עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בלוג האוכל של שמן ושמנת

    יש בשר מחוץ לתל אביב – חלק ב': שמן ושמנת ב"מו ומו"

    3 תגובות   יום שני, 8/7/13, 23:18

    ''

     

    הערת אגב: הפוסט היה אמור להתפרסם שבוע לאחר "יש בשר מחוץ לתל אביב – חלק א'".

     

    "אז איפה נחגוג את הקידום שלך?", זה הרי היה ברור שאנחנו מדברים על מסעדה.
    "הממם... לא עולה לי רעיון טוב".
    "אתה רוצה ללכת למקום שהיית בו שבוע שעבר?"
    "היה שם בשר מעולה באמת. זאת אופציה נחמדה".
    "אתה רוצה ללכת למו ומו?" זאת הייתה מסעדת הבית לחגיגות, בעיקר עם ההורים שלי.

    ההורים שלי גילו אותה ממש עם פתיחתה ומאז אנחנו גדלים איתה. היא משתבחת עם הזמן, ורק ממשיכה להתרחב, וגם אנחנו. קצת באזור המותניים.

    "כן!"

    לקח לנו עוד שבוע אבל הגענו לחגוג באחד מימי השישי יחד עם ההורים שלי. האוויר היה נעים והבחוץ היה מלא בסועדים. לנו שמרו שולחן בתוך המסעדה, בחלל שנראה ישן ומשופץ (כי סתם ישן זה מבאס). שולחן פנוי אי אפשר היה למצוא, אפילו בתוך האטליז הסגור ישבה משפחה לסעוד. האווירה הרגועה והלא מחייבת, הכל כך לא תל אביבית תפסה גם אותנו. אפשר להתחיל.

    אם כבר להתחיל, אז בלחמניות חמות ושמנמנות שנאפות במקום וכתר קצח קטן חוגג להן את ההגעה לשולחן. יחד עם הסלסילה מגיע מטבל שמן זית ובלסמי שקצת נמאס, אבל תקשיבו לנו ותבקשו חמאה וזיתים לחוויה מושלמת. זה כל כך נכון לא לחייב את האורחים על המנה הזאת. הכנסת אורחים או לא?

     

    ''


    לראשונות בחרנו שתיים, כבד קצוץ מצוין עם שני סוגי ריבות שמפוזרים שווה בארבע קצוות הצלחת כאילו להראות לנו את הכיוון הנכון. הכבד עשיר בטעם ולא משחתי. נמרח בשמחה על הלחמנייה החמה. מזל שהזמנתי בירה.

     

    ''


    מנה חדשה יחסית הייתה בייקון רול. כבד עוף עטוף בבייקון, על סלסה של עגבניות ופרמז'ן בנדיבות. מנה ראשונה מקורית ולא מתחכמת. מנה שמשלבת טעמים בצורה מושלמת ומשחקת עם מרקם הבייקון הפריך והכבד הנימוך. פשוט מנה טובה.

     

    ''


    לעיקרית ההורים שלי חלקו בנתח סינטה עשוי היטב. פעם שהיינו מגיעים למו ומו בביקורים הראשונים היינו מזמינים קבב, או המבורגר כשזה רק התווסף לתפריט. ההורים שלי היו נהנים, אבל שמנת ואני לא הבנו על מה המהומה הגדולה. עד שמישהי שעבדה איתי אמרה לי "אתם חייבים לנסות את הנתחים השווים. הם מעולים שם". אני כבר לא זוכר את שמה. היא מלצרה ואני בירמנתי. כבר עברו יותר משבע שנים מאז שהתקדמתי ממאחורי הבר להיי טק, אבל אני עדיין זוכר את המשפט הזה ומקפיד ליישם אותו. הוא מתגמל אותי בכל פעם מחדש.

    שמנת ואני חלקנו במנה הקבועה שלנו ב"מו ומו" בשנים האחרונות. שיפוד פילה בקר שמגיע על שלולית רוטב שמנת פטריות. אני יודע איך זה וודאי נשמע, אבל דווקא כשנדמה שמדובר במנה מזעזעת משנות השמונים, הביצוע המצוין פה סותם לכולם את הפיות. הבשר יכול לעמוד בזכות עצמו, רך וטעים. וטבילה קטנה ברוטב העדין עם חתיכות הפטריות החתוכות גס אפילו מצליח לשדרג אותו. כנראה שאותם חיקויים חיוורים בשנות השמונים התבססו על רעיון טוב כלשהו. מדובר פה במנה מנצחת, מבוצעת נהדר ולא נמאסת. לעולם.

     

    ''


    הקינוחים לא מחדשים הרבה. קרם ברולה מבוצע נהדר. בנאלי וטעים באותה מידה. בפעמים אחרות ניסינו פאדג' שוקולד מוצלח וקרם פטיסייר עם פירות יער שמוגש בצנצנת סגורה וחוץ מהגשה חביבה למראה, לא מדובר בקינוח באמת מוצלח.

    יש מעט מקומות שבזמן שאני כותב עליהם, אני כבר מתגעגע למסעדה עליה אני כותב. זה אחד מאותם יחידי סגולה. המחיר לא זול, אבל המנות הגדולות מאפשרות לחלוק אותן בכיף ולתת Value for Money הוגן וכדאי. ה"מו ומו" זאת לא מסעדת שף שתפתיע אתכם במנות חדשות או חדשניות. זה מקום של בשר איכותי שיפתיע בביצועיו הטובים.


    בשתי מילים: שמנת מתוקה 38%



    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!



    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 5 מתוך 5

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/7/13 12:41:
      עוד לא הייתי, לא שם ולא באלבמה... מקווה לתקן במהלך חופשת הקיץ :)
      באמת תהיתי איפה החלק השני...תודה!!
        9/7/13 09:34:

      מסעדה שצריכה להיות דוגמא לכל מסעדות האופנה התל אביביות החדשות שנפתחות לקול תרועות יחצנות ונסגרות בנפיחה חלושה.

      גם אני מאד אוהב את מו ומו

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין