו"א בתיבלון שהוא מסרב לגלות לי..... עם עוף שלם.

    מעורב שמורכב מפרגיות בצים של הודו, כבדים,וחזה עוף בטעם שווארמה כזה.

    אורז לבן,ארטישוק מומלא .דגים חריפים.פירה לבנות.

    וסלט מבזילקום עגבניות שרי ופטריות שאני חולה עליו...

    ואני אפיתי עוגת סולת פרווה.


    --
    מנהלת קהילות האוכל
    11/9/09 17:31
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 17:31:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ששת שצ 2009-09-11 15:32:16

    חבל שאני לא שכן שלך

     

    איך יוצאת לך ככה הכרובית

     

    המטבח לא היה נח לרגע צוחק

    אני מטגנת אותה בשמן עמוק.

     


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    11/9/09 17:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 17:37:51
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ה א ח ר ת 2009-09-11 17:23:15


    אמממממממ

    אז ככה.

    השבת הוא הכין קציצות מרוקאיות <דומה למפרום > קוסקוס עם שועית.

    סלט טירשה , מדבוחה חצילים , גזר מרוקאי,כרוב במיונז,סלט בצים, ואבוקדו.

    לערב הוא בישל תפו"א בתיבלון שהוא מסרב לגלות לי..... עם עוף שלם.

    מעורב שמורכב מפרגיות בצים של הודו, כבדים,וחזה עוף בטעם שווארמה כזה.

    אורז לבן,ארטישוק מומלא .דגים חריפים.פירה לבנות.

    וסלט מבזילקום עגבניות שרי ופטריות שאני חולה עליו...

    ואני אפיתי עוגת סולת פרווה.

     

    איזה יופי

     

    אשמח לדעת  איך מכינים מטבוחה חצילים  כי פשוט אוהבת

     

     בתאבון ושבת שלום

    11/9/09 17:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 17:58:01
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ה א ח ר ת 2009-09-11 17:23:15


    אמממממממ

    אז ככה.

    השבת הוא הכין קציצות מרוקאיות <דומה למפרום > קוסקוס עם שועית.

    סלט טירשה , מדבוחה חצילים , גזר מרוקאי,כרוב במיונז,סלט בצים, ואבוקדו.

    לערב הוא בישל תפו"א בתיבלון שהוא מסרב לגלות לי..... עם עוף שלם.

    מעורב שמורכב מפרגיות בצים של הודו, כבדים,וחזה עוף בטעם שווארמה כזה.

    אורז לבן,ארטישוק מומלא .דגים חריפים.פירה לבנות.

    וסלט מבזילקום עגבניות שרי ופטריות שאני חולה עליו...

    ואני אפיתי עוגת סולת פרווה.

     

    מזל שחזרתי שבע מאירוע


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    11/9/09 17:58
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-11 17:58:56
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    גם אני אוהבת את השרשור הזה.. מקבלים הרבה רעיונות.. וחשק..

    אז לארוחת שישי, הכנתי למשפחתי היקרה:

    מנה ראשונה- לזניה עם בשר ופטריות

    מנות עיקריות- עוף "מתובלן" בתנור

    קדירת בשר וחומוס

    תוספות- מג'אדרה

    תפוחי אדמה מתובלים בתנור

    ועם הקפה- עוגיות שוקולד-צ'יפס

    התמונות לפי סדר ההגשה..

    שבת שלום לכולם..

    Attached files:
    קובץ מספר 1 (jpg)
    קובץ מספר 2 (jpg)
    קובץ מספר 3 (jpg)
    קובץ מספר 4 (jpg)
    קובץ מספר 5 (jpg)

    --
    ד"ר אורלי רדליך- מכון רדליך- ייעוץ פיננסי למשפחות
    http://www.orlyred.co.il
    050-9988202
    11/9/09 21:07
    0
    דרג את התוכן:
    2009-09-11 21:11:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: איירין 21 2009-09-11 16:24:33

    צטט: rossini 2009-09-11 16:10:14

    ממש , אבל ממש לא קשה. אפילו ההפך !

    מכינים את עיסת הקציצה מ כ600-700 גר'בשר טחון רזה .( עם תוספות של לחם, בצל , שום, ביצה טריה , עשבי טיבול וכו', כל אחד לפי מירשמו הוא ) מכניסים את הכל ( עם או בלי הביצה הקשה ) לתבנית אינגליש קייק משומנת (  בשומן עוף, אווז, חמא או אחר) ו"מפודררת" בפירורי לחם. לתנור חם 180 מ', כ45-50 דקות, עד להשחמה יפה.

    במקום הביצה הקשה, אפשר להכניס באמצע , שורה של כבדי עוף.

    טעים חם וטעים גם קר. ממש תענוג.

    12/9/09 01:41
    0
    דרג את התוכן:
    2009-09-12 17:29:09
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: rossini 2009-09-11 21:11:27

    ממש , אבל ממש לא קשה. אפילו ההפך !

    מכינים את עיסת הקציצה מ כ600-700 גר'בשר טחון רזה .( עם תוספות של לחם, בצל , שום, ביצה טריה , עשבי טיבול וכו', כל אחד לפי מירשמו הוא ) מכניסים את הכל ( עם או בלי הביצה הקשה ) לתבנית אינגליש קייק משומנת (  בשומן עוף, אווז, חמא או אחר) ו"מפודררת" בפירורי לחם. לתנור חם 180 מ', כ45-50 דקות, עד להשחמה יפה.

    במקום הביצה הקשה, אפשר להכניס באמצע , שורה של כבדי עוף.

    טעים חם וטעים גם קר. ממש תענוג.

     

      רוסיני !

     

    סליחה על עיכוב במענה, הלכנו לסרט וגם נטלתי לי זמן לקרוא כל שניתן בנושא.

     

    הבנתי  את ההבדלים .

     

    אתחיל בזה ש....אני למדתי את זה כך -  מתכון שעבר מדור לדור  ,

    הלכתי לכתובים וגיליתי עולם שלם הנחלק  לכמה גרסאות.

    יתכן והייתי צריכה לקרוא לזה קציצות קלופס , מכל מקום אני מאמינה בגלגולו של מתכון

    ובשינויים כיד המלך בדרך, שינויים המותאמים לסועד וליוצר.

     

    לפחות  שני שפים  מכינים בגרסה שאני מציינת וזה מתגלגל גם  בעיתונות

    אבל מה זה משנה? .... יצא טעים טעיםםםםםםם

     

     בסה"כ רציתי לפנק את באי הבית.

     

    :)

     

    ולך  חבר תודה על שלמדתי עוד  :)


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "מה מתבשל בסירים לשישי שבת"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה