עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הרושם של רותם

    על תרבות וכל מה שטוב - קולנוע, מוזיקה, אוכל, ספרות, תיאטרון

    0

    מסעדת גורמה בחיפה??? תחשבו שוב....

    8 תגובות   יום שלישי, 27/1/09, 11:20



    מסעדת גורמה שווה בחיפה. מסעדת גורמה שווה בחיפה??? יש כאלה שיטענו שבמשפט הזה מסתתר אוקסימורון קטן. ובכן יקיריי אני מודה ומתוודה יש מסעדת גורמה שווה בחיפה. לא רק שהיא שווה, יש לה גם את אחת העסקיות השוות יותר ומהמשתלמות שמסתובבות בשטח. עד כדי כך שווה ששווה לנסוע לנמל חיפה המתחדש (לאט לאט ובקצב החיפאי, איזה פספוס!) רק בשביל ארוחת צהריים מהטובות שאכלתי לאחרונה ובכלל.


    הנמל 24, כן תזכרו את השם. המסעדה היא כבר שם חזק מאוד בנוף החיפאי ובולטת בנוף מסעדות הגורמה בארץ. ובאמת, העסקית שם (המוגשת בימים שני-שישי) היא אחת המיוחדות והמשביעות והנעימות והטעימות! באפשרותכם לבחור בין ארבע ארוחות (שלוש בעלות שוני במחיר 79, 91 ו 101 ₪ והכוללות מנות פתיחה, ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית וגם כוס אשכולית אדומה טעימה טעימה, הרביעית זו ארוחה של פיקס מניו הכוללות גם קינוח במחיר 120 ₪).


    אנחנו בחרנו באפשרות של 79 ₪ (הזולה מבין העסקיות) ויכולנו לבחור בין ארבע מנות עיקריות. בפתיחה חלקנו מרק ירקות וסלט ירוק. תשאלו, מה כבר יכול להיות מיוחד במרק ירקות? שום דבר מסתבר, אבל זה לא מפריע למנה להיות פשוט טעימה! (אגב, בעבר טעמנו שם גם מרק כתום מרהיב, לא פחות). יחד עם מנות הפתיחה קיבלנו 3 גרסיני (הוא לחם הבית) עם שלושה מטבלים מעולים. כמובן ששלושתם חוסלו בשניות ולא נודע כי באו אל קרבנו. אז ביקשנו עוד J, וכמו שא' נוהג לומר "איזה כייף שזו עוד לא המנה הראשונה!". ואז הגיעו המנות הראשונות! אין מילים בפי לתאר את היופי של מנת הברבצ'יו זנב שור (כמו רביולי רק קריספי). אחת המנות המוגשות בצורה הכי יפה שראיתי EVER (אני נעשה רעב רק מלכתוב את זה...) שחבל לקלקל ולאכול ממנה, אבל כשאין ברירה אז אין ברירה. אז יופי זה לא הכל בחיים, הטעם כן. איזה טעם! זה טעים כמו שזה יפה, אני נשבע! מנת פתיחה נוספת שחלקנו היתה אמנם פחות מרהיבה אבל לא פחות טעימה (אם כי חלק אולי יחשבו אותה לסטנדרטית): פטה כבד עוף עם בריוש תפוחי עץ וריבת סלרי (כן כן אני יודע איך זה נשמע....) אוווף זה היה טוב! לעיקריות א' נהנה מאוד מקלאמרי על הפלנצ'ה שהפתיע עם חתיכות רביולי ענקיות ממולאות בחציל (רק טען ששחה קצת יותר מדי ברוטב, אבל לחם נוסף היה פותר הכל J). אני לעומתו, לא אוכל דגים ופירות ים, נהניתי מאוד ממנה צבעונית של סקלופיני חזה עוף שהונח לו כמגדל על טארט סיציליאני עם קרם תפוחי אדמה. טעים? ביותר!!


    מסתבר שגם העין אוכלת ושובעת בארוחה הזאת, כי בכל מנה מודגש כל כך גם הצד האסתטי והויזואלי, בין אם זה בכלי ההגשה ובין אם זה בעיצוב המנות. לסיום חלקנו מוס שוקולד קפוא עם רכז הדרים וגרנד מרנייה בוער, מוגזם? לא נכחיש. מזמן לא נהניתי ככה מאוכל ומחוויה אסתטית של ארוחה מושלמת. פשוט כך. בנוסף, נותר לי לאכול את הכובע כי כל פעם אני טוען שאין מה לאכול מחוץ לגוש דן רבתי, קל וחומר בחיפה. אז כן, אני מודה: יש מסעדה מעולה בחיפה!
    טיפ קטנטן: אם אתם באים בזוג תבקשו לשבת בחדרון הקטן והאינטימי, שמסודר כמו פינת ישיבה בסלון ביתה של סבתכם הצרפתייה שלא ידעתם שיש לכם...כל מה שנותר אחר כך זה למצוא חברים בחיפה וללכת לישון אצלם שנת צהריים מתוקה.  

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/1/09 23:59:


      שף רן ראש שלנו

      לא סתם רכש לו שם ומעמד

      הנה יש קבלות

      שאפו

        30/1/09 10:22:
      * קריצה
        29/1/09 12:55:

      *
        28/1/09 09:16:
      בני סעד השבוע בסינטה בר בחיפה בארוחה עיסקית בצהריים  ומסר שהיה מצויין (יתכן ואעלה ביקורת טעימה בשמו בהמשך). מתברר שיש היכן לאכול טוב בחיפה.
        27/1/09 23:14:


      תודה!

      באמת נהניתי

       

        27/1/09 22:53:


      ביקורת יפה.

      רואים שנהנית...

        27/1/09 20:36:
      אכן זאת המסעדה היחידה כאן בעיר שראויה להיקרא מסעדה רצינית.
        27/1/09 16:31:
      כבר שמעתי עליה לא מעט