עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    בלוג האוכל של שמן ושמנת

    סלימי – הכיבוש הפרסי

    5 תגובות   יום ראשון, 17/3/13, 00:26

    ''

    זה לא היה הוגן מצד החבר. זה היה הלילה האחרון של גל הקור (היחידי) שהיה פה, ואני הייתי מצונף במגדל שמירה אי שם בשטחים (שהם שלנו או לא, תלוי את מי שואלים).

    האינסטגרם של החבר הציג תמונה של ארוחה פרסית מופתית ומתחתיה שבחים והילולים. ואם החבר הפרסי, מאשר שזה מקום אותנטי ומוצלח, לא נשאר לי אלא לקנא. ולהשביע אותו שמיד בתום המילואים שלי אנחנו הולכים לצהריים שם.

    "המקום נקרא סלימי. זה מקום קטן שבדרך כלל מלא. כמו אבו חסן, רק של אוכל פרסי".
    "אין בעיה, נלך באמצע השבוע. זה אחד היתרונות במילואים, כי את החופש שלי אני לוקח ביום שלישי".

    אז האוטו לא הניע באותו יום שלישי, אבל זה לא הניא אותי מלהגיע. עם אוטו מקרטע, אספתי את החבר וחנינו ליד שוק לוינסקי, במקום הכי קטן שמצאנו. השעה הייתה כמעט אחת והמקום היה שומם. הופתעתי.

     

    ''


    "איפה כל האנשים שהבטחת?"
    "חכה. זה לא יישאר ככה הרבה זמן"

    על השולחן הטיחו צלחת פשוטה ומעליה מלפפון חמוץ, סלסלת פיתות שמזלגות מתחבאים בתוכה וצלחת נוספת עם צרור עלים ירוקים.

    "מה זה?", שאלתי את החבר הפרסי, מוכן כבר לחוות אוכל פרסי אותנטי.
    "סתם פטרוזילה. אוכלים את זה עם הגונדי".

     

    ''


    אני הזמנתי את השילוש הקדוש באוכל הפרסי: גונדי (כופתא מבשר עוף טחון וקמח חומוס), קורמה סבזי (תבשיל בקר בבישול ארוך, ברוטב ירוק של לימון פרסי והמון עשבים) וכמובן אורז (חצי עם עדשים, חצי רגיל).

    הגונדי היה רך באופן מפתיע. אני רגיל לגונדי קשים ומלאי טעם. כאן, כל הטעם נשאר (ובעיקר התיבול החזק של כורכום והל) בתוך קציצה גדולה מאוד ואוורירית. הגונדי היה מונח בתחתית של מרק שעוזרת להרטיב כל ביס. בהחלט התחלה טובה.

     

    ''


    הקורמה סבזי היה חמוץ מהרגיל. לא חסים פה על הלקוחות ולא מעדנים את המנות. "ככה זה אמור להיות", החבר סיפר, "אצלנו בבית עושים את התבשיל מהודו ולא מבקר, ומרגיעים עם החמיצות. גם הגונדי יותר קשה, כי ככה אבא אוהב". הבשר היה טוב, כשהוא נותן לרוטב להשתלט עליו ולא תורם הרבה מעצמו. אבל כשגנבתי מהרוטב והנחתי אותו על האורז, זכיתי לקומבינציה טובה.

     

    ''


    החבר הזמין קבב, מתובל מהרגיל, אבל גם טעים. מסתבר שזה קבב פרסי. ואני עד היום חשבתי שאנחנו מסתפקים בקבבים משתי עדות. הוא לא מוותר עליו בכל פעם שהוא בא לשם, עם עגבניה ובצל על האש.

    סך הכול מדובר במסעדה טובה ופשוטה, שמגישה אוכל טעים, שלא זוכה למספיק הכרה פה בארץ. מי שמחפש מנות פחות ביתיות, או יותר מהודרות, לא יהנה כאן. אבל אני אחזור בהדמנות.

     

    בשתי מילים: שמנת מתוקה 16%



    לצפייה בכל התמונות באיכות גבוהה ולהמשיך לעקוב אחרינו,
    חבבו אותנו בספר הפנים!


    שיהיה לכם בתאבון,
    שמן ושמנת.

    דרג את התוכן:

    הציון שלי: 4 מתוך 5

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
      פינת חמד קטנה. מה שאני אוהבת באוכל פרסי זה את החמצמצות שמופיעה איכשהו במנות, ואת השילוב עם עלים במיוחד טריים.
        19/3/13 10:36:

      ששת, אני מסכים שהסיכוי "ליפול" בהן קטן בהרבה משאר המסעדות. אוכל עדתי לא פותחים בשביל הכיף או כדי "לדפוק קופה". אוכל כזה פותחים כאשר באים עם שורשים והבנה ואהבה.

       

      אם המקום ותיק זה רק יתרון כי יש מסורת ויש כבוד במטבח. אגב, קל לדעת אם מקום מהסוג הזה מוצלח - מחפשים את בני העדה. אם הם אוכלים זה סימן מצויין

        19/3/13 00:24:
      המסעדות האלה הרבה יותר טובות לפעמים מאחרות שיותר מפוארות ומפוצצות. זה אוכל אמיתי.
        18/3/13 10:49:

      אגב, הירוקים של הפרסים זה לא פטרוזיליה. העיראקים שמים פטרוזיליה בצלחת. אצל הפרסים זה יותר מגוון.
      מצאתי תמונה של הקבב מנוה שאנן

       

      ''

        18/3/13 10:46:

      האוכל הפרסי ירד מגדולתו כאשר הגיעה העלייה מאיזור הקווקז. פתאום האוכל הגרוזיני והבוכרי תפסו את הבכורה של האוכל המעניין עם התיבול השונה.

      חייב להודות שאכלתי לא מזמן בפרסית בנוה שאנן והטעמים לא התחברו לי כולם לגמרי.

       

      כשהאורז שלהם טוב הוא מושלם. אבל גם במסעדות הטובות התחילו לחפף לאחרונה ולא מגיעים למרקם המופתי של המבשלות הפרסיות של פעם

      לי קשה עם תיבול ההל בגונדי.

       

      אני אוהב קבב פרסי ובדיוק בתיאור כפי שהבאת עם עגבניה ובצל מהגריל.

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין