עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    לא לשכוח, יש בשר גם בת"א – "שמן ושמנת" טורפים ב-NG

    4 תגובות   יום ראשון, 14/7/13, 00:51

    ''

     

    אחרי שטיפסנו קצת לשרון פה, וירדנו לאכול בשר בשפלה, חזרנו לכתוב עוד פוסט על מסעדה בתל אביב. הזמינו אותנו למסעדת NG בנוה צדק (גילוי נאות: לא שילמנו על הארוחה), ולמסעדה זו, שכבר הכרנו את איכות הבשר שלה מהעבר, לא יכולנו (או רצינו) לסרב.

    המקום נראה טוב, בערך כמו בשכונה המקסימה בה הוא נמצא. הוא לא חדשני או נוצץ, אלא הוא שם בטוח בעצמו. נינוח. כמו גבר שכבר שערו האפיר, אבל שמר על החיוך של גיל העשרים.

     

    ''


    אין מבחר גדול של מנות ראשונות, אבל כן יש מנות מאוד מגוונות. חומרי גלם שמפחדים להשתמש בהם במסעדות בארץ. פה אין פרות קדושות, או חיות אחרות. היה שם פאי ארנבת ואסקרגו בגידול מיוחד למסעדה. לא היינו אמיצים מספיק בכדי לבחור לבד, אז ביקשנו מהמלצרית לבחור על פי המלצותיה. היא הזמינה לנו את פרחי הקרפצ'ו, מנה ותיקה מאוד בתפריט, ואת פיצת הבשר שהיה נשמעת מעניינת.

    במנת פרחי הקרפצ'ו לוקחים את המרכיבים הקלאסיים של המנה ומגישים אותה בצורה אסטטית הרבה יותר. עיגולי בשר נא, כמו רול סושי גבוה, מחביא עלי רוקט ופרמז'ן. על הצלחת יש זיגוג של בלסמי מצומצם, שחייבים לטבול ממנו. מנה טובה, עם בשר איכותי. החיסרון היחיד היה בכמה פרחים עם בשר עבה מדי, שלא היה נימוח כמו הקרפצ'ו הדק שאנחנו מצפים לו.

     

    ''


    פיצת NG מגיעה עם הרבה בשר טוב, גבינת סולוגוני (גבינה גרוזינית שמזכירה מוצרלה) וצימוקי עגבניות בתנור אבן. כשלוקחים כאלה מרכיבים, אין כאן איך ליפול. ובאמת קיבלנו פיצה מהנה שבכל ביס יש עומק אחר, אם זה הבשר, הגבינה, הבצל או העגבניות. דווקא באותן מקומות חלקים בפיצה שאליהן לא הגיעה כמעט הגבינה, הטעם של הבשר בא יותר לידי ביטוי, ואלו היו הביסים הטובים באמת.

    התארחנו במקום בארבעה ביולי. לא בכדי לחגוג את יום העצמאות של ארצות הברית, אלא בגלל שהיה יום חמישי. ב-NG לעומתנו, בחרו לחגוג לארה"ב בספיישל של המבורגרים מיוחדים ובירות. השולחן שלידנו הזמין את ההמבורגר החדש שנכנס לתפריט של NG בדרך קבע ועוד המבורגרים מיוחדים עם אננס או שאר תוספות מפתיעות. לאור התגובות החיוביות שהשולחן העלה, שאלנו את המלצרית אם כדאי לנו להזמין את ההמבורגרים לעיקרית. כבר הרבה זמן שלא יצא לנו לאכול המבורגר באמת טוב.

     

    ''


    "הם באמת טובים. אבל אני הייתי ממליצה על הפורטרהאוס. זאת מנת הדגל שלנו – סינטה ופילה עם עצם שמעמיקה את טעם הבשר".
    סטייק טוב תמיד ינצח המבורגר טוב, לכן בחרנו בפורטרהאוס. המלצרית הזהירה שהנתח מטוגן בחמאה, למקרה שיש לנו בעיה עם זה. כל עוד העורקים שלנו מתמודדים, אנחנו בעד החמאה.

    המנה הגיעה בצלחת מבעבעת, עליה הנתח ממשיך להתבשל ולכן "עדיף להתחיל עם הצד של הסינטה" כפי שהמלצרית הורתה לנו. הבנו מהר מאוד למה זאת מנת הדגל במסעדה. בשר משובח, מלא במיצים וטעם. אופן ההגשה הזכיר לנו את הסטייק ב"פיטר לוגר" מסעדת הבשר המפורסמת בברוקלין, אבל כאן בארץ לא היה את הבשר הרך שיש שם, אלא בשר שהשיניים שלך צריכות להתאמץ בכדי לנגוס בו עם טעם מתגמל שמגיע מיד אחר כך. בערך כמו החיים בארץ מול החיים באמריקה. ואנחנו מעדיפים לחיות פה.

    מנת הפורטרהאוס הייתה גדולה עלינו, מדובר בהרבה בשר לאכול ונשברנו ממש בחתיכה האחרונה. אפילו הבטחנו לעצמנו שלא נאכל יותר בשר עד הארוחה הבאה לפחות.

    לסיום מתוק קיבלנו פאי תאנים שמוגשת עם כדור פיסטוק. העוגה הייתה חביבה, אבל לא התרוממה לקינוח עילאי. אולי היא הייתה מדברת יותר לאוהבי הפירות. מצד שני, ל-NG אף אחד לא הולך בשביל הקינוח.

    אם כן, מדובר במסעדת בשר טובה שתפתיע את חובבי הבשר המתקדמים. כאלו שיעריכו את הטעם של הפורטרהאוס, או כאלו שנמאס להם מסטייקים בינוניים.

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%

     

    ''


    נ.ב.

     

    בשולחן בקצה המסעדה הייתה ארוחת ברברים. זאת ארוחה מיוחדת שמוגשת פעם בחודש של נתחי בשר "פראיים" (שוק טלה, ברווז שלם, חזירון) ואותם אוכלים רק באמצעות סכין גדולה והידיים. הבירה והיין זורמים חופשי. לא משהו לדייט ראשון, אבל לפי קבוצת החברים הגדולה שהייתה שם, זאת חוויה מיוחדת.

    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!



    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/8/13 03:28:
      עכשיו סיקרנתם אותי.
      אני מתה לנסות את הפיצה. גבינה גרוזינית כבר טעמתי, אוהבת את המרקם.
        15/7/13 22:55:

      עוד לא הייתי שם... מתכנן קודם ביקור בהדסון.
      יפה לכם שקיבלתם הזמנה ל-NG, זה היה רק אתם? בעקבות הפרסומים של הביקורות האחרות?
      בכל מקרה, ידוע מה דעתי על ארוחות יח"צ, אבל לפחות אתם עושים את זה בצורה מקצועית ומכובדת.
      היה נעים לקרוא

        14/7/13 09:35:
      משהו ביחס ובשירות שקיבלתי ב- NG גורמים לי לא לחזור לשם

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין