עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    פרטי קהילה

    אוכל

    ברוכים הבאים לקהילת אוכל והחיים הטובים. כאן זה המקום לספר ולשאול על ההנאות הקטנות שלנו מאוכל, קינוח, יין וקפה. אנחנו כאן כדי לשתף, להעביר את החוויות השונות בצורה הכי טובה וכמובן בשביל להנות.    

    מסעדות ואוכל

    חברים בקהילה (6505)

    הקדרה של ששת
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מיכאל 1
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    לולה של היום
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    מדלן גזיאל
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cassiopeia
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    cleopatra9
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    א.A
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אריאל דר
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    איציק אביב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    Heda
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    רמיאב
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין
    אילנה.
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    השף אמיר מרקוביץ התארח בקהילת האוכל ביום חמישי

    31/5/09 22:42
    6
    דרג את התוכן:
    2010-06-06 20:28:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שף אמיר מרקוביץ

     

     


    ביום ה' הקרוב ייתארח כאן השף אמיר מרקוביץ ממסעדת פורלין בין השעות 17:00-18:00 ויענה על שאלותיכם בנוגע לבישול צרפתי, בישול ים תיכוני, דגים, פירות ים וכל שאלה שמעניינת אתכם.

    אמיר מרקוביץ - בן 32 נשוי תושב תל אביב. שף אמיר מרקוביץ החל את עבודתו הראשונה במסעדת "Voila" בחיפה, מסעדה צרפתית שוויצרית. לאחר עוד עבודה במסעדה חיפאית נסע לצרפת בשנת 2001 שם רכש את השכלתו הקוליניראית בבית הספר היוקרתי לבישול "FERRANDI" בפריז, אותו סיים בהצטיינות. במהלך הלימודים עשה סטאז במסעדה בדבלין שבאירלנד. לאחר הלימודים עבד אמיר במשך שנה במסעדת "LES BOOKINIEST" שזהו ביסטרו צרפתי של השף בעל כוכבי מישלין "GUY SAVOY - גי סבואה.

    לאחר מכן עבד במשך שנה נוספת במסעדת " הזיתים" " LALIVI" מסעדה קורסיקאית בפאריז בתור סו שף.עם חזרתו לארץ נכנס בתור שף ושותף במסעדת פורלין.

    אמיר הינו גם יועץ קולינארי אשר מייעץ ומלווה בארץ ובחו"ל את החברה "דורות מוצרי שום ותיבול".


    מידי שנה אמיר נוסע לסטאז'ים במסעדות שונות בעולם בכדי להתעדכן,להעשיר את הידע וללמוד דברים חדשים.

     

    סגנון הבישול שלו הוא סגנון צרפתי מסורתי, סגנון של טעמים ותהליכי בישול נכונים, המחייבים דיוק וטעמים מצוינים. הוא מעדיף את הבישול הצרפתי הדרומי.


    נכון, מסעדת פורלין מתמחה במאכלי דגים , פירות ים ובשרים מיוחדים, אבל כששואלים את השף מה הוא אוהב הוא אומר: אני מאוד אוהב חצילים, החציל הוא ירק מאוד נוח לעבודה, אפשר להכין ממנו מטעמים, אני עושה מהחציל לזניה, מוס חצילים, מרקים. ואת המנה המנצחת שלי, חציל קלוי במילוי קלמרי ברוטב יוגורט וכוסברה (אתר שפים), אני מאוד אוהב דגים ופירות ים, אפשר להכין אותם בוואריאציות שונות והם מאוד טעימים ובריאים.


    אז אם אתם בעניין של בישול צרפתי או הכנת דגים וגם בשרים שלא לדבר על פירות ים או מנות אחרונות, יש לכם שף מעולה לשרותכם. הכינו מבעוד מועד שאלות, כנסו גם ביום חמישי ותתעניינו, כי זה הולך להיות טעים מאוד.


