עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    שולחן לשניים

    עדי רימל יוצאת לאכול ומספרת על זה

    0

    לחם בית-מסעדה טריפוליטאית בייתית

    4 תגובות   יום שני, 17/3/14, 15:41

    פורים זה חג משמח אבל טומן בחובו מוקשים לא מעטים. אחד מהם הוא העדלאידע המתרחשת מדי שנה. גם השנה, צעדו בנותיי בתהלוכה באיבו של רחוב הרצל בנתניה שהיה עמוס וצפוף במידה בלתי אפשרית. החידוש השנה, היה שביתי הקטנה הלכה לאיבוד בין ההמון מה שגרם לכל המשפחה להיסטריה קלה במשך כחצי שעה. מצב הרוח לאחר סיומו של האירוע היה נמוך יותר מפרק של היפה והחנון אך אני החזקתי בקלף מנצח: הוזמנתי לסקר את מסעדת לחם בית באור יהודה, מסעדה של אוכל טריפוליטאי בייתי. ברגע אחד, אורו עיני הטף, שדם טריפוליטאי זורם בעורקיו (יחד עם תפוצות ישראל אחרות). עייפים אך רעבים הגענו למסעדה בבעלות משפחת נחום (נקוצ'ה).

    מומי בן למשפחת נחום, שמקפיד לשוחח עם הסועדים ולספר להם על המנות השונות, מדגיש כי המקום הוקם מתוך רצון עז לשמר את האוכל הטריפוליטאי. "זו עדה קטנה יחסית, כולם מכירים את האוכל המרוקאי אך פחות את המטבח הטריפוליטאי. לבני המשפחה שלנו יש מקצועות שלא בתחום המסעדנות, לא הקמנו את המקום כאמצעי לפרנסה, אלא מתוך אהבה אמיתית לאוכל של  אמא ומתוך רצון שיכירו ויזכרו את הטעמים המיוחדים שלו" מוסיף נחום.

    מומי מציע לסועדים שאינם מכירים את כל התבשילים ,להזמין את ארוחת הטעימות שעלותה 150 שקל לזוג בצהריים ו-190 שקל לזוג בערב.

    לשולחן הוגשה חלה טרייה וטובה ששימשה אותנו לכל אורך הארוחה לניגוב הרוטב. לצידה הוגש צ'רשי  ממכר, מטבוחה טובה, ממרח לימון כבוש וחמוצי הבית.

    מומי הפציר בנו לא להתמלא מהחלה והממרחים, כי יש הרבה מה לאכול.. ואכן בזה אחר זה עלו  המנות הבאות:

    חריימי נסיכה – דג נסיכה שהושרה במרינדה מיוחדת לספיגת הטעם ה"דגי" ומבושל ברוטב סמיך עם פלפלצ'ומה  כמיטב המסורת. הדג רך וטעים והרוטב אינו סובל מטעמי כמון אגרסיביים שמנעו ממני בעבר להתרחק מהמנה.

    ''

    טביכה בל סאלק- תבשיל שעועית ובשר ברוטב מנגולד. גם כאן הבשר רך וטעים אך הילדים העדיפו את הרטבים הסמיכים של המנות האחרות. אפרופו רוטב, שאלתי את מומי לגב הקשר ההדוק של האוכל הטריפוליטאי לשמן (הרי כולנו מכירים את הבדיחה על שני ברזים במטבח הטריפוליטאי: ברז למים וברז לשמן).מומי הסביר כי בכפרים בלוב, לא היו מקררים והדרך לשמר את האוכל הייתה לסוכך עליו בשמן.

    ''

    מפרום- המנה המנצחת. בשר עם טעמים עדינים של קינמון ,עטוף בתפוח אדמה ברוטב שאין הולם ממנו לאכול עם הקוסקוס הלבן האוורירי שהוגש לנו. חייבת להודות: אכלתי אחד או שני מפרום בחיי ולא הבנתי על מה המהומה. על המנה כאן ממש התענגתי.

