עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6507)

    שטוטית
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ציפור לחשה ל...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    ש ק ט ה
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    נגעת בצמרות ...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    shirona
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה///
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אורלינצ'קו
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    reverie
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    גן עדן לאנשי...
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    בשישי הקרוב 14.8.2009 - יניב גור אריה - קולקציית קיץ 2009

    12/8/09 19:15
    2
    דרג את התוכן:
    2009-08-15 20:17:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    המטבח של מאיר השמן בבת ים הוא פרויקט התנדבותי המחלק לילדים ארוחה חמה בכל יום. מידי יום מחלק המטבח של מאיר מאות כריכים לילדים ש"שכחו" בבית את ארוחת העשר, זאת באמצעות יועצות בתי הספר.
    איך המקום מתקיים? מיטב השפים מעבירים סדנאות בישול בהתנדבות, חולקים את הידע שלהם עם חובבי תרבות המזון. כל ההכנסות הן תרומת קודש לתפעול המטבח. המטבח אינו משלם משכורות. המטבח נמצא כיום במצב קשה מאוד ואנו זקוקים מאוד להרחבת חוג המשתתפים והתורמים.
    הנכם מוזמנים להעביר מכתב זה לחברים שאתם מאמינים שיוכלו לסייע או מתעניינים באוכל.
    לקראת תחילת שנת הלימודים, נשמח לקבל תיקי בי"ס במצב טוב וכל עזרה אחרת.
    פרטים נוספים על מאיר ועל המטבח - באתר: www.fatmeir.com
    ביום שישי,
    יניב גור אריה - קולקציית קיץ 2009

    סביצ'ה סלמון בקרמל פיקנטי עם סלט אדממה, קולורבי ואצות טריות.
    כנאפה טלה וחצילים עם רוטב יוגורט - פלפלים וקציפת טחינה.
    טארט חצילים עם ביצת שלו וטחינה קארי.
    ריזוטו דלעת בקרם רוקפור, שמן זעפרן וטופי גרעיני דלעת.

    ולקינוח - הפתעה.

    הזמנת מקומות - http://www.fatmeir.com/
     

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "בשישי הקרוב 14.8.2009 - יניב גור אריה - קולקציית קיץ 2009 "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה   

    15/8/09 10:04
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-08-15 10:04:36
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    זו פעם ראשונה שאני רואה את יניב בעבודה. האיש פשוט מקצוען, שולט בידע, משלב טעמים, מורכב מאוד. לצערי לא יכלתי להישאר עד סוף הסדנא, אך מה שטעמתי - היה מצויין.

    לא הצלחתי לצרף קישור לתגובות, אבל לפחות לעמוד - מקווה שלא יכעסו עלי :-)

    http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum.asp?pc=393235558&pg=2052


    --
    בואו לבקר באתר של איש יקר \"מאיר השמן\"
    http://www.fatmeir.com/
    15/8/09 20:17
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-08-15 20:17:34
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    אז הנה התיאור המלא יותר של הסדנה (מי שיטריח את עכברו ויגיע לעמוד, יראה גם את התמונות הנהדרות של ענת סקילי)

     

    קרם ברולה בטעם פופקורן –כמה מפתיע, כמה טעים! - יניב גור אריה במטבח של מאיר השמן

     

    גם מי ש(כמוני) נוטה להרים גבהכשהוא שומע את צמד המלים "מטבח מולקולרי", יתלהב מהמטבח של יניב גוראריה.

     

    יניב, שעד לפני שבוע היה השףשל מסעדת ג'פרו ביקנעם, ערך ביום ששי האחרון סדנה במטבחו של מאיר השמן, והלהיב אתהמשתתפים בטכניקה שלו, ביכולתו להשתלט בקלות על מנות מסובכות, ובעיקר – בטעמיםוהמרקמים הנפלאים שהוא מוציא מתחת ידו. יניב הוא מותיקי השפיםהמתנדבים במטבח, וזו לו הסדנה החמישית שהוא מעביר.

     

    יניב משתמש בטכניקות של המטבחהמולקולרי להשגת טעמים ומרקמים שאותם לא ניתן ליצור בשיטות מקובלות, כגון וינגרטאחיד שאינו מתפרק, שמן זעפרן, טופי שאינו מתוק או קרם ברולה ללא בישול.