    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "השף אמיר מרקוביץ התארח בקהילת האוכל ביום חמישי"

    התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.

    1/6/09 07:00
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-01 07:00:30
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ברוך הבא שף אמיר

     

    רציתי לדעת מזה בעצם אוכל צרפתי מה מאפיין אותו?

    יש אוכל רחוב צרפתי? מהו?

     

    אם אפשר מתכון למוס חצילים אשמח (:

     

    תודה

     


    --
    :) חיוך מביא חיוך (:
    האתר הטעים שלי http://www.kisi.co.il/

    https://www.facebook.com/haia.alfi
    1/6/09 14:23
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-01 14:23:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    ברוך הבא לשף אמיר..

    אני בעניין פירות ים- אבל נוהגת לקנות אותם קפואים מהסופר, אז קודם כל אשמח לדעת כיצד אדע לבחור נכון שרימפס, קלמרי וצדפות- בשוק דגים?

    שנית, אשמח לקבל מתכון מנצח למרק פירות ים.

    תודה מראש לשון בחוץ


    --
    ד"ר אורלי רדליך- מכון רדליך- ייעוץ פיננסי למשפחות
    http://www.orlyred.co.il
    050-9988202
    1/6/09 15:02
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-01 15:02:06
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    היי שף, ברוך הבא

    אני הולכת על קצת יותר מסובך

    לאחר סיור קולינרי בפריז חשקה נפשי להכין פילה עגל בנוסח בורדו

    זו עונת הדובדבנים לא?


    --
    אביגיל אהרון שף ובעלים " אביגיל פותחת שולחן" מסעדה טבריינית אוטנתית מנהלת קהילת האוכל , חברת הנהלת איגוד השפים הישראלי
    1/6/09 23:12
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-01 23:12:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שף, ראשית תודה שהסכמת להתארח

     

    מהו אוכל קורסיקאי? במה הוא שונה מאוכל איטלקי

    האם יש מאכל מיוחד?

     

    אני מאוד אוהב לזנייה

    לזניית חצילים ?

    אשמח למתכון

     

    תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    2/6/09 23:15
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-02 23:15:38
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    הי שף אמיר מרקוביץ'.

     

    בשלנית אני ממש לא,

     

    אז אני פשוט אמשיך לפקוד את מסעדת פורלין ולהינות ממטעמיך צוחק


    --
    Leave what they think, Live what you think
    3/6/09 15:36
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-03 15:36:59
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    כאשר אני מגע למסעדה ורואה מנה ראשונה פטה כבד

    אני תמיד מתלבט בין הספצייליטה של המסעדה לבין האהבה שלי

     

    מהו המתכון שלך לפטה כבד ( אווז\ עוף)

    האם יש דרך להמנע מחמאה ( לא מרגרינה) או שזו חובה

     

    וכמובן לריבה הכי מתאימה לדעתך

     

    תודה


    --
    מנהל קהילות האוכל והטלוויזיה

    3/6/09 15:58
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-03 15:58:29
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שלום לשף אמיר מרקוביץ` ולכל הנוכחים,

     

    זה איננו סוד שאחד המרכיבים להצלחת תבשיל בשר, הוא בחירת הנתח שמתאים למתכון.

    אני מתעניינת למשל בצלי בשר בניחוח צרפתי.

    כל השנים אני קונה נתח כתף וזה לא רע, משרה ביין אדום קברנה סוביניון 3 ימים פלוס תבלינים, דבש וחרדל, אך ברצוני לשאול האם תוכל להמליץ על נתח עסיסי יותר מן הכתף ולא רזה מדי.

    אני אוהבת קצת שומן שלדעתי מוסיף טעם לתבשיל.

     

    אשמח ואודה לך על המלצה פלוס מתכון בסגנון צרפתי.

     

     

    בהערכה,

    לולה


    --
    Life is too short for cheap beer
    3/6/09 19:36
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-03 19:36:49
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    שלום לך שף יקרה וברוך הבא לקפה שלנו!

