עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אצל ג'אקומו בארוחת בלוגרים

    8/9/09 10:28
    5
    דרג את התוכן:
    2009-09-14 15:56:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

     

      ג'אקומו הזמין כמה בלוגרים לארוחה בביתו...

     

    לוגו

     

    יעקב פיאלקוב, המכונה בפי כולם ג'אקומו, הוא אשף בישול איטלקי.

    את מיומנותו רכש  אצל השף רוברטו פפי ברומא, ואצל מרצ'לה חזן שכתבה ספרים על הבישול האיטלקי וידועה בעולם. בנוסף השתלם אצל האימהות של החברים באיטליה וכולנו יודעים שאין כמו הבישול של אימא.

    בתקופה מסוימת עבד  במסעדה ברומא והייתה בבעלותו, מסעדה/מעדניה/מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו" בנווה אביבים בתל אביב.

    כיום, ג'אקומו מעביר סדנאות בישול איטלקי, ועורך אירועים וקיטרינג בסגנון איטלקי. ג'אקומו כתב שני ספרי בישול איטלקי, כותב ביקורות על מסעדות איטלקיות והוא שם דבר ברשת בחיפוש מידע על גבינות ואוכל איטלקי.

     

    אז מה היה לנו שם?

     

    ראשית יש לציין כי יעקוב דר באזור שקט וכפרי בכפר סבא רחוק מההמון הסוער.

    הגעתי ומצאתי אותו ואת רעייתו מול שולחן ערוך וממתינים לחברי הבלוגרים שהגיעו זה אחר זה בשעה היעודה.

     

    תוך כדי מסע היכרות הדדית ג'אקומו מזג לנו למברוסקה לכוסית ראשונה לחגיגת האירוע ומצב הרוח.

     

    מיד הוגשה לנו פוקצ'ה ענקית - סקציטלה קו לוביו- ממולאת בענבים ותבלינים. כמו כן הוגש לנו פסטו מדהים. השילוב של פוקצ'ה וענבים מפתיע וטעים.

    כמתאבני אנטיפסטי הוגשו:

    כרובית נא בטמפורה - טעים למי שלא אוהב כרובית סמרטוטית

    גלילי זוקיני במילוי סלמון גבינת שמנת ובלזמי - מנה טעימה ואסטטית במראה.

    כאן ג'אקומו פותח ומסביר לנו מהו אנטיפסטי - לא מדובר רק על ירקות כפי שבישראל רגילים, הוא מזכיר לנו מסעדה בשם " ללנטרנה "  שיש בה 60 מנות אנטיפסטי בסורונטו שבאיטליה שהוא רואה חובה להגיע לשם ולטעום . קרפצ'ו, סביצ'ה ארטישוק כל אלו גם נמנים על אנטיפסטי. ומי שלא יודע יעקוב כתב ספר על אנטיפסטי.

     

    כעת מגיעים חצילים: מלנזנה פרמג'נה פרוסות חציל מטוגנות עם גבינה בולגרית וצהובה עשוי בתנור - טעים מעולם אחר

    ומיד מגיעה מנה מפתיעה ביופייה - חצאי לימונים ממולאים במוצרלה, דקורטיבית מאוד.

     

    סבב ההיכרויות ממשיך השיחה עם ג'אקומו קולחת, אדם מעניין עם המון ניסיון באוכל איטלקי, ובסוף מסתבר שהוא בכלל יליד תל אביב. כעת מסתבר לי שהוא בכלל מעצב, גרפיקאי, פרסומאי וצייר. זאת בנוסף להיותו מסעדן בעבר וכמובן כותב ספרים ומתרגם וכיום עורך סדנאות אוכל בביתו.

     

    כעת מגיעים שרימפס ( ג'מבו הוא מעדכן) עם עטיפה של פסטה טרייה מטוגנת. שוב  ג'אקומו הצליח להפתיע במנה נהדרת ומיוחדת.

    גם סלסה של עגבניות ירוקות מוגשת , בהחלט מעניינת.

     

    המנה העיקרית הראשונה היא פסטה עם לימון , גרידת לימון שמנת.

    מנה שמוגשת עם מכסה בצק שיש להסיר בפנים הכל רותח אבל זו פסטה טרייה שהוא מכין מקמח דורום וזה טעים בטירוף.

    לאחר מכן מגיעים כדורי ניר אלומיניום ובתוכם דלעות ערמונים ממולאות ריזוטו שלי לא היה ממש טעים לצערי.

    וגם תרד עם ביצה שהיה חסר מלח ותיבול לדעתי

    אבל המנה העיקרית  שכבשה אותי הייתה פרוסות פילה בקר שהוכנו על מחבת כשמצד אחד נצמד פרשוטו וכל זה ברוטב שמנת וחרדל. איזה בשר רך וכמה טעים, שלקחתי עוד מנה..

