עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הרושם של רותם

    על תרבות וכל מה שטוב - קולנוע, מוזיקה, אוכל, ספרות, תיאטרון

    0

    סוזאנה התעייפה...

    8 תגובות   יום שישי , 30/1/09, 04:31


    שמעתי שלא מעט אנשים שאומרים שסוזאנה הוא אחד המקומות האהובים עליהם בתל אביב בכלל ובנווה צדק בפרט. כן יש לסוזאנה את כל המרכיבים הנדרשים בשביל להיות מלכת הכיתה של נווה צדק : מיקום לוהט ונחשק ביותר (על רחוב שבזי ומול סוזאן דלאל, מן הסתם...), קהל אוהד, ותק ורזומה המכיל תפריט עם מנות מיתולוגיות שנע על התפר הדק שבין בית קפה למסעדה, מה שנותן לה סוג של שלטון יחיד מסוג זה. כי כשרוצים מסעדה של ממש בנווה צדק אז יש את דלאל או את בליני או את ננה או את NG וכשרוצים בית קפה? אז טאצה דורו או סוזאנה...כמו מלכת כיתה אמיתית נראה שסוזאנה לא סופרת את בתי הקפה הקטנים של נווה צדק וכסוג של שליטת יחיד, אפשר לומר, בתחומה נהנית סוזאנה מקהל רב כל הזמן. מתי שלא תעבור בסביבה תמיד מלא שם. אז אחרי כמה שנים שמשום מה לא נכנסנו החלטנו לחזור ולבקר, מה גם שלא היינו רעבים מספיק בשביל מסעדה מסעדה ובטאצה דורו יצא לנו להיות לא מעט לאחרונה והגיע הזמן לגוון...

    ובכן, יום רביעי בערב היה ערב נעים במיוחד בנווה צדק. לא היה קר מדי והשכונה כתמיד משעות הערב- מקבלת אופי אחר לחלוטין משעות היום, וכשאתה מסתכל על הבתים עם האור הצהבהב הזה אתה יכול להרגיש קצת באירופה..כהרגלה, סוזאנה היתה יחסית די מלאה ובכל זאת עוד יכולנו לבחור איפה לשבת. בחרנו במרפסת. מבחינת אוירה, מה שלא תעשה- המקום, יש לו את זה. הקסם של השכונה עובד מאוד גם ובעיקר בלילה. אבל מה עם האוכל? למי שלא ביקר או למי שלא זוכר, אסביר שהתפריט נע בין טאפאסים חמים וקרים, דרך מרקים (נוטים לכיוון אוכל ביתי עם קריצה תל אביבית), סלטים ועיקריות (שוב עם נטייה לביתיות משודרגת...). אנחנו מקווים שתפסנו את סוזאנה ביום קצת עייף אחרת לא ברור למה מלא שם כל הזמן בכל כך הרבה אנשים...

    לפתיחה חלקנו טאפאס קר, בדמות טחינה (15 ₪) עם לחם הבית (זה לא מגיע יחד, יש להזמין בנפרד 11 ₪ בבקשה...). כאן בעצם מתחילה האכזבה הראשונה. קיבלנו לחם (יותר נכון להגיד לחמניה בינונית מפתיעה בקטנותה) שכנראה היה קפוא, הופשר וחומם במיקרו, יחד עם חמאה באריזת פלסטיק של תנובה (מי אמר פה מלון בשנות ה 80 ולא קיבל? מסוזאנה ציפינו ליותר....). כשאמרנו למלצר שהגודל של הלחם והטעם מאכזבים מאוד, הוא אמר ואני מצטט: "מוזר...דווקא יש לנו לקוחות שחושבים שהוא גדול וטעים..." מוזר באמת, אבל אנחנו לא. מה שכן הטחינה היתה מאוד טעימה. המשכנו וחלקנו גם סלט ירקות קלויים עם קשקבל (39 ₪), שהיה לא מתובל, לא מסעיר בכלל אך בסך הכל חביב ומנה עיקרית של מוסקה (50 ₪). כאן נכונה לנו הפתעה כשקיבלנו יחד עם המוסקה תנחשו מה? טחינה....המממ קצת התבאסנו כי אם היו אומרים לנו בהתחלה שזו מנה שמגיעה עם טחינה היינו לוקחים טאפאס אחר לפתיחה. לא הגיוני? כנראה שלא...אבל בואו נתמקד במוסקה.  המוסקה היתה מעולה, לא פחות מזה, אבל היא הגיעה גם עם רוטב עגבניות שהיה קר מדי (ואנחנו לא ביקשנו לחמם אותו...). סה"כ הסתכם החשבון ב 115 ש"ח.

     

     

    כמו שאמרתי בפתיחה, נראה שסוזאנה נהנית ממעמד בלתי מעורער, אבל אנחנו גילינו שלמלכת הכיתה של נווה צדק יש כבר קצת קמטים של עייפות החומר. אז אולי זו עייפות זמנית כי בסך הכל היה אוכל לא רע, (אבל גם לא ממש מסעיר) ואם נוסיף לכך גם את השירות הקצת יהיר והקצת מזלזל כנראה ששוב יעברו עוד כמה שנים עד שנשוב לסוזאנה.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/2/09 13:27:

      תודה רבה!!!
        19/2/09 07:38:


      אני אוהבת את סגנון הכתיבה שלך מאוד!

      הסתובבתי קצת בבלוג שלך עכשיו וקראתי כמה קטעים וביקורות שמאוד אהבתי:)

       

      בכל מקרה בקשר לסוזנה,

      באפריל שנה שעברה חברים שלי לקחו אותי לשם לכבוד היום הולדת.

      הם אמרו לי שמדובר באחת המסעדות הטובות בתל אביב- ושחייבים להיות שם!!!

      כשהגענו לשם התבאסתי לראות שמדובר במרפסת קטנטנה מפוצצת באנשים, אבל אמרתי שלא נשפוט על פי המדד הזה את המסעדה...

      המלצר שלנו היה סנוב. כן כן, סנוב. אין מילה אחרת לתאר אותו!

      עם האף בשמיים והטון המלגלג ללקוח שלו, לא פלא שזה הטיפ שהוא קיבל בסיום...

       

      האמת שאני לא זוכרת איזה אוכל הזמנו, אבל כשהזכרת את הלחם אני די בטוחה שגם אנחנו נפלנו בפח של "לחם הבית" והזמנו וקיבלנו לחמניה חמודה שלא מספיקה לשלושה אנשים..

       

      במנות עיקריות אני זוכרת שלקחתי קציצות עוף עם משהו... לא זוכרת בדיוק.

      זו היתה מנה קטנה ומאוד לא משביעה.

      חברי לשולחן הזמינו סלט (מאוד מאכזב) וחזה עוף... שוב אני לא מציינת הרבה פרטים כיוון שאני לא כל כך זוכרת...

       

      אני יצאתי מסוזנה באותה אכזבה שאתה יצאת ממנה, בידיעה שלא אשוב למסעדה הזו לעולם.

      מילא, אם המלצר היה קצת יותר נחמד, אולי הייתי נותנת לזה עוד צ'אנס.

       

      קבל כוכב!


      צריכים כולם, כל צרכני המסעדות \ בתי קפה למחוק את הביטויים: יום חלש\ עייף\ רע מן הלקסיקון.

      מסעדה טובה אין לה יום רע, ובכל מקרה אם ניקלעה לכזה, צריך השף \ בעלים ואו הטבח להבחין בכך, ולא להוציא משהו רע.

      עדיף במקרים קיצוניים אף לא לפתוח שעריה של מסעדה באותו יום "רע" מאשר לפתוח ולעשות פדיחות.

      הדברים אמורים כמובן אודות מקומות שיש עליהם קונזנסוס של מקומות טובים, היודעים איכות מה היא, אלו אשר לא היו מעולם כאלה, הרי שמטבע הדברים תיסגרנה לבד...

        8/2/09 17:03:


      וואי איזה כישרון כתיבה!

      אני לא "אנין טעם" ואני גם לא מבקר בדרך כלל במסעדות אלא אם אתה מחשיב פיצרייה או פלאפל למקום בסט ..

      אבל מאוד נמשכתי למעמד שהצגת פה!

      בכל מקרה תמיד נמשכתי לאסליות ולרצינות ..

      ואם אנלא שומע ברקע "חמיד! לך תביא להם שווארמה, אודרוב" אז בשבילי זה לא מרגיש בנוח.

       יודעים מה מבדיל בין מסעדה ערבית לאחת מעודנת? ששם אתה יכול לצעוק כאילו אתה בבית ובמקום אחר אסור

      אני תימני פשוט .. <ואם זה לא מספק אז אתם לא מזרחיים מנטלית>

      רביב

        8/2/09 13:34:
      סוזאנה מעולם לא הצטיינה בזכות האוכל שלה, שהיה סביר בלבד. המיקום והאווירה וגם התמחור הסביר עשו את זה. אם רמת האוכל ירדה, אז זה כבר יותר מדי.
        8/2/09 08:49:

      מסכימה... אין הצדקה,

      אני כל פעם נותנת צ'אנס מחדש בעיקר בגלל המיקום האסטרטגי

      ומתאכזבת מחדש...

        4/2/09 08:43:

      טלי, תודה רבה...שוב יכול להיות שנפלנו על ערב בינוני...אבל החוויה משאירה טעם של אכזבה.
        30/1/09 12:23:


      תודה על הביקורת המחכימה רותם. "סוזאנה" של פעם אכן הייתה ברמה גבוהה.

      חבל שהתקלקלה.

      טלי