    ''

    קרעה ובסאל- קישוא ובצל ממולאים בבשר עם עשבי תיבול. מנה מעולה בדומה מאד למפרום. קישוא מוצק, בצל, בשר טחון מאיכות טובה עם תיבול עדין ברוטב סמיך שעורבב עם הקוסקוס.

    ''

    גולאש- " מנה אהובה כאן, למרות שאינה מהמטבח הטריפוליטאי" אומר מומי. למרות שהבשר טעים, חסרים לי כאן טעמי פפריקה מהמטבח ההונגרי ואין ספק שהמנות האחרות לוקחות כאן ובגדול.

    ''

    אבל השוס  האמיתי הגיע במנת המפרום הצמחוני שהוגשה לשולחן. מסתבר, שגם קהל הסועדים הצמחוני רוצה לאכול אוכל עממי בייתי ועבורו מכינים כאן שלל מנות צמחוניות (ממולאים, מפרום וקוסקוס צמחוני) שעשויות מסויה. על מה שעושים כאן לסויה, צריך לקבל לדעתי פרס נובל לשדרוג האוכל הצמחוני. טעמו של המפרום מסויה, אינו נופל מזה שעשוי מבשר, ולדעתו של בן זוגי, אף עולה עליו. הטעם מזכיר קציצת דג רכה והרוטב...אותו רוטב סמיך ומוצלח.

    לקינוח מוגשים שלל מתוקים בייתים : הסאפרה של אמיליה-עוגת סולת טובלת בדבש עם שקדים וצימוקים, סבלה-מאפה בצק ממולא תמרים ודבלה-בצק מטוגן ממותק שאופייני לפורים. עם הקינוח מוגש "תה בית הכנסת" המתוק. ביקשתי עוד כוס תה  לדרך אבל אז הגיע מומי ומזג את העארק של טינו- עארק הבית  בצבעי ענבר עם טעמי אניס וציפורן ,שנקרא גם "עארק חזנים" כיון ששימש את החזן בבוקרו של יום לפתוח את הקול לקראת התפילה. העארק  היה נפלא ולכן החלטתי לשנות כיוון ולבקש עוד כוסית ממנו.(אל חשש, אני לא הנהגת).

    ''

    מומי מספר כי בערב, המקום מקבל אווירה חגיגית יותר וכן נערכים מופעים במקום. בקרוב יחלו לערוך כאן סדנאות לבישול אוכל טריפוליטאי. אני נידבתי בשמחה את בעלי.

    חזרנו הביתה "עייפים אך מרוצים" כמאמר המשורר. לפני שנרדמה, הספיקה המתבגרת להעלות תמונות של המנות לאינסגרם וכתבה: "גאה להיות עם דם טריפוליטאי". עכשיו נשאר לי רק לקחת אותה למסעדות שמגישות אוכל פולני, מרוקאי ובריטי והילדה תהיה גאה גם ביתר הכדוריות האדומות.

    לחם בית | מסעדה. מעדניה. ביסטרו בר

    שדרות מרדכי בן פורת 58, אור יהודה      

    טלפון:   03-6097426  

     lechem.bait@gmail.com

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/3/14 10:03:
      like
        17/3/14 21:28:

      שככה יהיה לי טוב. התחלתי לקרוא וראיתי שהזכרת את נתניה ומשם ישר ירדתי לתיאור המנות.

       

      באור יהודה יש לי גם כמה חשודים מיידים, אבל אשמח בכיף לנסות את המקום הזה. תודה על הדיווח

        17/3/14 16:59:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2014-03-17 15:59:20

      נראה נחמד, אבל הסיכוי שאני אגיע עד נתניה וזה לא ייגמר בצ'צ'ו (בשוק) הוא קטן מאד

      יקיר, קרא שנית: המסעדה באור יהודה!

        17/3/14 15:59:
      נראה נחמד, אבל הסיכוי שאני אגיע עד נתניה וזה לא ייגמר בצ'צ'ו (בשוק) הוא קטן מאד

      פרופיל

      עדי_רימל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין