עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    העולם על פי ש!

    פוסטים אחרונים

    בחורף, זה אפילו עוד יותר טעים...

    7 תגובות   יום שלישי, 3/2/09, 03:26


    לפני מספר חודשים, התקשרתי לחבר שלי, "גלידיונר" כבד, שמבלה בגלידריות בערך באותה תדירות בה שופט כדורגל שומע במשחק היכן אמא שלו עובדת... והצעתי לו לבוא לדגום גלידרייה חדשה שנפתחה ממש לידי. השמועות אומרות שהיא מצויינת ומי ראוי יותר ממנו לביקור ביכורים במקום.

    באותה הפעם הוא סיפר לי שהפטיש הכי גדול שלו זה לאכול גלידות בחורף. וככל שיותר קר, כך יותר מתחשק לו גלידה וכך היא יותר ויותר טעימה.

                                                                                                                                                

    ולמה נזכרתי בזה? כי השבוע, ביום חורף סגרירי שנפל עלינו לטובה הלכתי לאכול עם החברה גלידה.

                                                                                                                                                  

    ראשית כל, אני חייב לציין שהגלידות של היום זה לא הגלידות של פעם.

    פעם גלידות היו דבר נורא פשוט. אני זוכר כילד, שאמא הייתה לוקחת אותנו לאכול גלידה בקוזו או באנדריי או סתם באיטל גלידה סמוך. כולם היו עם אותם טעמים - פיסטוק, מסטיק ושוקולד. אני זוכר שכשהמציאו את טעם העוגיות זה היה שווה ערך להמצאת הפלאפון. היית מגיע, לא צריך לחשוב יותר מדי, שם על זה קצפת מעאפנה אבל הכי טעימה בעולם וזהו. פשוטטטט וטעים.

                                                                                                                                                      

    היום, נראה לי שחוץ מגלידה בטעם סביח אתה יכול למצוא כל טעם אפשרי. אפרסק מאוהב בדובדבן ביישן בנינוח קציפת מרנג עם חתיכות ליצ'י ממדסגקר. מרוב שילוב של טעמים בכדור, זה הרגיש לי כמו אמבה מקולקלת...

    אבל כנראה שלחיך לוקח זמן להתרגל, להתאהב ולהתמכר לטעמים החדשים הללו. עד לאחרונה הייתי נרתע מכל טעמי ההייטק הללו ומזמין דרך קבע את הפייבוריטים שלי - תותים בשמנת של אייסברג ושוקולד תפוז. אבל לאט לאט, כשגיליתי את נפלאות וניליה, למרות שאני עדיין מתגעגע לעיתים לניחוח של פעם, אני מודה... שהחיך מתחיל לדרוש יותר ויותר משם. יש להם מבחר טעמים בלתי נגמר, ואפשר לעלות קלוריה או שתיים רק מלהסתכל על תצוגת הגלידות...

     

                                                                

    קודם כל טיפ צרכני קטן (עכשיו עם המיתון, ממש הפכתי להיות סוג של אודטה...) אם אתם זוג, הזמינו גביע גדול עם 6 חצאי כדורים וקחו כוס ריקה עם זה. כך אתם חולקים יחד גלידה ענקית, עם שישה טעמים שונים במחיר שווה לכל נפש... (22 ש"ח)

                                                                

    לענייננו, אחרי דיון שארך חצי שעה איזה טעמים נכנסים לגביע (בפעם הבאה שאתם בוחרים בן/ת זוג, וודאו תחילה שהם אוהבים את אותה הגלידה כמוכם... זה יחסוך גירושים מאוחרים....) התיישבנו ביום חורפי לתענוג של גלידה. מה אני אגיד לכם? כשהגרון החם פוגש לראשונה את כדור הגלידה הקר, זה רגע שנצרב בתודעה... הגלידה מחליקה בגרון כמו גולש סקי מיומן תוך שבלוטות הטעם מתענגות.. אז מה היה לנו שם?