    יש לי כרגע 4 חצילים יפים

    אשמח למתכון הכולל טחינה ולא פירות ים.

    חציל שלם או חצוי ולא מעוך.

    תודה

    נילי


    --
    נ.י.ל.י
    3/6/09 19:41
    2
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-03 19:41:43
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    שלום שף

     

    אני אשמח לקבל מתכון לקציצות דגים - אם אפשר לא בטיגון.

    תודה

     

    פרמינה

    4/6/09 14:35
    1
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-04 14:35:15
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין


    ברוך הבא:)

    .

    אין לי שאלות לשף המצליח והמוצלח

    רק רציתי לספר שגם אני מאוד אוהבת חצילים:))

    ואוהבת מאוד אוכל עשוי היטב

     

    בהחלט אעקוב בעניין אחר דיון האירוח

    .

    צהריים טובים

    .

    שטוטית_משוטטת


    --
    משוטטת בשבילי החיים
    מתבוננת יותר ממשתתפת
    רוח שטות נסוכה בכל מהותי
    ולכן כינויי שטוטית
    תרכֹבת בין שיטוט לשטות
    4/6/09 17:14
    1
    דרג את התוכן:
    2009-06-04 19:47:27
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: ק י צ י 2009-06-01 07:00:30

    ברוך הבא שף אמיר

     

    רציתי לדעת מזה בעצם אוכל צרפתי מה מאפיין אותו?

    יש אוכל רחוב צרפתי? מהו?

     

    אם אפשר מתכון למוס חצילים אשמח (:

     

    תודה

     

    קיצי שלום צרפת מתאפיינת בהרבה סגנונות בישול מכיוון שהיא גדולה מאוד ומחולקת לאזורים, וכל אזור מתאפיין בסגנון בישול שונה מפאת מזג האויר והפרודוקטים שנמצאים באותו אזור. לדוגמא בצפון יש את אזור בריטני ונורמנדי שקר שם מאוד ומבשלים שם אוכל כבד מאוד עם הרבה חמאה ושמנת וצורכים צדפות מקומיות. בדרום יש את אזור פרובנס וקוט דה אזור ששם האוכל הוא ים תיכוני ודי דומה לארצנו מבחינת הפרודוקטים.כמו כן יש את אלזס לוריין,בורדו,ליון וכו שבהם הסגנונות שונים משאר האזורים.האוכל הצרפתי הקלאסי הוא קרפים,ביף בורגיניון (שזה תבשיל בשר עם יין) ,שוקרוט,(שזה תבשיל עם כרוב ונקניקיות) בויאבז,(שזה מרק דגים) ולכל אזור יש את המאכל המקומי הקלאסי.מה שמאפיין את האוכל הצרפתי שהוא מבוסס על חמאה,יין,שמנת והוא די כבד.וכמובן כל מנה מוגשת עם בגט טרי.מבחינתי אוכל רחוב צרפתי הוא קרפעם שוקולד שקונים בעמדות "קרפרי". מתכון למוס חצילים: 4 חצילים גדוליםמלח ופלפלכפית שום כתושרבע כוס שמן זיתמעט אורגנו קקוץ טרי אופן ההכנה:1.    קולים על רשת מעל גז את החצילים מכל הצדדים על שהם מוכנים ורכים2.    חותכים את החצילים לחצי  ומוציאים מהם את התוכן 3.    טוחנים במעבד מזון את הבשר של החצילים היטב ומוסיפים לאט לאט את השום,שמן הזית,האורגנו ומתבלים במלח ופלפל4.    מעבירים את מוס החצילים לכוסות ומכניסים לשעתיים לקרור ומגישים.  

    הנה לקריאה יותר נוחה

     

     

    צרפת מתאפיינת בהרבה סגנונות בישול מכיוון שהיא גדולה מאוד ומחולקת לאזורים, וכל אזור מתאפיין בסגנון בישול שונה מפאת מזג האויר והפרודוקטים שנמצאים באותו אזור.

    לדוגמא בצפון יש את אזור בריטני ונורמנדי שקר שם מאוד ומבשלים שם אוכל כבד מאוד עם הרבה חמאה ושמנת וצורכים צדפות מקומיות.

    בדרום יש את אזור פרובנס וקוט דה אזור ששם האוכל הוא ים תיכוני ודי דומה לארצנו מבחינת הפרודוקטים.כמו כן יש את אלזס לוריין,בורדו,ליון וכו שבהם הסגנונות שונים משאר האזורים.

    האוכל הצרפתי הקלאסי הוא קרפים,ביף בורגיניון (שזה תבשיל בשר עם יין) ,שוקרוט,(שזה תבשיל עם כרוב ונקניקיות) בויאבז,(שזה מרק דגים) ולכל אזור יש את המאכל המקומי הקלאסי.

    מה שמאפיין את האוכל הצרפתי שהוא מבוסס על חמאה,יין,שמנת והוא די כבד.וכמובן כל מנה מוגשת עם בגט טרי.

    מבחינתי אוכל רחוב צרפתי הוא קרפים שוקולד שקונים בעמדות "קרפרי".

     מתכון למוס חצילים: 

    4 חצילים גדולים

    מלח ופלפל

    כפית שום כתוש

    רבע כוס שמן זית

    מעט אורגנו קצוץ טרי

     אופן ההכנה:

    1.    קולים על רשת מעל גז את החצילים מכל הצדדים על שהם מוכנים ורכים

    2.    חותכים את החצילים לחצי  ומוציאים מהם את התוכן

    3.    טוחנים במעבד מזון את הבשר של החצילים היטב ומוסיפים לאט לאט את השום,שמן הזית,האורגנו ומתבלים במלח ופלפל

    4.    מעבירים את מוס החצילים לכוסות ומכניסים לשעתיים לקרור ומגישים. 

     


    --
    פורלין-ביסטרו דגים ופירות ים
    פרישמן 10 ת\"א
    www.forelin.co.il
    4/6/09 17:16
    0
    דרג את התוכן:
    פורסם ב: 2009-06-04 17:16:13
    1. שלח הודעה
    2. אוף ליין
    3. אוף ליין

    צטט: orly red 2009-06-01 14:23:59

    ברוך הבא לשף אמיר..

    אני בעניין פירות ים- אבל נוהגת לקנות אותם קפואים מהסופר, אז קודם כל אשמח לדעת כיצד אדע לבחור נכון שרימפס, קלמרי וצדפות- בשוק דגים?

    שנית, אשמח לקבל מתכון מנצח למרק פירות ים.

    תודה מראש לשון בחוץ

     

    אורלי שלום גם אני בעיקר בעניין דגים ופירות ים מה שאהוב עליי במיוחד.כדי לבחור פירות ים טריים בשוק צריך להכיר את המוצרים במצבם הטרי ולא הקפוא מכיוון שהוא נראים ומריחים אחרת וכמובן טעמם שונה.אני אתן לך 3 טיפים לבחירת פירות ים בשוק:1.    צריך להיות להם ריח של ים אבל לא ריח חזק ולא טוב2.    השרימפס והקלמרי צריכים להיות מבריקים וקשים כאשר הם טריים3.    הצדפות (המולים) צריכות להיות סגורות ולא פתוחות. אסור לאכול צדפה פתוחה בשום אופן. בהצלחה....

     


    --
    פורלין-ביסטרו דגים ופירות ים
    פרישמן 10 ת\"א
    www.forelin.co.il


    ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
    /null/cdate#

    /null/text_64k_1#

    מה אתם חושבים? מעתה קל יותר להוסיף תגובה. עוד...
     

    הוספת תגובה על "השף אמיר מרקוביץ התארח בקהילת האוכל ביום חמישי"

    התוכן ננעל על-ידי מנהלי הקהילה ולכן לא ניתן להגיב.