    התוצאות פנטסטיות!

    להפתעתנו, למדנו שחלק מהחומרים(כולם טבעיים!) בהם נעשה שימוש בסדנה, נמצאים כבר בשימוש במוצרים כמו מעדן חלב.

     

    המנות שהוצגו והוכנו בסדנההיו:

    סביצ'ה סלמון בקרמל פיקנטי עם סלט אדממה, קולורבי ואצות טריות
  • כנאפה טלה וחצילים עם רוטב יוגורט - פלפלים וקציפת טחינה
  • טארט חצילים עם ביצת שלו וטחינה קארי
  • ריזוטו דלעת בקרם רוקפור, שמן זעפרן וטופי גרעיני דלעת
  • ברולה פופקורן
  •  

    המנות,שהיו מורכבות והוצגו בצורה יפהפיה, נעלמו במהירות, ועוררו שפע של אנחות התפעלותומצמוצי שפתים אצל המשתתפים.

     

    גם אם חלק מהמנות קשות להכנהביתית, קבלו המשתתפים בסדנה מספר רב של רעיונות וטכניקות, שאותן יוכלו לישם בבתיהם.

     

    טארט חצילים עם ביצת שלו וטחינה קארי.

    ביסקוויט זיתים

    חומרים:

    250 גרם קמח

    175 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

    1 ביצה

    3 גרם מלח

    3 גרם שום גבישי

    5 גרם פפריקה מעושנת

    2 גרם סוכר

    60 גרם זיתים מגולענים וקצוצים

    אופן הכנה:

    מעבדים קמח וחמאה במעבד מזון או במיקסר עד לקבלת פירורים, מוסיפים ביצים ותבלינים ומעבדים כמה שיותר מהר, עד לבצק אחיד. מוסיפים זיתים ומערבלים מעט להטמעת הזיתים, יוצרים כדור, משטחים ומצננים.

    מרדדים לעלה דק וקורצים עוגיות קטנות, אופים ב- 170 מעלות כ - 12 דקות, עד הזהבה. מצננים.

     

      סלט חצילים
    חומרים:

    3 חצילים

    3 עגבניות

    1 בצל סגול

    חופן כוסברה קצוצה

    גרד מלימון אחד

    15 זיתי קלמטה

    שמן זית

    אופן ההכנה:

    קולים את החצילים ומעמידים לשעה על מסננת להגרת הנוזלים.

    מקלפים ומגלענים את העגבניות (שומרים את הגרעינים בנפרד). חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות.

    קוצצים דק בצל, פטרוזיליה וזיתים.

    קוצצים את החצילים ומערבבים עם כל יתר המרכיבים. מתבלים במלח ושמן זית.

      טחינה קארי
    רכיבים:
    50 גרם מיץ לימון
    6 גרם אבקת קארי

    3 גרם כורכום

    2 שיני שום
    120 גרם מים

    4 גרם מלח

    2 גרם סוכר

    150 גרם טחינה גולמית   

    אופן הכנה:

    במעבד מזון טוחנים שום, מיץ לימון ותבלינים עד לרסק חלק. מוסיפים מים וטוחנים עד למסה אחידה.

    מוסיפים בהדרגה את הטחינה וטוחנים עוד דקה עד לקבלת טחינה חלקה וצהובה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או טחינה. המרקם הסופי צריך להיות כמו של רוטב (הטחינה ממשיכה להתקשות).

     צילחות

    -         בתוך רינג מניחיםביסקוויט זיתים, מעליו 2 כפות סלט חצילים. מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור חם(180 מעלות) ל – 3 – 4 דקות לחימום קל.

    -         מניחים בצלחת את טארטהחצילים, מניחים מעליו חלמון ביצת שליו. מטפטפים מעל ומסביב טחינה קארי, מקשטיםבגרעיני העגבניות ובנבטי צנונית.

     

      



    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "בשישי הקרוב 14.8.2009 - יניב גור אריה - קולקציית קיץ 2009 "

    נא להתחבר כדי להגיב.

    התחברות או הרשמה