     

    פיסטוק סיצילאני שהיה פשוט מעולה והזכיר לי טעם של פעם, שוקולד בלגי מריר שאפילו בליאונידס לא עושים כמוהו, חלבה שעשתה חשק לנסוע לנצרת ולקנות איזה קופסא או שתיים. כיף אמיתי.

    הטוב מכולם בעיניי היה בננות מקורמלות עם שקדים שאם אתם אוהבים בננות ומתוק - זה הכדור בשבילכם. גם שוקולד לבן עם הל היה מיוחד. מאוד חזק ונשאר בבלוטות החיך.

     

    יש לציין שהיו טעמים שבעיניי פספסו – אלפחורס לא ממש הרגיש לי כמו הדבר האמיתי מהאוונה והפאי תפוחים היה די בינוני לטעמי.

                                                      

    ולסיכום – שווה קפיצה, גם אם אתם בעבר השני של הגדה (דהיינו דיזינגוף/בן יהודה) וגם אם אתם חובבים מושבעים של אייסברג/ארלקינו, באמת שלוניליה יש מה להציע לכם.

    כשיצאנו, התקשרתי לחבר שלי ה"גלידיונר" וסיפרתי לו על חווית הביקור. תגיד, הוא אמר תוך שהוא בולע רוק -  "מה אמרו בחדשות...? יש סיכוי לגשם מחר..?

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        8/12/09 14:29:

       

      מומלץ בסופו של בילוי לילי ארוך,להכנס לסניף לילנבלום של ברויסימו ותת לגרון הניחר ממלל ועשן לעשות רי-סטארט עם גלידה מצויינת. אהבתי בעיקר את המקופלת והשוקולד העשיר.

       

        7/2/09 21:25:

      מפורק על הגלידה הזו. קייץ חורף, סתיו, אביב, שרב. התקפת טילים או התקפת אסטמה.

       

      תודה לאלוהי הגלידה שהניח אותה בסמיכות לביתי ותודה לו על ששם לה את הסיציליאנית ואייסבר שכנות והכל במרחק הליכה. 

       

      מה יבקש אדם בעולמו יותר מ3 גלדריות משובחות סמוך ונראה לביתו ובניהם ממלכת הבאסרי. 

        5/2/09 08:51:


      אין זו גלידה מדהימה אתה חייב לנסות 

      איפה שמגדל ה100 בתל אביב ממש בקצה השני של הכביש  ממול לבאולינג  יש גלידה  פשוט  פיצוץ לחחיך

        5/2/09 01:35:

      צטט: danabena 2009-02-04 13:17:25


      ביקורת מצחיקה נורא אהבתי את הצורת כתיבה שלך.

      יש גלידריה אחת ליד מגדל ה100 בתל אביב שהיא פשוט מעולה אולי יצא לך לעבור שמה אפילו,

      והטעם שהכי אהבתי יותר נכון זללתי הוא גלידה בטעם פחזניות פשוט גן עדן לחיך!

       

      איפה יש גלידה בטעם פחזניות????

      זה נשמע סטארטטפ מטורף וטעים בטירוף!?

        5/2/09 01:34:

      צטט: ליאורקוש 2009-02-04 08:11:33


      ה-גלידריה בעולם!!!! מתה על גלידות: אפילו לארוחת בוקר.  ניסיתם את הטעם: יוגורט עם צנוברים קלויים????משגע!

       

      אכן טעם טוב...

      לארוחת בוקר עוד לא ניסיתי גלידה...

        4/2/09 13:17:


      ביקורת מצחיקה נורא אהבתי את הצורת כתיבה שלך.

      יש גלידריה אחת ליד מגדל ה100 בתל אביב שהיא פשוט מעולה אולי יצא לך לעבור שמה אפילו,

      והטעם שהכי אהבתי יותר נכון זללתי הוא גלידה בטעם פחזניות פשוט גן עדן לחיך!

        4/2/09 08:11:

      ה-גלידריה בעולם!!!! מתה על גלידות: אפילו לארוחת בוקר.  ניסיתם את הטעם: יוגורט עם צנוברים קלויים????משגע!