     

    זהו אני מחוסל

    כעת הגיע טירמיסו שאותו לא טעמתי מסיבה פרטית.

         אשר צולם על ידי שוש חזן                

    וקינחנו בלימונצ'לו תוצרת בית שגרם לי לנסוע בכוון הפוך.

     

    הרבה תודות ליעקוב - ג'אקומו שנתן לנו לטעום ולהציץ לעולם הפרטי שלו ולרעייתו המקסימה שהגישה ושיתפה אותנו בחוויות המשותפות

    לאתר של ג'אקומו ולמתכונים

    http://www.giacommo.net/

     

     

     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אצל ג'אקומו בארוחת בלוגרים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    8/9/09 14:37
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 14:37:10
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    נראה כ"כ מגרה.....
    8/9/09 16:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 16:36:20
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    איש יקר ובעל מקצוע מעולה,

    פגשתיהו בעבר במפגשי פורום אוכל נענע  בימיו הטובים (וזה היה מזמןןןן, חבל)


    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    8/9/09 17:24
    0
    דרג את התוכן:
    2009-09-08 17:26:41
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    ששת, הפלאת לתאר את הארוחה.

    אהבתי :)

    אני חייבת לציין שהפסטה עם הפרמזן המשובח מלמעלה הייתה מצוינת.

    והריזוטו היה מעט תפל, אבל, ברגע שהוספתי לו את הרוטב של הבשר הוא נהייה מצוין !

    תרשה לי להעיד על הטירמיסו.

    הוא היה מעולה, שילוב נכון בין הרטיבות של הבישקוטים לגבינה המעולה.

    היה ערב נהדר.

    מארח מלא מידע ורצון לשתף עם אשה מקסימה שהתנהגה כמו אמא פולנייה גאה.

    חברה מצוינת, היה כיף לגלות את הפרצופים מאחורי הפוסטים.

    ג'אקומו, תודה ! 

    ,usv

    8/9/09 20:08
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 20:08:42
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    מה שיש לי להגיד זה רק  וואו !!!!!!!
    8/9/09 23:39
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 23:39:47
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: לבנה 2009-09-08 20:08:42


    מה שיש לי להגיד זה רק  וואו !!!!!!!

     

    ולי רק תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    8/9/09 23:42
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 23:42:18
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: איבי 2009-09-08 17:26:41


    ששת, הפלאת לתאר את הארוחה.

    אהבתי :)

    אני חייבת לציין שהפסטה עם הפרמזן המשובח מלמעלה הייתה מצוינת.

    והריזוטו היה מעט תפל, אבל, ברגע שהוספתי לו את הרוטב של הבשר הוא נהייה מצוין !

    תרשה לי להעיד על הטירמיסו.

    הוא היה מעולה, שילוב נכון בין הרטיבות של הבישקוטים לגבינה המעולה.

    היה ערב נהדר.

    מארח מלא מידע ורצון לשתף עם אשה מקסימה שהתנהגה כמו אמא פולנייה גאה.

    חברה מצוינת, היה כיף לגלות את הפרצופים מאחורי הפוסטים.

    ג'אקומו, תודה ! 

    ,usv

     

     


    הריזוטו לא היה לי טעים היה טעם לוואי , גם אני לקחתי מהרוטב הנהדר שבהחלט עזר.

    לצערי השבוע בגלל בדיקות יש מאכלים שאסור לי

    מזל ששבוע הבא אפשר לחוגג...את כבר יודעת..


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    8/9/09 23:43
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 23:43:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: avat 2009-09-08 16:36:20

    איש יקר ובעל מקצוע מעולה,

    פגשתיהו בעבר במפגשי פורום אוכל נענע  בימיו הטובים (וזה היה מזמןןןן, חבל)

    האיש משכמו ומעלה

    ידעתי למה אני מארח אותו בקהילה בזמנו

     


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    8/9/09 23:44
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-08 23:44:09
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: הילה פלד 2009-09-08 14:37:10


    נראה כ"כ מגרה.....

     

    הילה תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    13/9/09 21:50
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-13 21:50:54
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    איזה תיאור מלבב לארוחה הנהדרת!

    נהניתי לקרוא (-:

     

    וגם הצילומים יפהפיים!


    --
    אני מעריכה איכות, בעיקר כשהיא מונחת לי בצלחת
    14/9/09 15:56
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-09-14 15:56:44
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ענת לקבל ממך מחמאה זו מתנה

    סימן שבאמת היה טוב שם

    תודה

     

    חסרת לנו אמד בסוהו


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "אצל ג'אקומו בארוחת בלוגרים"

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה